Vårkänslor på Björnö

Strandbesök

Dagen efter att vi hade lagat och ätit lunch ute vid Stensjön begav vi oss till Björnö naturreservat som ligger i Värmdö kommun. På vägen dit lämnade vi min katt hos mamma och pappa så att hon skulle få tillbringa sportlovet ute i skärgården. Vi parkerade bilen på en ganska full parkering (vi var inte direkt ensamma om att åka till Björnö en solig söndag). Sedan började vi gå in i naturreservatet. Först gick vi förbi en stor sandstrand. När vi gick upp på klipporna vid sidan av stranden såg vi hur några barn badade. Det kändes nästan som lite försommar när solen lyste.

Genom skogen

Vi fortsatte att gå en bit längs med kusten och bitvis lite längre in i skogen bort mot småbåtshamnen som ligger där. Den passerade vi och gick in mer i skogen även om vi hela tiden var nära vattnet.

Lunch i solskenet

På en höjd slog vi oss ner för att laga vår mat. Den här gången blev det färsk tortellini och stekt chorizo, med riven parmesanost på. Väldigt mumsigt. Från vår utsiktspunkt såg vi minst tio andra sällskap som åt matsäck. Några närmre och några längre bort.

En skärgårdsbod

När vi var mätta och belåtna fortsatte vi att gå i skärgårdsskogen och kustnära. Vi kom fram till en informationsbod som Skärgårdsstiftelsen har. Den var öppen och där inne kunde man läsa om människorna som bott på platsen för några decennier sedan. Intressant och kul tycker jag.

Avslutande kaffepaus

Efter det gick vi tillbaka mot parkeringen. Men framme vid parkeringen gick vi ut på några klippor som ligger alldeles intill. Där tog vi en avslutande kaffepaus, återigen i solskenet, nöjda med vår lilla lunchutflykt.

Inlägg skapade 327

27 svar på “Vårkänslor på Björnö

 1. Jättefina bilder. Vilken fin sjöbod, verkligen charmig 🙂
  Va bra att kissen fick vara på landet över lovet 🙂 Kram

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Det är verkligen charmigt med röda små sjöbodar 🙂 Ja, hon fick ett jättebra lov där ute, hon gillar verkligen att vara där 😀

  1. Tack så jättemycket, Sussi! 😀 Det var riktigt härligt med en lunch med den utsikten 😀

  1. Haha, ja det var nog inte speciellt varmt att bada även om solen sken 😉 Tack så jättemycket, Amanda! 😀

  1. Det är verkligen vackert och fint 🙂 Det är väldigt gott och mysigt att laga mat och äta ute så jag vill definitivt göra mer av sånt i år 😀 Ha det fint du också! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen