Vardagsglimtar – maj/juni

*Inlägget innehåller en betald länk.*

Prova sele

I början av maj, när bebis var en månad gammal, provade vi vår sele. Det står att den är från nyfödd (50,6cm) men när vi provade den när han var helt nykläckt så tyckte vi inte att den passade trots att han var 51cm. Vi provade alltså igen när han var en månad och vuxit lite, en kort vända i en liten skogsdunge blev det. Det fungerade.

Klättring i skogen

En helg i början av maj ville Emil ut i skogen med två av sina kompisar för att klättra. De skulle leta upp stora stenar eller klippor och köra bouldering. Jag och lillkillen fick hänga med. Först fikade vi våfflor på ett café vid Flatens naturreservat innan vi begav oss på jakt efter bra klätterstenar. Det blev också en och annan amningspaus i skogen medan killarna letade bra ställen.

Mammaträffar

I maj och juni blev det några mammaträffar. De flesta i Huddinge. Väldigt kul och mysigt att träffa andra mammor med bebisar födda under april och maj. Här nedanför är bilder från en träff när vi var vid Sundby gård och lunchade på värdshuset där.

Träffa farmor

I mitten av maj hämtade vi upp fyraåringen och åkte sedan till barnens farmor. Där hängde vi i två nätter. Vi träffade även två av Emils tre bröder och två av barnens kusiner. Mer om dagarna där kommer i ett annat inlägg.

Göteborgsvarvet

Efter besöket hos farmor styrde vi mot Göteborg för att sova hos Emils brorsa som bor där med sin familj. Emil och hans bror skulle springa Göteborgsvarvet. Vi som inte sprang hejade på och hade en heldag i Slottsskogen.

Roslagen

Någon dag efter att vi kom hem från Göteborg åkte vi till Roslagen. Emil skulle jobba där. Jag och lillkillen fick följa med för att slippa vara själva hemma i två nätter. Mer om det kommer också i ett annat inlägg.

Skärgårdsvistelse

Sen var vi hemma i ytterligare någon dag innan vi åkte ut till skärgården (igen). Denna gång till mellersta skärgården och till vår stuga. Där var vi med bebisens mormor, morfar och morbror. Min faster, min kusin och hennes sambo var också där. Mer om det kommer också i ett annat inlägg.

Järvafältet

Efter all vistelse på annan ort kom vi hem igen. Jag träffade en gammal gymnasiekompis i Sollentuna. Vi picknickade och promenerade runt med barnen på Järvafältet vid Bögs gård.

En dag på Djurgården

En lördag i slutet på maj skulle vi ha åkt iväg, men det blev ändrade planer. Så vi hängde på Skansen med ett kompispar och deras bebis. Sedan mötte Emil, jag och bebis upp min mamma på Djurgården, glassade och hängde vid vattnet. Det slutade med att Emil bjöd hem oss på middag hos mina föräldrar. En mysig heldag.

Kompishäng

I början av juni kom mina närmsta kompisar från Linköping och hälsade på. Vi grillade korv till lunch och åt glass.

Altanhäng

När jag har varit hemma under maj och juni har altanen blivit relativt flitigt använd när det varit skugga där eller när bebis sovit. Då har Selma kunnat hänga med ute på altanen i koppel också. På dagtid har jag suttit där med en kopp kaffe och bok. Ibland på kvällarna och helgerna har vi ätit där. Nästan så att man skulle vilja ha en hängmatta* att ligga i på altanen.

Kvällsbad

Jag och bebis följde med när Emil skulle ta ett kvällsdopp i sjön. Det var en riktigt skön kväll. Jag ångrade lite att jag inte också hade haft med mig badkläder för jag blev lite badsugen när vi kom fram. Men jag fick nöja mig med att titta på.

Fotojobb

I slutet av juni hade jag två fotojobb. Dels en ettårsfotografering (fotade gravidbilder på föräldrarna året innan) och dels en familjefotografering med en familj som jag fotat sex gånger tidigare. Väldigt kul. Emil fick följa med och ha vagnen så att bebisen kunde ha mig i närheten om han blev hungrig.

Midsommarfirande i Dalsland

För första gången i mitt liv blev det inte midsommar i Stockholms skärgård. Istället hämtade vi upp fyraåringen och åkte ner mot Dalsland. På vägen ner stannade vi hos min mosters familj och sov en natt där. Lunchade hos en av mina närmsta vänner. Sen var det ett firande med alla Emils syskon och barnens nio kusiner och en av Emils bröders sambos släkt. Väldigt kul och mysigt. På vägen hem sen blev det ett lunch- lek- och fotostopp hos en annan av mina kompisar.

*Inlägget innehåller en betald länk.*

Inlägg skapade 327

6 svar på “Vardagsglimtar – maj/juni

  1. Låter så mysigt! Älskar verkligen att vara föräldraledig på sommaren, man kan hitta på en hel del då 😀

    Svar; ursäkta sent svar! Jag har då inte fått något mejl ifrån dig.. Jag lämnar min mejladress igen, så kan vi höras av där, alt. visa messenger om du har det? Ses gärna på en barnvagnspromenad! ❤️

    1. Jag kommer ju vara ledig varje sommar oavsett, en av fördelarna med att vara lärare 🙂 Men det är skönt att gå på föräldraledigt under våren tycker jag. Under sommaren avtog mammaträffarna lite och det var lite tråkigt, även om man hittar på mycket annat kul och kan umgås mer med familjen som också är ledig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen