Runt en liten sjö

Mot Gömmaren

I Huddinge ligger naturreservatet Gömmaren och i det naturreservatet ligger sjön med samma namn. Det är ett ställe som ligger ungefär en halvtimme från oss, men jag hade aldrig varit där. Förrän den där söndagen i oktober. Dagen innan hade vi betydligt längre för att vandra runt Eldgarnsö. Den här söndagen ville vi göra en utflykt lite mer på hemmaplan mest för att bara komma ut. Därför blev det en tur till Gömmaren. Vi parkerade vid badplatsen och började vår lilla vandring runt Gömmaren motsols.

Färger i naturen

Bara efter en kort stund kom man fram till en del med spång in i lite blötare marker. Det var så fint att använda sig av den på bild. Jag gillar också färgerna i naturen.

Lunchpaus

På andra sidan sjön slog vi oss ner på en klippa för att avnjuta vår lunch. Den här dagen bestod lunchen av varma mackor (som hade hunnit svalna) och kaffe. Solen gjorde lite småförsök att kika fram mellan molnen. Det var en lugn och fridfull dag (men en hel del folk runt omkring).

Fortsatt vandring

Vi fortsatte vår vandring efter lunchen. Genom skog och genom lite blötare mark med mer spångar/spänger. Hela tiden nära sjön. Jag gillar rundslingor, speciellt sådana som är sjönära. Sista sträckan tillbaka mot bilen gick på asfaltsväg, vilket var lite tråkigt, men annars var det en väldigt fint liten runda. Totalt gick vi kanske 3,5 kilometer och leden var fint utmärkt.

Inlägg skapade 327

10 svar på “Runt en liten sjö

  1. varma mackor som utflyktsmat är bääääst!! Ditt liv tycker jag verkar coolt 😀 Mitt består inte av så mycket alls för närvarande, men jag håller på att bygga ett rikare liv för fullt, eller i alla fall ett jag trivs bättre med.

    1. Ja, det var riktigt gott med kalla varma mackor med 🙂 Äsch, jag väljer ju att visa upp utflykter och sådant som jag gör, det är en hel del vardagstristess ibland också 😉 Jag lovar 😛 Men absolut det gäller att försöka hitta saker att göra som man trivs med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen