Åska och gryningsljus

Goskatt i stugan

Torsdagen den 9 juli 2020

Den nionde juli åkte jag ut till stugan i skärgården igen. Jag körde bilen till bryggan där pappa mötte upp mig med båten. Pappa tog sin bil tillbaka in till stan och jag parkerade min bil och tog båten tillbaka till stugan. Solen sken och himlen var blå. När jag kommer fram till stugan så möts jag av en väldigt förvånad katt. Min katt, som varit i stugan sen innan midsommar. Jag trodde hon skulle vara sur då hon kan bli det när jag lämnat henne (trots kattvakt) men hon var bara gosig och glad att se mig.

Efter att ha njutit av solen en liten stund mulnade det på. Mörka åskmoln drog in. Jag satte mig på uterummet och lyssnade på regnet som smattrade. Åskan som mullrade. Det började hagla. Ett riktigt mysoväder. När regnet avtog kikade solen fram igen och då blir det ett så vackert ljus. Hela naturen blir fyllig och glittrande. Så jag tog med mig kameran på en liten fototur.

Det blev även en till runda ut för att fota solnedgången lite senare på kvällen.

Latdag

Fredagen den 10 juli 2020

Jag sov länge på fredagen. Sedan gick jag upp och plockade lite blåbär som jag hade i frukostfilen. Efter frukosten läste jag i solen vid huset. Efter en stund gick jag ner på stranden och läste. Det var helt enkelt en sådan sällsynt dag då jag inte gjorde någonting särskilt. Väldigt skönt ibland, men i små doser.

Regnbågar och middag

Lördagen den 11 juli 2020

På morgonen när jag gick ut såg jag en råbock i blåbärsriset några meter bort. Jag smög in igen och hämtade kameran och satte på telezoomen. Lyckades ta någon bild innan han tyckte att det nog var bäst att inte vara kvar nu när han var upptäckt. Men fint med mötet tycker jag i alla fall.

Sen flöt lördagen på likt fredagen, i ett lugnt tempo. Jag läste mycket och plockade blåbär. På eftermiddagen begav jag mig ut och fotade efter ett till regnväder. Det var dubbla regnbågar i viken, den ena syntes mer än den andra.

På kvällen gick jag upp till min kusin och faster för att äta middag. Vi grillade kyckling. Det blev väldigt sent, men så kan det ju bli när man har trevligt.

Utflykt på sjön

Söndagen den 12 juli 2020

På söndagsmorgonen kokade jag pasta innan frukost. Gjorde i ordning matsäck. För efter frukosten tog jag och min kusin kajakerna och paddlade iväg. Vi tänkte att vi skulle paddla runt ön och göra ett lunchstopp på vägen. Det blev en timmes paddling. Sedan gick vi i land på en liten sandstrand. Där satte vi oss på en klippa i solen, åt lunch och drack kaffe. Efter en timmes paus paddlade vi vidare och var hemma en timme senare. Nöjda efter en mysig kajakutflykt.

Det regnade på eftermiddagen och då gjorde jag inte många knop. Jag funderade på om jag skulle ställa klockan och fota soluppgången på måndagsmorgonen, men jag hade svårt att somna så jag struntade i det.

En tidig morgon

Måndagen den 13 juli 2020

Jag vaknade av mig själv kl.03:47. Två minuter innan solen skulle gå upp. Jag tänkte att jag i alla fall kan titta ut och se hur vattnet i viken såg ut. Om det var spegelblankt så kunde jag ju gå ut en liten sväng med kameran. Det var spegelblankt. Jag klädde på mig och gick ner till vattnet. Fem minuter efter att jag vaknat var jag vid vattnet. Jag tänkte bara ta några bilder och sen gå tillbaka till stugan, men den korta turen som jag först tänkt ta blev längre. Jag gick och såg hur morgonljuset förändrades och blev starkare. En timme var jag ute och fotade och njöt av stillheten i naturen. 04:53 var klockan när jag kom tillbaka till stugan.

När jag kom tillbaka till stugan 04:53 gick jag och la mig igen för att försöka somna om. Men det var lönlöst. Klockan sju gav jag upp och gick upp igen. Diskade undan all disk som fanns i köket. Sen gick jag ut och röjde lite sly, tog ner två små träd. Efter det åt jag frukost. Sen lyckades jag sova i en timme. Men dagen i helhet var väldigt seg och jag läste en hel del. På kvällen kom min kusin förbi och sen följde jag med hem till henne och hängde där till niotiden, då gick jag hem och la mig.

Hemfärd

Tisdagen den 14 juli 2020

Klockan ringde vid halv sju på morgonen. Jag åt frukost och packade ihop det sista. Sedan gick jag över ön till båten som skulle ta mig tillbaka till fastlandet. För jag hade nämligen lite att fixa hemma. Som att tvätta, vattna blommor, gå igenom bilder. Sen träffade jag en kompis på kvällen och vi gick till en av mina skogssjöar och badade.

Film från dagarna i skärgården

Jag filmade lite under mina dagar i skärgården. Så här är en video som jag klippte ihop.

Några fler skärgårdsdagar

15 juli – 19 juli 2020

På onsdagen (15 juli 2020) åkte jag ut till ön igen men jag fotade ingenting med systemkameran. På fredagen hämtade jag en kompis. Vi åkte helikopter med strålande utsikt över skärgården. Grillade till middag, gjorde blåbärspaj med hemmaplockade blåbär. Sen hämtade vi mamma och pappa som skulle ut på kvällen. På lördagen paddlade vi kajak och hade med oss lunch. Det var fantastiskt mysiga dagar. Värda att skriva lite kort om, värda att minnas.

Inlägg skapade 323

24 svar på “Åska och gryningsljus

  1. Ja, det blev en del bilder! 🙂 Ljuset efter åskan och även gryningsljuset var jättefint 🙂 Tack 🙂

  1. Tack så jättemycket, Enna! 😀 Det är verkligen en magisk plats, min paradisö. Det är verkligen härligt att både åka och köra båt 😀

    1. Tack så jättemycket Yasmine! 😀 Javisst är ljuset extra fantastiskt just efter regn 🙂 Kram

 1. Vad fina bilder! Imponerande med den gröna färgen på skogen! Grönt kan vara klurigt, åtminstone så är det min erfarenhet. Solnedgångarna och regnbågarna är helt magiska.
  Tack för att jag fick följa med via dina bilder 🙂
  Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, det kan vara svårt ibland att få till rätt gröna färg för kameran kan ha svårt för det ibland. Tack så jättemycket, det var verkligen en fin solnedgång och en fin soluppgång 🙂 Tack för att du ville hänga med så här via bloggen 🙂 Kram

  1. Tusen tack Annika! 😀 Hon är verkligen jättefin min lillkatt 😀 Hoppas du också har en härlig dag! 😀

 2. Låter så idylliskt! Blir så avundsjuk och vill så gärna ha ett eget ställe att befinna mig på och ha det underbart bra 😀 låter spännande med kajak dessutom, något sambon varit himla nyfiken på att testa men jag är inte lika övertygad och önskar hellre sitta i kanot haha!

  Förresten, skulle du vara intresserad av att fotografera mig och sambon? Tänkte typ både gravidbilder och bröllopsbilder? I så fall får du en peng för att du ställer upp 😀 <3
  Om du är intresserad, hör gärna av dig via min mejl eller på typ facebook 😀 <3

  1. Det var verkligen härligt skönt där ute. Jag är så bortskämd att ha tillgång till den platsen, min farfars far var klok som köpte marken där på 30-talet. Det är mysigt med kajak, tycker det är skönare än att paddla kanadensare (fast nu var det längesen jag gjorde det). 🙂

   Jag mailade dig angående fotoförfrågan 🙂 Tack! 😀

 3. Goaste kissen som saknat sin matte och blir så gosig. Finaste råbocken… Så vackra bilder och morgonbilderna är helt magiska.. Så avundsjuk på dig som får vakna vid vattnet och höra det stillsamma kluckandet när småvågorna träffar stranden…. kram

  1. Ja, hon är alldeles underbar min goskatt 😀 Råbocken var verkligen jättefin också 🙂 Tack så jättemycket, ja jag är riktigt nöjd med morgonbilderna 😀 Det var tur att jag vaknade till då och gick ut 😛 🙂 Det är någon speciellt med vatten och gryningar 🙂 Kram

  1. Ja, det var härliga dagar! 😀 Tack så jättemycket, Lena! Ha det fantastiskt du också! 😀

  1. Ja, det var jättemysigt och skönt att hon inte var sur! 😀 Egenplockade blåbär är verkligen gott 🙂 Det är en jättehärlig plats, är så bortskämd som har tillgång till den! 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket, det var en otroligt fin morgon! 😀 Jag är också ofta lat på morgonen, men ibland så, det är så värt att komma ut när ljuset är så fantastiskt! 😀 Och det där stället, ja, det är magiskt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen