Paradiset

En tidig augustimorgon åkte jag och Amanda till Paradisets naturreservat i Huddinge. Ett naturreservat som jag verkligen gillar då det finns flera otroligt fint uppmärkta leder.

Vi valde att gå Sameslingan som är en led på 5 km och går genom tallskog och förbi några sjöar. Dimman låg tät och det var fullt av spindelnät bland ljungen.

Frukoststopp

Vid sjön Trehörningen blev det ett frukoststopp i dimman. Det var lugnt och fridfullt. De som tältade runt sjön låg fortfarande och sov.

Fota spindelnät bland ljungen

Efter frukostpausen vandrade vi vidare. Gjorde lite stopp och kröp runt bland den fuktiga ljungen och spindelnäten, för att fota.

Sammanfattning

Vi hade hoppats på att fota solens första strålar som silade mellan träden. Men så blev det inte. Det blev nästan bättre, eller åtminstone minst lika bra, med dimman. Det var så tyst, lugnt och nästan magiskt. En helt perfekt start på dagen.

Jag har vandrat den slingan två gånger och den är väldigt bra och nära naturen. Det finns även längre leder som jag tänkte testa en annan gång i det naturreservatet.

Väl värt ett (eller flera besök).

Video från morgonen

Inlägg skapade 327

8 svar på “Paradiset

    1. Ja, det var en fantastiskt fin slinga! Ska utforska de andra slingorna i samma naturreservat en annan gång, tror det är fint där också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen