Att tälta med bebis

Inlägget innehåller annonslänkar*, det betyder att om du klickar på länken och sedan köper något via den sidan så får jag procent av ditt köp. Det kostar ingenting extra för dig.


I september förra året var första gången som vi tältade med Valter. Han var då ungefär fem månader gammal, då ammade han fortfarande så vi behövde inte ha med någon mat till honom. I det här inlägget tänker jag att jag delar med mig av det som jag tyckte fungerade bra för oss.

Tältplats

Det jag tyckte var viktigt var att kunna ha bilen nära tältet. Det var bekvämt att kunna ha packningen i bilen och kunna gå fram och tillbaka om det var något mer vi behövde. Skönt för att vara första gången. Jag tänker om man är nära hem också så kan man avbryta om det inte alls fungerar, att ha en back-up-plan.

När vi sedan höll på att få upp tältet och förbereda inför natten var det enklast att låta Valter ligga på en filt utanför. Men ena kvällen sov han i bärselen* på Emil, då var det lite svårare för Emil att hjälpa till att resa tältet, men det gick bra ändå.

Sova

Madrasser: I tältet hade vi vår gamla uppblåsbara Exped-madrass med bra r-värde (alltså att den isolerar bra mot markkylan). Vår gamla är e n dubbelmadrass* vilket har varit så smidigt när vi sovit bara vi två, så slipper man madrasser som glider isär. Eftersom vi ville ha samma höjd på madrasserna och lite bredare till Valter så köpte vi en smalare likadan madrass*. Det blev superbra för oss.

Sovsäck/Åkspåse: Innan resan fick vi tips om att ha en åkpåse istället för sovsäck. För åkpåsen kan man sedan använda hela vintersäsongen i vagnen också. Så vi köpte en Voksi Urban* som vi är så nöjda med. Det går också att ha väldigt länge. Valter sov i den i tältet och sedan hade vi den i vagnen höst, vinter och vår. Den är väldigt varm så ofta satt han med vanliga kläder i den under vintern. Vi använde även botten till åkpåsen för att ha i vagnen när vi glampade med barnen för någon vecka sen (mer om glampingen i ett inlägg längre fram).

Kläder: Lager-på-lager är bra. Vi körde en merinoullspyjamas från Lindex* då merinoull är både svalkande och värmande, beroende på. Den pyjamasen har vi i flera storlekar då vi varit så nöjda med den. Sen hade vi tänk ha fleeceoverall också (tälta i september kan ju vara ganska kallt, tror det var 11 grader någon natt), men han blev alldeles för varm med mer kläder än merinoullspyjamasen.

Annat bra att ha

Något som vi alltid har med i skötväskan till barnen, och som också är bra att ha med när man tältar/utflyktar är såklart ett första-hjälpen-kit*. Sen har vi lagt ner lite extra plåster i vår med roligare barnmotiv på.

Film

Här finns en video från våra utflykter och tältningen som vi gjorde i höstas.

Har du några tält- eller friluftstips?

Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedanför om du har några tält- eller friluftstips gällande bebis/barn.


Inlägget innehåller annonslänkar*, det betyder att om du klickar på länken och sedan köper något via den sidan så får jag procent av ditt köp. Det kostar ingenting extra för dig.

Inlägg skapade 331

2 svar på “Att tälta med bebis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen