Tälta på en klippa

Efter vårt första kajakäventyr i Stockholms skärgård fick vi mersmak och begav oss ut redan samma eftermiddag. Det gäller att passa på att när man är ute i skärgården, har tältet med och kajakerna tillgängliga.

En kobbe

Vi paddlade lite under en timme och kom fram till Ören mitt i Stockholms skärgård, som var vårt mål. Där drog vi upp kajakerna och började leta efter en plats att slå upp tältet på. På ena sidan kobben var det väldigt släta klippor och eftersom vi har ett kupoltält som egentligen inte behöver några linor så tänkte vi att vi testar att slå upp tältet där. Det enda som vi var lite oroliga över var att det var väldigt varmt där i solen på eftermiddagen.

Eftermiddagsbad

Eftersom det var väldigt varmt och vi var väldigt varma efter att ha paddlat så tog vi ett dopp i det blå när vi hade fått upp tältet. Vi gick i bland tången men efter någon meter var det en fin sandbotten. Otroligt skönt var det.

Midsommarmiddag

Det var midsommarafton och vi hade lyxat till det med maten. Innan vi paddlade hemifrån grillade vi två karrébitar och stekte potatis. Det blev vår middag. Utsikten gick inte heller att klaga på. Sen satt vi där på de varma klipporna och spelade Maxi Yatzy.

Kvällsdopp

Emil var sugen på ett kvällsdopp. Jag hade blivit svalare när solen gömde sig bakom molnen. Därför valde jag att hoppa runt barfota på klipporna och fota istället för att bada. Bergen hade riktigt fina mönster. Det fanns även fina sprickor, hällkar, stenar och blommor som gick att ha som förgrunder i bilderna. Emil däremot tog sig ett dopp under tiden.

Varma rosor

Vi gick förbi en rosenbuske tillbaka mot tältet. Solen glimtade fram och det blev ett varmt somrigt ljus.

Stilla kväll

Efter vår lilla fotopromenad/kvällsdopp så satt vi på klipporna och bara njöt av den stilla sommarkvällen. Jag kanske fotade lite till där vi satt också, det är så svårt att låta bli ibland när det är så fint ute.

God natt!

Sen var det dags att krypa in i tältet igen. Där låg vi och läste en stund innan vi somnade. Vi stängde inte absiderna på kvällen utan bara myggnäten då vi var lite oroliga att det skulle bli väldigt varmt annars.

Morgonbestyr

När vi vaknade var det precis lagom varmt i tältet. Vi gick ut på klippan och kokade upp vatten till kaffe och gröten. På havregrynsgröten hade vi crunchy-müsli, äpple och russin. Efter frukosten plockade vi ihop och paddlade hemåt.

Midsommarfirande

Hemma vid stugan bjöds det på midsommardagslunch med min familj och min kusins familj. På kvällen kom min faster och två av mina andra kusiner med familjer. Det blev långbord på altanen med grillmat. För ja, i min familj brukar vi fira midsommar på midsommardagen.

Film från tältäventyret:

Inlägg skapade 325

16 svar på “Tälta på en klippa

    1. Tack så jättemycket, vad kul att du gillar mina inlägg och mina bilder! 😀 Man måste ju äta och det är ju lite godare att äta utomhus 😛 🙂 Ha det härligt du också! 🙂

  1. Härlig midsommarafton ni hade… Fantastiska bilder och känner igen mig att man bara måste fota när allt är så vackert .. .Rosenbilderna var fantastiska… Är det fossiler i berget? Vad skapar annars mönstret? Vackra bilder…

    1. Ja, det var verkligen en härlig midsommarafton 😀 Tack så jättemycket, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Jag tror bara att det är olika bergarter som skapar mönstret 🙂 Fint är det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen