En liten höstlovstripp till Dalsland

Resan söderut

2 november 2022

Det här året var jag inte ledig hela höstlovet då det var inlagt studiedagar måndag till onsdag. Vi fick dock kompa ut lite av onsdagen så jag slutade tidigare. Emil tog också halvdag och plockade upp mig. Sen hämtade vi upp hans treåring och rullade vidare ner mot Dalsland för att hälsa på Emils mamma i några dagar. Det var spännande då hon flyttat från stora gården till ett mindre hus. Bilresan på runt 5 timmar gick bra men jag kände att det var lite jobbigare att sitta så länge i bilen nu än innan jag blev gravid. Vi kom fram till middagstid och åt middag ihop.

Bara vara

3 november 2022

Under torsdagen mådde jag inte så bra. Mådde ganska illa och hade ont i huvudet. Så jag låg mest i soffan och tog det lugnt. Vädret var också ganska grått och segt. Skönt på ett sätt att ha en sådan dag. En kort promenad resulterade i några bilder.

Älgmuseum och utsikt

4 november 2022

Under fredag mådde jag lite bättre och vi begav oss till ett museum som ligger i Halle- och Hunneberg mellan Vänersborg och Trollhättan. Först tog vi en promenadrunda. Vi följde en slinga som var uppmärkt med nyckelpigor vilket var kul även för treåringen. Det finns så mycket i naturen att titta på, vi såg bland annat spännande spår efter bäver. Sedan lekte vi lite i Trollskogen där vi mötte upp Emils lillebror och hans två barn. Därefter gick vi in på Kungajaktsmuseet Älgens Berg. Sedan åkte vi förbi en utsiktsplats. Till sist åkte vi hem till Emils mamma igen efter en mysig liten utflyktsdag.

Renovering och annat

5 november 2022

På lördagen hängde vi bara hemmavid. Vi kikade in i stora gården där Emils lillebror (som tar över huset) håller på att renoverar för fullt. Emil hjälpte sin mamma med huset. Det var en bra och stillsam dag vid gården. Jag och treåring pysslade lite med höstlöv och målarfärg.

Hemresa

6 november 2022

På söndagen åkte vi hemåt. Lämnade av treåringen hos hans mamma och åkte vidare hem till radhuset. Skönt att komma hem efter mysiga dagar borta.

Inlägg skapade 323

2 svar på “En liten höstlovstripp till Dalsland

    1. Det var verkligen lugna och sköna dagar! 🙂 Sen hade jag lite huvudvärk och var seg första dagen men det funkade 🙂
      Jag åker gärna tillbaka till Halle- och Hunneberg och ser mer av omgivningarna där 🙂 Älgmuseet var en hit för treåringen som var med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen