Midsommarfirande och en vigsel i Dalsland

Mellanlandning i Linköping

På onsdagen före midsommar packade vi in oss i vår lilla bil. Körde söderut. Pausade i Linköping hos min mosters familj där vi bjöds på middag. Sedan sov vi över där. På torsdagen gick vi upp tidigt (för Valter vaknar alltid runt kl.6). Vid åttatiden åkte vi hem till min kompis Anna och fikade lite. Valter fick leka med Annas dotters leksaker innan vi satte oss i bilen igen och brummade sydväst.

Dalsland

Några timmar senare var vi framme hos barnens farmor i Dalsland. Hon fick träffa sitt tolfte barnbarn för första gången. Vi hängde lite i hennes hus innan vi installerade oss i den lilla stugan vid sjön där vi skulle sova. Emils ena syster kom också dit lite senare på kvällen och då kalasade vi på pannkakor innan det var läggdags.

Midsommaraftonens morgon

Vi vaknade upp i stugan till en fantastisk fin morgon. Det var svalt i luften och solen sken. Jag fotade lite på vägen upp till barnens farmors hus från stugan där vi sov. Valter fick leka med kusinerna både inne och ute på gården. Det förbereddes en midsommarstång.

Foto: Emil

Midsommarfirande och en vigsel

När Valter hade sovit sin tupplur gick vi tillbaka till gården. Vi grillade korv till lunch. När alla gästerna hade kommit vid 14-tiden så dök en vigselförrättare upp och Emils lillebror gifte sig. Sedan blev det midsommarmiddag och dans runt midsommarstången. Barnen sprang runt och lekte på gräsmattan. Det var verkligen en härlig midsommar.

Foto på mig: Emil
Foto: Emil
Foto: Emil

En stilla sommarafton

En lugn och stilla sommarkväll. Jag stannade i stugan och läste när vi hade nattat barnen. Emil gick tillbaka upp till gården och hängde lite till med sin familj och släkt. Sen kom han också ner till stugan och vi tog ett varsitt glas rött på verandan innan vi gick och lade oss.

Regn och rusk

Lördagen bjöd på regnväder så vi bestämde oss för att åka hem då istället för på söndagen som vi först hade tänkt. Det skulle även bli skönt med en dag hemma tillsammans och landa lite med båda barnen innan Emil skulle tillbaka till jobbet på måndagen. På vägen upp pausade vi i Jönköping hos en av mina äldsta kompisar som fick sin dotter fyra dagar innan vi fick Otto. Sen blev det en middagspaus vid Stavsjö strax norr om Norrköping. Vid åttatiden på kvällen kom vi hem. Valter sprang direkt in till sina böcker, vi läste lite i vardagsrummet innan vi nattade honom lite senare än vanligt.

Jag är så otroligt nöjd med midsommarhelgen, så mysigt firande och så kul att få träffa lite nära och kära som man inte träffar så ofta på vägen också. Är så tacksam över hur bra barnen klarade bilresan också, det är väl totalt 5-6 timmar körning enkel väg. Valter hade gott humör trots att han var vaken större delen av bilresandet. Otto sov mest.

Inlägg skapade 332

2 svar på “Midsommarfirande och en vigsel i Dalsland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen