Höstlov med väst- och östkust

Det blev höstlov och jag fick faktiskt ledigt hela lovet. Förra året hade vi studiedagar i början av höstlovsveckan, men i år bestämdes det att de dagarna skulle kompensera för den tid som vi jobbar över. Det var väldigt skönt då det är så stor skillnad på att vara ledig hela veckan mot ”bara” tre dagar. Fredagskvällen spenderade jag hemma. På lördagen åkte jag iväg på en roadtrip som förra höstlovet, men den här roadtripen blev längre.

Lunchpaus och andra festligheter

Lördagen den 24 oktober 2020

Vid nio lämnade jag Selma i Nacka hos mamma och pappa. Hon fick följa med dem ut till skärgårdsön, vilket blev väldigt bra för henne. Jag brummade vidare söderut för ett första stopp i Linköping. Det blev ett lunch- och fikastopp. Jag fick se mina kompisars nya lägenhet och sen gick vi ut på stan och lunchade. Efter tre timmar i staden styrde jag vidare mot Västkusten.

Mobilbilder från Linköping.

Vid femtiden landade jag i Bohus. Där gick vi hem till lägenheten där vi skulle sova. Tittade på fotboll och åt mat. Sen åkte vi iväg på en hemmafest. Det var en trevlig, mysig och rolig fest. Det var mycket dans, men jag dansade inte och det var kul. Sedan promenerade vi tillbaka till lägenheten där vi skulle sova.

Slottsbesök

Söndagen den 25 oktober 2020

Vi vaknade vid åttatiden. Kom på att det hade blivit vintertid, så skönt med en extratimme bara sådär. Åt frukost och sen åkte vi en sväng till Kungälv för att handla lite. Jag såg Bohus fästning genom bilfönstret. Sen fixades det lite i lägenheten innan vi åkte hem mot Varberg.

På vägen mot Varberg stannade vi vid dagens utflyktsmål – Tjolöholms slott. Där gick vi först förbi slottets allmogeby. Det regnade och blåste när vi gick leden vid kusten upp mot slottet. Vi gick även in i slottet och avslutade hela utflykten med att äta varm soppa inne på ett café i närheten. Mer om den utflykten kan du läsa här – Besök på ett höstigt slott.

När vi kom hem till Varberg var det väldigt skönt med en varm dusch för vi var väldigt frusna. Till middag åt vi grillad kyckling och potatissallad. Kvällen tillbringade vi framför en film.

Utsikt i en bokskog och ett världsarv

Måndagen den 26 oktober 2020

På måndagen låg jag kvar i sängen och drog mig en stund. Sen åt jag frukost och åkte iväg mot Åkulla bokskogar. Det området har dykt upp i mitt Facebook-flöde till och från i över ett år så det var på tiden att åka dit. Jag parkerade bilen vid Hiaklitten och vandrade Skogsbostigen som är ungefär 5,5 km. Det var väldigt mycket uppför och nerför genom den vackra bokskogen. Här kan du läsa och se fler bilder från det äventyretHöst i bokskogen.

Vid tvåtiden åkte jag hemåt igen. Jag var hemma och läste en liten stund. Sen åkte vi till Grimetons radiostation som blev ett världsarv 2004. Här gjordes de första sändningarna över Atlanten. Här kan man läsa mer om radiostationens historia. Det började skymma när vi var där men vi gick ett varv och läste på alla skyltar runt området.

När vi kom hem lagade vi mat i studentköket. Vi blev även erbjudna på att smaka på mat som en annan av de som bodde där lagat, den var jättegod. Sen åt vi vår mat som också var väldigt god, en korvgryta med ris, på rummet framför en film.

Västkusten med ruskväder

Tisdagen den 27 oktober 2020

Det blev lite sovmorgon på tisdagen också. Jag åt frukost och åkte iväg till Årnäsuddens naturreservat. Precis när jag parkerade bilen kikade solen fram och jag strosade fram över ett blåsigt typiskt halländskt landskap vid kusten. Hoppade på klipporna och njöt. Efter två timmar där åkte jag vidare mot Gamla Varberg som också är ett naturreservat med en fantastisk utsikt. Mer om de båda utflykterna i det här inlägget – länk.

Sen åkte jag hemåt igen. På eftermiddagen tog vi en promenad mot havet. Precis när vi kommer fram till stranden vid Apelviken så öppnar sig himlen och det öser ner. Vi fortsätter att gå och det blåser från havet och regnar nästan vågrätt. Till slut var det bara att skratta åt. För vi blev verkligen blöta. Det var små sjöar i mina skor för det rann in vatten ovanifrån.

Gissa om det var skönt att duscha varmt när vi kom hem. Till middag åt vi sedan hamburgare och tittade på Rocket man.

Strandpromenad och ett mörkt Småland

Onsdagen den 28 oktober 2020

Dagen började i lugnt tempo hemma. Sen åkte vi iväg mot stranden. Det blåste en hel del så det blev ingen kitesurfing men det blev en solig promenad på stranden. Sedan köpte vi med oss thaimat och åt lunch hemma. Efter lunchen blev vi så trötta så vi tog en siesta.

Vid tretiden åkte jag från Varberg mot Jönköping. Jag kom hem till en av mina närmsta och äldsta kompisar vid femtiden. Då tog vi en hundpromenad i mörkret. Vi lagade jordärtkockssoppa till middag, vilket var jättegott. Sen tittade vi på film och åt glass.

Mot Östkusten

Torsdagen den 29 oktober 2020 – Lördagen den 31 oktober

Det blev en tidig morgon då min kompis skulle upp och jobba. Det gjorde inte så mycket för då kom jag iväg och hade gott om tid på mig upp mot Stockholm. Jag åkte från Jönköping vid sjutiden. Gjorde en paus vid Stavsjö för att tanka. Sen hann jag pausa en liten stund hemma i min lägenhet innan jag åkte iväg igen.

Jag hämtade upp min kompis i Nacka vid halv två. Vi handlade och tog sedan båten ut mot min skärgårdsö. Där stannade vi till på lördagen. Vi tog härligt soliga höstpromenader och på kvällarna eldade vi i kaminen och grillade ute i mörkret med pannlampa på. Mer om den vistelsen kan du läsa här.

Hemmadag

Söndagen den 1 november 2020

Jag avslutade höstlovet med att tillbringa en heldag hemma i lägenheten. Väldigt skönt att få tid att packa upp (även om jag kanske bara packade upp hälften) och tvätta. Sen satt jag väldigt mycket vid datorn för att redigera bilderna från dagarna iväg. För bilder blev det gott om. Jag är så extremt nöjd, glad och tacksam över det här fantastiska höstlovet. Det kunde inte ha blivit så mycket bättre.

Inlägg skapade 327

50 svar på “Höstlov med väst- och östkust

  1. Det var verkligen härligt med alla utflykter och att träffa några av mina närmsta kompisar på väg till/från Västkusten 😀 Kram

  1. Ja, det var heeelt underbart perfekt! 😀 Vill bara se ännu mer, Sverige har så många fina platser att erbjuda 😀

  1. Ja, det var så kul 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna, det var verkligen vackra platser 😀

  1. Jaaa, det var jättelyxigt att få ett helt höstlov ledigt! Det behövdes också kände jag! 🙂 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna, det var verkligen en härlig natur! 😀

 1. Vilka härliga bilder från ditt höstlov och visst är det stor skillnad när man är ledig hela veckan.
  Tjolöholms slott tycker jag är mycket intressant att besöka.

  Kram och god söndag!

  1. Tack så jättemycket, vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀 Ja, det blir så stor skillnad när man får hela lovet ledigt istället för ”bara” några dagar. 🙂 Tjolöholms slott var verkligen häftigt, åker gärna dit igen någon gång 🙂 Fler bilder från den utflykten finns nu på bloggen 🙂 Kram och ha en fin helg! 🙂

 2. Oj, vad mycket du hann med.
  Jag är född och bodde i 12 år i Alafors, strax norr om Bohus, så både Bohus och Kungälv är gamla hemtrakter.
  Tjolöholm har jag besökt många gånger. Jag jobbade som guide på ett slott mellan Göteborg och Alingsås, så vi hade samarbete med Tjolöholm.
  Varberg och Grimeton är också bekanta platser, har en gammal väninna i närheten och har varit mycket i Varberg i min ungdom, vilket ju är längesedan nu. Så spåren av de synderna från den tiden är sedan länge borta, hoppas jag.
  Härliga bilder!
  Önskar dig en skön söndag!

  1. Jo, jag hann med en del, ändå tycker jag att jag också tog det lugnt vilket var väldigt skönt! 😀 Kul att du känner igen trakterna och är därifrån. Jag har inte sett så mycket av Västkusten och åker gärna och upptäcker mer, det finns så mycket fint 😀 Ja, jag såg inga spår från dina ungdomssynder vad jag vet så det var nog lugnt 😉 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Ha en riktigt fin helg! 😀

  1. Det var verkligen ett härligt och underbart lov! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna, jag hade tur med vädret 😀 Kram

  1. Jamen eller hur, det var häftigt 😀 Fler bilder från slottsutflykten finns nu på bloggen också 😀

 3. Åh så härligt att du lyckades få lite semester. Låter som om du haft det trevligt. Inlägget den 15:e ser jag fram emot, ser himla vackert ut!! :’)

  1. Vi jobbade tre dagar förra årets höstlov men fick kompa ut en av de dagarna då. Nu blev det komp hela lovet. Så vi får ju jobba igen det, men det är det såå värt! 😀 Det blir skillnad på att vara ledig hela veckan än ”bara” en långhelg (även om det också är lyxigt). 🙂

   1. Det var verkligen ett härligt lov! 😀 Kul att du också besökt flera av platserna, Yasmine 😀 Kram

  1. Regnet tillförde väl sitt, det var lite mysigt 🙂 Men är glad att jag hade mycket uppehåll också 😀 Det var verkligen ett fantastiskt lov 😀 Tack Alice! 😀

 4. Hej Annie

  Som alltid gillar jag dina bilder. Jag märkte bilden med stolperna av radiostationens i Grimeton. Det är en grafisk effekt som jag tycker på. Den skulle vara bättre i svartvitt, det tänker jag personligt.
  Jag känner Varberg, en trevlig liten stad vid havet. Den är berömd för fästningen. Min mor hade en kompis som bodde i Varberg. Tjolöholms slottet kände jag inte. Ett vackert slott !!!! Jag kände inte heller Årnäsuddens naturreservat. Det är klart, manga saker att se i Halland. Tack vare dina vackra bilder känner jag Halland.
  Klart väntar jag på andra fina bilder.
  Kram
  Erik (Frankrike)

  1. Hej Erik, tack så jättemycket! Jag blir så glad över att du gillar mina bilder 😀 Det blev coola och lite annorlunda bilder vid Grimeton! Möjligt att de skulle göra sig väldigt bra i svartvitt, jag gillar dock när himlen är sådär mörkblå 🙂
   Jag besökte inte Varbergs fästning den här gången, men var där förra hösten. Väldigt fint det också 🙂 Tjolöholms slott var också häftigt! 😀 Det finns många vackra platser runt omkring i Sverige och i världen 🙂
   Tusen tack igen! 😀

 5. Vilken härlig roadtrip trots vädret. Jag bor i Göteborg, så du besökte mina trakter. Tjolöholm besöker vi lite då och då. Det är riktigt fint där. Tyvärr har vi missat Grimeton, trots att vi varit på väg många gånger. Varje midsommardag har vi gått runt hela Årnäshalvön. Våra vänner har alltid varit i Espevik på sommaren.
  I övrigt fick du i alla fall se en rejäl bit av södra Sverige!

  1. Kul att du känner igen dig och att det är dina hemtrakter, jag har knappt varit på Västkusten förut så det är kul att upptäcka och jag gör det gärna fler gånger! 😀
   Det var en jättehärlig roadtrip och jag tycker ändå att jag hade tur med vädret, fint med lite omväxling och skönt att det inte regnade hela tiden 😀 Vad mysigt att ni alltid går runt Årnäshalvön på midsommardagen, gillar verkligen den platsen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen