Skoklosters slott

En dag i maj, efter ett kalas i Enköping, åkte vi en omväg hem förbi Skokloster slott. Vi har flera gånger åkt förbi skyltarna mot slottet på E18 men inte svängt av då det inte passat. Däremot har jag ju varit där förut.

Amningspaus

Vi parkerade bilen och promenerade bort mot slottet. Bebis var inte alls på humör i vagnen. När vi kom fram till vattnet hittade vi en sten i skuggan där jag slog mig ner för matpaus. Bebisen blev nöjd och somnade.

Våffelfika

När bebis sov körde vi vidare med vagnen upp mot slottscaféet. Där satte vi oss och åt våfflor.

Promenad runt slottet

Det finns fina vandringsstigar runt slottet, men det var svårt med barnvagn vilket jag visste eftersom jag och mamma hade gått där för några år sedan. Emil och jag nöjde oss därför med att gå runt slottet. Läsa lite på skyltarna om det som klassas som ett av Europas främsta barockslott. Det är det största privatpalats som någonsin byggts i Sverige, numera ingår det i Statens historiska museer.

Inlägg skapade 323

4 svar på “Skoklosters slott

  1. Åh älskar Skokloster, himla vackert slott! Klostret är också väldigt häftigt tycker jag, med de gamla rustningarna. 😀

  2. Hej! Jag älskar Skoklosters slott och det har blivit ett återkommande besöksmål för mig och familjen. Ett roligt faktum: när man har mindre barn, verkar det som att den uppstoppade hästen ofta blir det mest minnesvärda för dem 🙂 Tack för ditt inlägg om slottet, det väckte trevliga minnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen