Bokskog i höstfärg

Ankomst till höstskog

Vid tio-tiden lämnade vi Store Mosse nationalpark och två timmar senare landade vi vid Söderåsens nationalpark. Där parkerade vi och det fanns parkeringsplatser kvar (jag var lite nojig då jag läst att det skulle vara parkeringsproblem under höstlovet p.g.a. att man trodde att det skulle vara många besökare). Men det var inga problem. Vi kom alltså fram och gick in i nationalparken. Det var otroligt fint med alla höstfärger och den lugna dammen.

Uppför branten

Vi tänkte att vi skulle gå den röda slingan, Liakroksrundan, och för att komma till den fick vi börja med att gå upp för flera trappsteg upp på branten. Redan där uppe bjöds det på en fin utsikt över dammen. Jag gillar också höstlöven på marken och de som satt kvar på träden. Vi valde att gå slingan medsols och den är ca 7,2 kilometer lång.

Klassisk vy

Efter en liten stund kom vi till Kopparhatten. Utsikten därifrån är klassisk, den har jag sett flera gånger på bild men jag ville såklart ha mina egna bilder på den vyn över ravinen. Så här kommer ett gäng av de bilderna jag tog av utsikten. Det jag gillade mest tror jag var att man skymtade vattnet mellan höstlöven längst ner i ravinen.

Fortsatt vandring

Därefter fortsatte vandringen längs med ravinen och sedan svängde den av. Vi vandrade på en bra bit innan vi hittade en liten sten att slå oss ner på. Där värmde vi vatten på gasköket och delade på en frystorkad maträtt. Klockan hade då hunnit bli halv två.

Vidare genom höstlandskapet

När vi hade ätit klart fortsatte vi genom höstlandskapet. Det blev vandring på stigar och grusvägar. Förbi hagar med utsikt och förbi små vattendrag. Sedan kom vi tillbaka till början av slingan igen.

Tepaus

När vi kom tillbaka till där vi började gå slingan ville jag fortsätta en bit och gå mot Kopparhatten igen. Vi hade två tepåsar i väskan och tänkte att det skulle vara gott att dricka lite te. Jag ville göra det med en utsikt över ravinen. Vi gick dock inte hela vägen till Kopparhatten utan bara en liten bit. Men en tepaus med lite utsikt blev det. Fint var det också att solen kikade fram och lyste upp löven.

Skärdammen

Till sist kom vi tillbaka ner till Skärdammen. Där solen sakta höll på att gå ner. Jag gillade verkligen slingan vi gick. Den var väldigt fin och lagom lång för en kortare dagstur. Vi åkte till ett naturreservat en bit bort för att övernatta i bilen. Dagen efter skulle vi åka tillbaka och det såg jag fram emot. Mer om den dagen kommer i ett annat inlägg.

Inlägg skapade 327

17 svar på “Bokskog i höstfärg

    1. Det var verkligen skönt, för det är tråkigt att behöva leta parkeringsplats, speciellt med en lite större bil 😛 🙂 Och ja, jag är så glad att vi fick lite höstfärger trots att det var relativt sent på höstsäsongen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen