Ett äventyr att byta hem

Blogginlägget är sponsrat.

Ett av årets största äventyr för mig är något som jag bara har skrivit lite om här. Anledningen är för att jag inte tar så mycket bilder från det äventyret. Vi har ju köpt radhus och för lite mer än en månad sedan flyttade vi in. Ett radhus som är en bostadsrätt. Det är så skönt att vi äger något gemensamt nu (lägenheten var bara min). Det är så mycket lättare att hjälpas åt då.

Inför flytten

Inför flytten var det mycket fix med banken som jag skötte. Sedan var det andra praktiska saker som med el, parkering och bredband. I gamla lägenheten ingick elen i avgiften men i radhuset var vi tvungna att lösa det själva. Det där med att byta elavtal fick Emil fixa. Parkeringen är inte helt löst än. Bredbandet är löst årsskiftet ut i alla fall.

Renovering

När vi fick nycklarna till radhuset började jag måla om i Emils och mitt sovrum (samma färger som vi hade i sovrummet i lägenheten). Jag målade även en fondvägg i barnrummet/gästrummet. Vi satte även upp garderobsförvaring på en vägg i vårt sovrum.

Precis innan vi flyttade in gjorde vi den största förändringen. Vi rev ner en vägg som tidigare ägare har byggt upp. Från början fanns ett kök med matplats, och det var där någon tidigare ägare hade byggt upp en vägg. Vi ville ha tillbaka matplatsen intill köket så vi rev ner den väggen. Nu är vi sugna på att renovera hela köket.

På tal om renovering så hoppas jag lite att vår bostadsrättsförening kommer göra en fönsterrenovering någon gång i framtiden. Men vi får se, de har precis renoverat hela taket.

Boa in sig

Utöver det så håller vi lite sakta på att boa in oss. Vi var ner en sväng till Emils barndomshem och fick med oss en säng till barnrummet, en gammal moraklocka och trasmattor. Bara att lägga ut trasmattorna på golvet gjorde en så stor skillnad i hemtrevnad. Vi även en grill från en bekant till Emils mamma och en nygammal TV från Emils ena bror (min gamla TV var så liten).

Barnrummet och sovrummet är nog det som är mest klart. Köket är fortfarande ganska stökigt. Vardagsrummet är fint förutom ett hörn där vi har sådant som vi inte riktigt packat upp än. I det stökhörnet har vi även tältutrustning då vi är iväg lite på sådana äventyr nu i sommar också.

Till hösten ska vi beställa lite bilder och få upp fler tavlor på väggarna, samt byta ut lite bilder i ramar vi redan har satt upp. Vi kommer nog mer och mer i ordning allt eftersom vi bor här. Så det här är bara början på radhusäventyret.

Flyttvlogg

Jag har filmat lite under den här flyttresan. Första flyttvloggen kom upp för några veckor sedan och den andra kom upp i söndags och den hittar du på min kanal nu.

Blogginlägget är sponsrat.

Inlägg skapade 327

5 svar på “Ett äventyr att byta hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen