En försommarutflykt med mina tre killar

Vår minsting i familjen kom några dagar före beräknad, precis som sin storebror förra året. I slutet av maj kom en liten kille till världen efter en jättefin förlossning. Hur som helst, Emil var fortfarande föräldraledig med Valter och sen tog han ut några av sina 10 pappadagar. Vilket var väldigt skönt att vi var två runt båda barnen för att kunna landa i den nya familjekonstellationen. Då passade vi även på att göra en förmiddagsutflykt till Tyresta nationalpark. Precis som när Valter var nykläckt så gick vi barnvagnsslingan.

In i skogen

Vi parkerade bilen på en nästan tom parkering (fördelen med att komma dit en vardag innan semestertider). Sedan började vi gå slingan som numera heter Bylsjöslingan (tidigare hette den Barnvagnsslingan). Den är 5 km lång och vi valde att gå den medsols. Midsommarblomster blommade och fåglarna kvittrade. Spängerna vid Bylsjön var dock i ganska dåligt skick men det gick att komma över med barnvagnen som bebisen sov i. Valter satt i selen på Emil och han somnade också.

En vältajmad fikapaus

När vi gått till andra sidan Bylsjön hade bebisen börjat skruva på sig lite i vagnen. Valter började vakna till lite. Emil och jag var kaffesugna. Det var alltså en väldigt bra tajming för en fikapaus. Dessutom så visste vi att det fanns en plats där vi fikat förut i skuggan med utsikt över sjön. Vi bredde ut picknick-filten och packade upp fikat. Valter fick blåbärsboll, yoghurtruta och grötpinne. Vi vuxna kaffe och chokladkaka. Bebisen fick mjölk av mig. Det var en väldigt mysig fikastund. Några änder kom upp från sjön också vilket Valter tyckte var spännande (och lite läskigt när de kom närmre).

Titta på små och stora djur

Sedan gick vi vidare. Bebis sov igen i vagnen. Valter var vaken och fick sitta framåtvänd i selen på Emil. Vi tittade på träden och såg spindlar och myror. När vi kom fram till Tyresta by såg vi hästar, kossor och ankor. Efter det var det inte långt kvar till parkeringen och vi åkte hemåt för att laga lunch. Väldigt nöjda med en liten förmiddagsutflykt och att få komma ut lite i naturen.

En liten film från utflykten

Vi filmade även lite under utflykten. Bland annat så berättar jag lite om förlossningen.

Inlägg skapade 331

2 svar på “En försommarutflykt med mina tre killar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen