Några sommardagar i Venedig

Tillbakablick till juli 2012 – en resa med pappa.

Kvällspromenad i Venedig

Måndagen den 9 juli 2012

Tjugo över tio på morgonen rullade pappa och jag ut från uppfarten med bilen hemma i Sollentuna för att bege oss till Arlanda. Vi flög via Frankfurt till Venedig och vi landade kl.19.00 på kvällen. På Venedigs flygplats väntade en taxichaufför på oss som körde oss till Piazza de Roma, där väntade en taxibåt på oss som tog oss (nästan) hela vägen till hotellet. Vi checkade in på hotell Malibran och bar upp väskan till hotellrummet. Sen gick vi ut på stan.

Fotade vid Rialtobron, som går över Canal Grande, samtidigt som solen sänkte sig över hustaken. Vi gick sedan vidare, genom trånga gränder och över små broar, mot Markusplatsen och såg Markuskyrkan, Dogepalatset, Kampanilen och Suckarnas bro.

När vi kom tillbaka från promenaden hade klockan hunnit bli halv nio när vi kom tillbaka till hotellet och åt middag på hotellrestaurangen. Tortellini med skinka- och svampsås och ett glas rött till det, supergott. Efter maten gick vi till hotellrummet och lade upp en plan för nästkommande dags äventyr innan vi släckte lamporna och somnade.

Turista i stan

Tisdagen den 10 juli 2012

Klockan var åtta på morgonen och vi gick ner till frukosten. Efter frukosten gick vi ut på stan. Mot Rialtobron och över den till Rialtomarknaden, där vi gick runt bland frukt- och fiskstånd och tittade.

Vi gick sedan vidare genom stadsdelarna San Polo och Santa Croce till järnvägsstationen med diverse småstopp till och från, allt för fotograferandet. Vi gick vid järnvägsstationen och sedan en sväng ner i stadsdelen Dorsoduro och över Ponte dell’ Accademia (en stor träbro) till stadsdelen San Marco. Därifrån gick vi tillbaka till hotellet, med ett kort glasstopp på vägen, och vilade sedan en liten stund. Det tog på krafterna att promenera i värmen, jag vet inte hur varmt det var, men över 30 grader.

Efter hotellpausen gick vi mot stadsdelen San Marco igen, med ett lunchstopp på vägen, pizza. Där ligger, som man kanske hör på namnet, Markusplatsen. Denna gång passerade vi inte bara platsen utan vi åkte upp i Kampanilen där vi hade utsikt över hela staden, då såg man att Venedig är en ganska liten stad. Efter att vi varit uppe i Kampanilen gick vi in i Markuskyrkan. Därefter promenerade vi längst med vattnet till hotellet.

Efter en siesta på hotellet gick vi åt andra hållet mot stadsdelen Cannaregio. Vi gick förbi bron utan räcke och fotade den. Längs en kanal hittade vi sedan en restaurang där vi slog oss ner för middag. Det var en mysig restaurang och vi satt precis vid vattnet, vi slog på stort med trerätters. För mig blev det Lasagne, något kött och straccatella-glass. Efter en trevlig kväll och middag gick vi tillbaka till hotellet för att sova vid halv elva.

Öar utanför stan

Onsdagen den 11 juli 2012

Samma tid som dagen innan ringde klockan och vi gick upp för att äta frukost och senare bege oss ut på stan. Vi gick till Rialtobron och tog Vaporetto (som ”båt-bussar”) därifrån till Ferrovia (tågstationen). Från Ferrovia bytte vi till en annan Vaporetto som tog oss norrut, ut till öarna utanför Venedig. Första stoppet där blev Murano. En ö känd för sin glasblåsning. Vi strosade runt där och tittade på glasskulpturer och köpte även ett glassmycke till mamma.

Efter Murano tog vi Vaporetton till en annan ö, Mazzorbo, som tydligen skulle en gullig och fridfull kattö enligt reseguiden, men inga katter syntes till. Vi gick över ön som var i alla fall var fridfull, vi kom fram till en bro som tog oss över till den tredje ön vi tänkt besöka.

Burano är namnet på den tredje ön vi besökte. En ö med många färgglada hus. Man blev glad av att gå runt på gatorna, det var riktigt fint med alla färgerna på husen. På ön åt vi burchetta till lunch på ett torg. Vi strosade runt ett litet tag innan vi tog Vaporetton tillbaka till Venedig igen.

Vi åkte en omväg med Vaporetton tillbaka till Rialto för att se Markusplatsen från vattnet. Det tog lite tid men det var helt okej. Det är kul att åka båt. Först åkte vi till Fontamenta Nuove, bytte båt till Piazzale Roma där vi bytte båt till Rialto. Efter båtturerna gick vi tillbaka till hotellet och åt en glass på vägen.

Efter en öl på hotellrestaurangen gick vi iväg för att gå tillbaka till restaurangen vi ätit middag på dagen innan. Tråkigt nog upptäckte vi att den restaurangen var stängd, så vi gick tillbaka till hotellet och åt middag där, vilket inte heller var helt fel. En trevlig och god middag blev det och det var skönt att ha nära upp till hotellrummet efter maten när man bara vill sova.

Båt till flyget

Torsdagen den 12 juli 2012

Klockan åtta var vi nere vid frukosten för att lämna hotellet knappt en timme senare. Vi gick mot Rialtobron där vi tog en båt mot flygplatsen. Det var riktigt häftigt att åka båt hela vägen till flygplatsen, det är inte ofta man gör det. Båten tog en timme och kostade 15 euro. När båten lade till vid flygplatsen hoppade vi av och promenerade den sju minuter långa gångvägen till terminalen.

Resan hem gick smidigt och vi landade i Sverige 15.40, fick vår väska relativt fort, sen gick vi till parkeringen och tog bilen hem och rullade in på uppfarten till mamma och pappas hus ca 16.40 nöjda efter en väldigt trevlig resa. 

Inlägg skapade 319

22 svar på “Några sommardagar i Venedig

  1. åh vilka härliga bilder! Var i Venedig för några år sedan med min pojkvän. Det var så himla fint och mysigt där

    1. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Kul att du också har varit där. Venedig är verkligen en mysig liten stad 😀

  2. Vilka härliga bilder från Venedig. Skulle ha åkt dit över 1 dag om resan till Österrike blivit av. Ja, ja jag får göra det ett annat år. trevlig helg.

    1. Tack så jättemycket, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Hoppas du får möjlighet att besöka Venedig någon annan gång istället då, för det är en mysig liten stad 🙂 Ha det fint du också! 😀

    1. Tack så jättemycket! Det är kul att se tillbaka på resor man har gjort sådär, det var en väldigt fin resa med pappa! 🙂 Kram

  3. Åh Venedig har jag alltid haft ett öga för, tycker miljön är så fantastisk och har på min bucketlist att jag ska dit! Nu blev man ännu mer peppad kan jag tala om ?? Wow ?

    1. Det är verkligen en otroligt fin och mysig stad. Jag älskar verkligen vattnet. Kul att du blev mer peppad på att åka dit, du får göra det när det blir lite mer okej att resa runt 😉 😀 Kram

  4. Så härliga bilder från er resa till Venedig. Venedig är en väldigt fin och speciell stad som vi också har besökt. När vi var där var det 35 grader varmt och det kändes verkligen men vi hann se mycket av staden ändå.

    Trevlig fredagskväll!

    1. Tack så jättemycket! 😀 Kul att ni också har varit där, håller med om att den är speciell. Vi hade också ganska varmt när vi var där, vilket var nackdelen men fint ändå. Ha det superfint du också! 😀

    1. Det är verkligen en mysig liten stad, hoppas du får till en resa dit någon gång ändå om du vill 🙂 Vad kul att du gillar bilderna! 😀

  5. Vilka fantastiska bilder !
    Har aldrig varit i Italien men skulle verkligen vilja åka dit. Tycker det verkar vara så mysigt där och människorna verkar vara så trevliga. 🙂

    Kram

    1. Tusen tack, Lisa! Kul att du gillar bilderna. Jag har varit i Rom och i Venedig men skulle vilja se mer av Italien, jag tycker också att det verkar så mysigt och fint där 🙂 Och det jag har sett har inte gjort mig besviken 😛 🙂 Kram

    1. Tack så jättemycket Pauline! 😀 Det är en gullig liten stad värd att besöka 🙂

    1. Det var en jättehärlig resa! 😀 Jag vill se ännu mer av Italien, det är ett mysigt land. 😀

  6. Wow, så underbart! Jag älskar Italien och har varit i både Rom och Verona, men vill sååå gärna besöka Venedig också!

    1. Tack! 😀 Verona skulle jag också vilja besöka, det verkar mysigt där. Jag gillar också Italien som land 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen