Hello Sunshine!

Häringe slott

Första lördagen på mitt jullov, den 19 december, bestämmer vi oss för att åka på utflykt. Vi pratade först om att åka till Gålö, men eftersom jag varit där ganska många gånger bestämmer vi oss istället för att åka till Häringe slott och gå runt i naturreservatet där. För ingen av oss hade varit där tidigare. Vi kommer fram strax efter 11 och parkerar bilen en bit från slottet. Sedan går vi en led som heter Sotes led och kommer till slottet. När vi kommit fram till slottet skymtar en blå himmel genom molntäcket. Jag säger att det vore fantastiskt om det sprack upp mer, men hade väl ingen större förhoppning om det.

Leriga vägar

Från slottet fortsätter vi sedan på grusvägar som sedan övergår till allt lerigare vägar. Det är lite halkigt att gå och väldigt geggigt. Det blir lite mer blå himmel och vi håller modet uppe.

Lunch i solen

Efter ett tag kommer vi fram till några klippor vid vattnet. Där slår vi oss ner och börjar förbereda maten. Solen skiner igenom allt mer. När maten är klar och vi är redo att äta får vi solen i ansiktet. Så fantastiskt härligt. Det kunde nog inte ha blivit ett bättre lunchstopp. När vi ätit upp vår frystorkade pasta med köttfärssås dricker vi kaffe och äter upp krabbelurerna som var rester från vår frukost.

Rykande utsikt

Vi fortsätter vår vandring. Jag var ganska lyrisk efter att ha fått se (och fota) solen igen. Vägarna var inte jätteleriga längre. Sen svängde vi av upp mot en utsiktsplats. När vi kommer upp på toppen så möts vi av solljuset igen. Dimma som stiger från dalen. Det var ett magiskt ljus som gjorde mig så lycklig.

Skymningsvandring

Solen började sänka sig och när vi kom ner från utsiktsplatsen så skymtade den knappt mellan träden. Vi hade siktet inställt på parkeringen men det var en bit kvar. Kvällsljuset var fint och det gick inte att låta bli att stanna och ta några bilder. Trötta men väldigt nöjda kom vi till sist fram till en ganska mörk parkeringsplats efter att ha gått 14 km. En perfekt start på mina tre lediga veckor.

Inlägg skapade 325

71 svar på “Hello Sunshine!

    1. Tack så jättemycket, Yasmine! 😀 Jaa, helt otroligt fint ljus! 😀 Extra underbart när man knappt sett solen på en månad 😛 😀 Kram

 1. Vilken härlig utflykt det blev och så skönt att solen bestämde sig för att titta fram ett tag. Det har vi inte varit bortskämda med under december precis.

  1. Ja, det var en alldeles fantastisk utflykt! 😀 Solen hade jag nog inte sett på en månad så var lite lätt lyrisk över ljuset 😛 🙂

   1. Ja, det är riktigt skönt med lite ledigt nu 🙂 Promenaden var jättemysig och ljuset så fantastiskt. Så skönt med solljus igen 😀 Tack, njuta ska jag göra! 😀 God Jul! 😀

 2. Ojoj, vilka fantastiskt bilder! Det är verkligen magiskt och tänk vad naturen kan förändra sig! -Underbart! Förresten det där primusköket du har, gasolen har jag koll på men den där brännaren och muggen vad är det för modell? 🙂

  1. Tusen tack, Morgan! 😀 Naturen är verkligen fantastisk! 😀 Primusköket som jag har är ett Primus Lite. Då är det brännaren och muggen, väldigt enkelt och smidigt 🙂

  1. Javisst är det underbart med alla solnedgångens färger 😀 Tusen tack, Emelie! Vad glad jag blir över att du gillar bilderna 😀

  1. Ja, det var en jättemysig och härlig utflykt! 😀 Tusen tack, Lisa! Vad kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Det var verkligen en underbar dag på alla sätt och vis! 😀 Och solljuset, så härligt! 😀 Kram

  1. Det var verkligen fina stigar och vägar där runt omkring, även om de var ganska lerigt på flera av vägarna 🙂

 3. Vilken låååång och härlig utflykt. Från lera till ”oleriga” vägar. Sol när det är dags att äta. Perfekt start på ditt jullov.
  Vilka fantastiska bilder du tar.
  M v h, Bosse

  1. Det var en fantastisk och jättefin utflykt 😀 Verkligen en perfekt start på jullovet! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀

  1. Ja, det var så fint ljus den dagen och det blev bara finare och finare 😀 Ha en fin kväll du också 😀

 4. Stort tack för fina tur! Och de fantastiskt vackra bilderna gjorde att jag kände att jag var med hela vägen.
  Vilket bra sätt att inleda jullovet och det blev ju också riktigt bra väder.
  Favoritbild kan jag inte välja någon för alla hade sitt.

 5. Hej Annie!
  Börjar med att tacka för ditt besök hos mig, med julhälsningen. Skulle vara roligt att höra hur du hittade till mig 😀

  Nu har jag tagit mig en liten stund för att titta runt på dina sidor. Läst om dig och lyssnat på några filmklipp. Jätteroligt att höra om ditt fotointresse.
  Jag är också fotointresserad, men det har blivit mindre fotograferande de senate åren. Annat har tagit över, och jag har blivit latare 😉 Men jag har ett växlande liv med fotografering bakom mig, och intresset för att fånga motive omkring mig följer mig alltid. Systemkameran åker fram emellanåt, men jag har i min lättja varit mer benägen att skaffa en mobil som har en bättre kamera och fler inställningar och fotofunktioner.
  På min egen hemsida har jag lagt upp ett inlägg med ett urval av foton med systemkameran. Här kan du se hur det har sett ut i perioder för mig. https://lollosritrum.com/2017/02/01/fotografering/
  Jag är ju så mycket äldre än du att min personliga fotohistoria hunnit växlat många gånger, och på många olika sätt. Jag har bl.a. jobbat på svartvitt labb där jag både varit fotoretuschör, reprofotograf och jobbade med mörkrumsarbete (Som mörkrumsarbetare benämndes vi ”kopist” – person som kopierar – då det inte fanns någon annan riktigt bra yrkestitel för det arbetet). Båda yrkena var helt analoga, utan en dator i sikte. Retuschen utfördes med penna, kniv, airbrush mm.
  Här har jag skrivit lite om den tiden:
  https://imitttankerum.wordpress.com/2014/12/06/4414/
  https://imitttankerum.wordpress.com/2017/11/27/yrken-i-mitt-liv-8/

  Med detta önskar jag dig en God Jul och ett Gott Nytt År.
  Lycka till med ditt fotograferande. Du är väldigt duktig i det du gör 🙂

  PS! Jag lägger till dig i min blogglista, både den här sidan och din hemsida 😉

  1. Kunde bara lägga till och följa din hemsida i läsaren, inte den här sidan. Kanske du har en begränsning på den här sidan på något sätt. Men nu finns i alla fall din hemsida med i min blogglista 😉
   Ha det gott!

   1. Hej, jag hittade till dig genom att du kommenterat på någon annan blogg som jag läser 🙂 Kul att du har kikat runt hos mig. Vad roligt att du också är fotointresserad och spännande jobb du har haft som kopist 😀 Jag har fotat lite analogt och framkallat negativen hemma i badrummet, men inte gjort mer än så 🙂
    Vad konstigt att du inte kunde lägga till den här sidan, för vad jag vet har jag inga begränsningar :S Men kul att du vill följa mig och vad glad jag blir över att du gillar mina bilder 😀 Ha det jättebra och tusen tack för kommentaren! 😀 Kram

    1. Oj … vad jag fick leta för att hitta mina kommentarer som jag gjorde här. Har ju inte fått någon avisering på om du svarade, och jag kom inte ihåg exat var det var jag hade varit. Jag var ju runt på så många ställen här hos dig 😉
     Men nu hittade jag rätt i alla fall 😀

     Jag ska försöka igen, och se om jag kan få in den här bloggen i flödet. Kanske bara var tillfälligt (kan man hoppas)
     God fortsättning, Annie <3

     1. Jag vet inte riktigt hur det fungerar med aviseringar och så, nu tror jag att det ska gå att prenumerera på svar om man vill. Kul ändå att du hittade tillbaka 😉 🙂
      God fortsättning! 😀

 6. Vilken härlig promenad, men himmel så lerigt och geggigt på vissa sträckor.
  Kvällsljuset såg helt magiskt ut!
  Ha det fint
  och GOD JUL!

  1. Det var verkligen en underbar promenad trots geggan 😉 😀 Ljuset på eftermiddagen var fantastiskt! 😀 Ha det jättefint du också och god fortsättning! 😀

  1. Tack så jättemycket, Christina! 😀 Vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀 Hoppas du också har en jättefin julhelg! 😀 God fortsättning, kram! 😀

 7. Wow! Vilken naturruta!
  Det var en riktigt lång runda en aning lerigt men värt att gå=) Värt att vänta att se solen spricka upp bland molnen.
  God jul och Gott nytt År ?????

  1. Det var verkligen värt att gå där trots leran 🙂 Att se solen igen var underbart! 😀 God fortsättning! 😀

 8. Ojoj, vilka helt fantastiska bilder. Det var så roligt att titta och njuta av dom, den ena bilden vackrare än den andra.
  Det märks att du är fotointresserad och kan detta med att få till fina naturfoton.
  Trevligt att se vädret och naturen ändras. Förstår att ni hade en underbar utflyktsdag. Men, det var många kilometrar ni vandrade.
  Jag har också varit till Häringe Slott.
  Ha det bra och jag vill passa på och önska dig en God Jul.
  Kram!

  1. Tack så jättemycket! 😀 Vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀 Det var verkligen en härlig dag och jag älskar verkligen naturens skiftningar 😀 Kul att du också har varit vid Häringe slott 😀 Tack, hoppas du också har haft en fin jul och god fortsättning! 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen