En sommardag på Smögen

Veckan efter midsommar åkte jag, Emil och hans son ner till hans mamma i Dalsland. Jag har inte turistat så mycket på Västkusten (knappt varit där innan jag träffade Emil) så jag ville passa på att turista lite på där när vi ändå var i krokarna. Vandring kändes inte så aktuellt med treåringen men bad och glass i Smögen kändes som ett bra alternativ. Så vi fyra tog en dagsutflykt till Smögen.

Mot bryggan

Vi hittade en parkeringsplats någonstans på Smögen, en bit från Smögenbryggan. Sedan promenerade vi i den riktningen andra människor gick. Väldigt gulligt litet samhälle. Jag tyckte att bebyggelsen påminde lite om Sandhamn i Stockholms skärgård.

Smögenbryggan

Vi kom fram till Smögenbryggan och började strosa längs med havet. Väldigt idylliskt och inte alls tokmycket folk när vi var där. Vi köpte en korv till lillkillen så han fick lite energipåfyllning. Jag fotade en del. Speciellt mot slutet av bryggan där de klassiska små färgglada bodarna står.

Bad i hav

När vi hade gått klart på Smögenbryggan fortsatte vi rakt fram och under Klevenvägen. Där ligger nämligen Vallevik Badplats som vi hade sett på kartan och tänkt besöka. Det visade sig vara en mysig badplats med lite klippor och gräs. Där fanns även en liten sandstrand för barn vilket var helt perfekt för treåringen. Vi bredde ut picknickfilten på en gräsplätt och bytte om. Därefter blev det en hel del plaskande och snurrande i vattnet. Titta på maneterna var också spännande. Jag tycker att det är lite läskigt med maneterna på Västkusten då jag bara är van vid snälla öronmaneter på Östkusten, på Västkusten kan det ju finnas brännmaneter. Men det gick bra att bada och det var skönt i vattnet.

Bryggan

Efter badpausen strosade vi tillbaka mot Smögenbryggan och följde den. Vi stannade till vid ett crepes-ställe. Där tog jag en crepes med marängsviss. Emil och hans mamma tog en räkcrepes. Lillkillen fick en Piggelin. Väldigt mumsigt och härligt med fin utsikt över bryggan.

Glassade hemåt

Efter fika-/lunchstoppet promenerade vi vidare på Smögenbryggan. När vi kom fram till andra änden bjöd Emils mamma oss på en varsin mjukglass. Lillkillen hade då somnat i vagnen. Vi satt på en bänk i skuggan och glassade innan vi letade oss tillbaka till parkeringen. Nöjda med några timmar Smögen och en riktigt härlig sommarutflykt.

Inlägg skapade 323

17 svar på “En sommardag på Smögen

  1. Vad roligt att ni besökte smögen och där har jag aldrig varit. Brännmaneter är verkligen läskiga men vad skönt att det ändå gick bra att bada. Kramis <3

    1. Det var verkligen fint och en lagom liten dagsutflykt 🙂 Jag tror att jag tycker att det är läskigare än vad det egentligen är i Sverige, bara att jag inte är van 😉 Kram

  2. Det är verkligen vackert! Jag har aldrig turistat på Västkusten. Faktum är att jag endast varit på västkusten två gånger, båda gånger i Gothia cup så vi var mest i något klassrum på luftmadrass eller på fotbollsplan. Det ser så himla lockande ut <3

    1. Jag har mer eller mindre inte turistat på Västkusten förrän jag blev tillsammans med min sambo. Han har ju släkt på den sidan så då blir det lättare att åka dit 🙂 Det är verkligen kul att upptäcka olika delar av Sverige 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen