Höjdpunkter 2022 – del 1

Vilket år, hur ska man summera det här? Det började med en trött och tidig morgon i Lissabon och en flygresa hem till Sverige. Familjemys och utenätter blev det en hel del av i början av året. Även uppstart av aktiebolag, radhusköp och mycket mer. Jag gör ett försök med att samla några av årets höjdpunkter i två inlägg. Det här är del 1 med höjdpunkter mellan januari till juni.

Dalsland och lånelöfte

I början av året åkte vi ner till Dalsland med Emils son för att hälsa på Emils mamma. Där tillbringade vi några mysiga dagar. Vi hittade ett hus vi gillade och det ledde till att vi lyckades få ett lånelöfte på banken. Huset vann vi inte budgivningen på men det var skönt att äntligen ha ett lånelöfte då det kändes lite närmre vårt gemensamma boende.

Spa vid Skevik

En helg i februari åkte vi på spa med några vänner. Vi fyra var de enda hotellgästerna den helgen vilket kändes extralyxigt, då vi hade hela stället för oss själva. Vi var väldigt nöjda och utvilade efter vår vistelse där.

Kalla tältnätter

Innan spa:et tänkte vi att vi skulle sova ute, för att kunna njuta extra av spa-vistelsen. Det blev därmed årets första utenatt och första natten i ett vindskydd. Därefter tältade vi en till natt ute i kylan. En månad senare blev det ytterligare en utenatt i ett vindskydd på väg upp till mormor.

Matlagning över öppen eld

Jag fyllde år i februari och fick en stekpanna som man kunde använda över öppen eld. Det resulterade i flera mysiga matstunder ute i naturen.

Linköping med spa

På sportlovet åkte vi ner till Linköping för att träffa mina kompisar där. Vi lyxade även till det och bodde på ett hotell och kunde relaxa några timmar på spa-avdelningen. På vägen hem stannade vi vid Stendörrens naturreservat och njöt av solen.

Uppstart av Aktiebolag, husvisningar och radhusköp

I februari startade Emil och jag upp hans aktiebolag. Det var mycket att läsa på och lära sig, men det var också väldigt roligt.

Vi fick på flera husvisningar och radhusvisningar. Till sist fick vi tag på ett radhus. Vi vann inte budgivningen men den som vann ville inte skriva papper den veckan så turen gick till oss. Efter några dagar med ovisshet om banken skulle bevilja lånet (nystartad AB osv. ställde till det lite) så fick vi det till sist. Jag sålde min lägenhet och sen var det bara att vänta på flyttdagen.

Här finns mer att läsa om både aktiebolaget och radhusköpet.

Påskmys i skärgård och Dalsland

Det var dags för påsklov och det tillbringades med Emils son. Först i skärgården och sedan i Dalsland. En helt otroligt mysig mix.

Vårvandring i skärgården

En dag i april åkte jag och Emil till Utö med en av Emils bästa kompisar. Det var en solig och härlig dag där vi strosade på klipporna. Kalasade på bageribakade bullar och medhavd matsäck.

Birka med jobbet

Jag höll på att avsluta med min årskurs tre på jobbet. Vi kom iväg på en dagsutflykt till Birka. Det var otroligt fint väder och en mysig dag. Kul att göra något lite extra när man har fått följa eleverna i tre år. Speciellt eftersom vi jobbade med forntiden på vårterminen i trean. Sen blev jag väldigt sugen på att åka dit privat också, med systemkameran. Upptäcka mer och ta bättre bilder.

Wien och Tjeckien

Över Kristi Himmelsfärd-helgen åkte vi ner till både Österrike och Tjeckien. Turistade runt i Wien. Upplevde grottor, vackra landskap och slott i Tjeckien. En lugn men ändå maxad långhelg.

Flytten

Någon dag innan sommarlovet började för min del fick vi nycklarna till radhuset. Jag var där och målade och fixade inför flytthelgen. Emil tog en dag ledigt och vi rev en vägg. Den 18:e juni gick flyttlasset till radhuset. Allt flöt på smidigt och bra. På kvällen skålade vi in flytten med champagne.

Midsommartältning

Det blev en mysig midsommarhelg i skärgården med min familj och släkt. På midsommardagen tog Emil och jag kajakerna och paddlade iväg. Vi hittade en egen liten kobbe som vi gick i land på. Där slog vi upp ett tält, badade, åt midsommarrester till middag och njöt av solnedgången.

Dalsland

Veckan efter midsommar åkte vi ner till Dalsland med Emils son för att hälsa på Emils mamma. Vi hängde på gården i sommarvärmen. Gjorde en dagsutflykt till Smögen och hade det väldigt bra. Sen var jag tvungen att åka tillbaka till Stockholm lite tidigare för att skriva på de sista papperna på min lägenhetsförsäljning och lämna nycklarna till nya ägaren.

Höjdpunkter – del 2

Höjdpunkterna för andra halvan av året kommer i nästa inlägg.

Inlägg skapade 323

20 svar på “Höjdpunkter 2022 – del 1

  1. Jag vet! Det är så mycket som är så fint runt omkring 🙂 Sen blir det nog lite vad man gör det till också, men jag är enormt tacksam över så mycket som jag har i mitt liv <3

 1. 😀 Ja…. vilken resa/resor som du/ni har gjort under året. Är så häftigt när man ibland ser att vi har varit på samma platser, rena Ahaaa 🤪 upplevelser. Och du ska vi inte snacka om alla tips som jag har fått genom dina inlägg 😍.

  Kram 🤗

  1. Ja, visst är det kul att se och läsa om andras upplevelser från samma platser också 🙂 Det blev en del utflykter och resor 2022 också, får se hur det blir det här året 🙂 Vad roligt att du uppskattar mina inlägg och tips om platser 🙂 Kram

  1. Det var verkligen en bra start på år 2022 och andra halvan var också väldigt bra, även om jag hade lite mindre ork då 😛 🙂
   Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀

 2. Mysigt att läsa om dina höjdpunkter år 2022, del 1! Så spännande det måste ha varit, både att få radhuset i slutändan och även flytten till ett gemensamt boende. Och så mysigt med så mycket spa. Det är man så värd! 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen