Sportlov med utflykter och roadtrip

Det blev sportlov för mig förra veckan (v.9). Den veckan gick väldigt fort då jag hade fullt upp. Jag tänkte i det här inlägget berätta om mitt lov i text och bilder. Sedan kommer det inlägg där jag berättar mer om några av utflykterna som vi gjorde.

Utelunch vid Stensjön

Lördagen den 27 februari 2021

Solen sken och efter en långfrukost hemma så bestämde vi oss för att åka iväg till Tyresta nationalpark. Där parkerade vi vid Stensjödal för att promenera runt Stensjön. Med utsikt över Stensjön så lagade och åt vi lunch. Njöt av dagen och det blev 7,5 km vandring. På kvällen åkte vi hem till ett par kompisar och spelade spel.

Mer om utflykten kan du läsa om här.

Vårkänslor på Björnö

Söndagen den 28 februari 2021

Eftersom vi var nöjda med lördagens utelunch bestämde vi oss för att köra en repris. Efter att ha lämnat katten i Nacka (hon skulle få sportlov i skärgården med mina föräldrar) så brummade vi vidare mot Björnö naturreservat. Där strosade vi runt, satte oss i solen (som många andra) och lagade mat. Denna gången tortellini.

Mer om den utflykten kan du läsa om här.

Lekparkshäng och förberedelser

Måndagen den 1 mars 2021

På måndagsmorgonen började jag redigera bilder från lördagen och söndagen. Sedan blev det mycket planering, packning och förberedelser inför den kommande roadtrippen. Det blev också en del lekparkshäng under dagen.

En kväll vid sjön

Tisdagen den 2 mars 2021

Dagen började tidigt och liknade måndagen i sysslorna. Vid femtiden åkte vi och handlade det sista inför vår roadtrip i Bromma Blocks. Därefter åkte vi iväg norrut. Vi hittade en sjö någonstans strax norr om Enköping. Där parkerade vi bilen. Grillade korv vid den allmänna grillplatsen. Därefter kröp vi ner i sovsäckarna i bilen. Tände värmeljus och spelade lite spel innan vi somnade.

Gruvbesök

Onsdagen den 3 mars 2021

Vi vaknade upp i en kylig bil. Det var en vacker och krispig morgon. Där vid sjön kokade vi upp vatten och åt gröt till frukost innan vi begav oss vidare nordväst. Första stoppet blev Sala Silvergruva där vi turistade runt i solskenet. Därefter åkte vi vidare till Norberg för att titta på ännu fler gamla gruvor. Till sist hittade vi en mysig plats vid en sjö där vi parkerade för natten.

Fler bilder och text kommer upp i ett annat inlägg den 28 mars 2021.

Till Säfsen

Torsdagen den 4 mars 2021

På torsdagen, efter en utefrukost, körde vi den sista halvtimmen till Säfsen. Där hämtade vi ut liftkort och slalomskidorna som jag hyrt. Det var ett bra kösystem utomhus. Sedan tog vi sittliften till toppen. Där åkte jag slalom för första gången på kanske 15 år. Det gick väl okej, förutom att jag tappade ena skidan i sittliften en gång. Vi åkte slalom halva dagen. Vi köpte korv med bröd till lunch och åt den ute i solen. Vid fyratiden hämtade vi nycklarna till stugan. Det gick väldigt smidigt då incheckningen skedde i bilen, vi fick nyckeln genom bilrutan. Sedan blev det en lugn kväll i stugan med bastubad och lite senare pasta carbonara till middag.

Slalom och smälta längdskidspår

Fredagen den 5 mars 2021

Efter en lugn frukost i stugan begav vi oss tillbaka till backarna på fredagen. Jag åkte skidor och sambon åkte sin snowboard. Till lunch hade vi packat ner middagsresterna från gårdagen i mattermosarna. Väldigt gott och smidigt. Efter lunch tog sambon några vändor till i backen medan jag tog en promenad i de bortsmälta längdskidspåren. Där fotade jag en del så det kommer fler bilder i ett annat inlägg. På eftermiddagen sammanstrålade vi igen och åkte tillbaka till stugan. Där kvällen blev en repris på torsdagskvällen, förutom att vi åt hamburgare istället för pasta carbonara.

Fler bilder och text kommer upp i ett annat inlägg den 4 april 2021.

Slalom och längdskidor

Lördagen den 6 mars 2021

Sista dagen för oss i backarna var på lördagen. Dit begav vi oss efter en långfrukost i stugan. Den här dagen lyste solen bakom molnen så det var ganska mulet. Vi grillade korv på toppen till lunch. Efter lunch gjorde sambon några fler åk. Jag åkte ner från toppen och lämnade tillbaka mina hyrskidor. Sedan tog jag mina längdskidor och begav mig ut i konstsnöspåret nedanför backarna som var ca 1,5 km och åkte tre varv. På eftermiddagen sammanstrålade jag med sambon igen och vi åkte till stugan. Lagade böngryta med ris till middag.

Hemresa

Söndagen den 7 mars 2021

Efter en sovmorgon och en långfrukost städade vi stugan. Strax innan elva checkade vi ut. Utcheckningen gick också väldigt smidigt då det bara var att lämna nyckeln i en korg, utan att träffa en enda människa (coronasäkert). Sedan brummade vi söderut igen, nöjda med långhelgen. På vägen hem stannade vi vid Jönbackens naturreservat och såg ett gammalt kalkbrott. Vi gjorde även ett stopp i Enköping. Så vi kom hem först vid 16-tiden på kvällen. Det var dock skönt att det inte blev senare så vi fick lite tid hemma också.

På måndagen var det dags för jobb igen.

Alla inlägg från sportlovet 2021

Hittar du här.

Inlägg skapade 325

6 svar på “Sportlov med utflykter och roadtrip

    1. Det var riktigt fina utflykter och visst är naturen i Sverige helt fantastisk! 😀 Kram

    1. Ja, vi har väldigt mycket frihet om man jämför med andra länder, vilket jag tycker är skönt. Även om man såklart måste ta ansvar och tänka efter på hur man rör sig och hålla avstånd. Vi handlade hemma i Stockholmsområdet innan vi åkte så att vi skulle slippa gå i affärer på annan ort. Sen var det väldigt bra coronaanpassningar vid in- och utcheck vilket var skönt! 🙂
      Mat utomhus är fantastiskt gott! 😀 Ha det bra du också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen