En midsommarhelg i skärgården

Mot min paradisö

Det var midsommarafton och vi skulle till Stockholms skärgård. Min lillebror kom hem till oss och vi åkte gemensamt ut till bryggan. Vid bryggan kom pappa med båten och hämtade upp oss. Med vind i håret och sol i ansiktet åkte vi på det blåa havet mot min paradisö. Vi landade på bryggan strax innan lunch. Emil och jag installerade oss i gäststugan. Han tog ett dopp då det var runt sjutton grader i viken. Sedan bjöds det på midsommarlunch på altanen vid mina föräldrars stuga. Därefter blev det mera strandhäng med bad och fika.

Midsommarmiddag

Min familj har genom alla år firat midsommar på midsommardagen och haft släktmiddag då. Men i år blev det lite ändrade planer då pappa jobbade på midsommardagen. Vi åt därmed midsommarmiddagen på midsommarafton (som typ alla andra). Det blev grillat med potatissallad. Till efterrätt blev det en jordgubbstårta, mamma hade gjort en marängbotten med choklad i som Emil dekorerade med grädde och jordgubbar. Hur mumsigt som helst. Efter middagen spelade vi kubb nere i dalen.

Kajakäventyr

Förra året dagen innan midsommar och på självaste midsommar paddlade Emil och jag ut med kajakerna och tältade (läs om det här och här). I år blev det en favorit i repris fast på midsommardagen. På eftermiddagen efter bad och lunch begav vi oss iväg. Vi tog sikte på en av de kobbar som vi tältade på förra året. Det tar en knapp timme att paddla dit. När vi närmade oss såg vi att det låg en båt där på vår klippa så vi tog sikte på en annan ö. Där hittade vi ett fint ställe att ta upp kajakerna på och vi var helt själva på den lilla ön.

Tältplats

Ovanför klipporna fanns en liten glänta med plan mark som var moss- och gräs-beklädd. Det var som gjort för tältet. Vi satte upp tältet och Emil pumpade upp luftmadrassen.

Ett dopp i det blå

Eftersom solen gassade och det var varmt och vi dessutom var varma efter kajakpaddlingen och tältuppsättningen så tog vi ett dopp i det blå. Det var varmt i vattnet och vi badade en stund innan vi la oss på de solvarma klipporna med en varsin bok för att torka.

Foto: Emil Dahlgren
Foto: Emil Dahlgren

Middag med en utsikt

När vi hade torkat och klockan började närma sig middagstid gick vi upp en bit från vattnet. Där hade vi brett ut sovsäcken (som gick att göra om till ett täcke) på berget för att den skulle torka lite då den blivit fuktig i kajaken. Det blev en perfekt matsäcksfilt där vi satt och åt vår middag. Middagen bestod av grillad karré och stekt potatis (rester från dagen innan) och lite paj (rester från lunchen). Till det ett varsitt glas rosé.

Solens sista strålar

Mysig kväll

När jag hade fotat klart slog jag mig ner bredvid Emil och vi hade en väldigt mysig kväll tillsammans. Pratade och tittade när solen gick ner bakom öarna. Sedan kröp vi in i tältet, läste lite och somnade.

God morgon!

Strax innan åtta på morgonen vaknade vi. Det var ganska varmt i tältet men betydligt skönare utanför. Vi gick upp och åt några mackor som vi haft med oss. Sedan packade vi ihop och paddlade tillbaka till vår ö.

Kaffe och hemresa

När vi kom tillbaka till vår ö tog vi direkt ett dopp i viken. Sedan gick vi upp till stugan och drack morgonkaffe och åt lite mer frukost. Efter det packade vi ihop våra saker. Jag hängde lite mer på stranden innan lunch. Efter lunchen gick vi till båten och åkte tillbaka till fastlandet. Skjutsade hem mamma. Lillebror följde med oss hem en kortis innan han åkte tillbaka hem till Uppsala. Det var en väldigt skön och härlig midsommarhelg.

Film från helgen

min Youtube-kanal finns också en film från midsommarhelgen, lägger även in den här.

Inlägg skapade 325

16 svar på “En midsommarhelg i skärgården

  1. Vilket skärgårds-paradis. Perfekt att spendera midsommar på. Gillar bilden på dig i vattnet när vattnet flyger. En riktigt häftig bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen