Kajakäventyr till en paradisö

Det var torsdag. Emil hade precis slutat jobba. Vi packade kajakerna och begav oss ut på ett kajakäventyr i Stockholms skärgård. Vi paddlade i ett långsamt tempo i ungefär en timme. Solen lyste genom molnen och det var väldigt stilla och fint.

Till en paradisö

Vi hade inte riktigt ett bestämt mål, mer en riktning, där jag visste att det kunde finnas en hel del små fina kobbar att tälta på. Strax innan det området jag sett ut kom vi fram till en ö som såg väldigt fin ut. Där drog vi upp kajakerna och gick runt och kikade om det var en plats vi ville övernatta på. Det var det. Vi hittade en tältplats och slog upp tältet.

Middagen serverad

När tältet stod på sin plats kurrade magarna. Då slog vi oss ner på klippan nedanför tältet och åt vår medhavda tonfisksallad.

Ett dopp i det blå

Efter maten tog vi ett dopp i det blå. Planen var att lägga kameran i dry-bagen och simma över till ön som låg bredvid för att ta fina bilder på ”vår” ö. Det var lite läskigt att simma med kameran (och mobilerna) men det gick bra. Det var även skönt i vattnet så det var ett skönt dopp och solen värmde när vi kom upp på land.

Solnedgången

Det var en fin kväll. Vi satt på de solvarma klipporna och njöt av den stilla sommarkvällen. Efter ett Maxi Yatzy-spel tog vi en liten kort promenad längs med klippkanten. Jag fotade lite (eller okej, ganska mycket). Det var en alldeles perfekt magisk kväll som egentligen inte alls går att beskriva med ord.

Sovdags

När solen hade gått ner var det dags att krypa in i tältet och sova. Vi hade tagit med våra reselakan som vi kröp in i samt en sovsäck som vi öppnade upp och hade som täcke om det skulle bli kallare. Utsikten från tältet gick inte heller att klaga på.

God morgon!

Vid sjutiden på morgonen vaknade vi i en sömning skärgård. Det blev ett morgondopp innan frukosten som bestod av kaffe och havregrynsgröt. Därefter satt vi och läste en stund på klipporna innan vi plockade ihop våra saker och paddlade tillbaka till stugan. När vi kom fram till stugan kom regnet. Vi tog det lugnt och åt lunch, sen packade vi ihop sakerna igen. För vi hade fått mersmak och skulle ut på ännu ett äventyr, men det äventyret kommer upp i nästa inlägg.

Film från äventyret:

Inlägg skapade 325

11 svar på “Kajakäventyr till en paradisö

  1. Det låter så fantastiskt och jag önskar jag hade samma förutsättningar som dig att kunna njuta på det här sättet! Själv är jag rädd för att tälta, tycker det känns obehagligt och otryggt, men vet att min man tältat mycket innan han träffade mig och försökt ändra på mina tankar. Hoppas att jag kan bli lite modigare hädanefter, men inte troligt (mvh harig mamma haha) 😂🙈

    1. Det var verkligen helt underbart! 😀 Vi har tältat mycket i sommar nu, jag gillar det. Jag tycker att det är skönast att tälta på ställen där det inte är så mycket folk 🙂 Jag skulle nog ha svårt att tälta helt själv däremot 😛 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen