Stora Gålöslingan

Den 8 september tog jag och Jonas bilen till Gålö Havsbad. Därifrån började vi vår vandring på Stora Gålöslingan. Det är en slinga på 11,5 km med varierande natur som bitvis är ganska kuperad. Vi valde att gå den medsols.

Kustnära

Till en början var det ganska smala stigar. Havet skymtade mellan träden. Vi gjorde några avstickare för att komma närmre vattnet. Därefter börjar det bli lite mer kuperat. Leden går upp och ner. Till en början är det trappor man får ta sig upp och ner för.

Leden bjöd därför på många fina utsikter. På östsidan av Gålö gick man längs med stränder vilket också var väldigt mysigt.

Vi intog vår lunchmatsäck uppe på en höjd med utsikt mot Ornö.

Kuperade stigar

Efter ungefär fyra kilometer blir leden lite mer kuperad. Det var backar upp och ner där man fick lite klättra på stenar för att ta sig upp och ner. Jag tyckte att det var jättemysigt. Efter de kuperade stigarna slog vi oss ner på en klippa för att inta lite kaffe och äta kardemummabulle.

Tät granskog

Efter ytterligare några kilometer kom vi ut på en grusväg och fick efter en stund korsa Skälåkersvägen för att sedan komma in i en tät granskog.

Gålö havsbad

Vi avslutade vandringen vid Gålö havsbad och drack upp det sista kaffet på en öde bänk vid havet.

Sammanfattning

Jag gillade slingan jättemycket. Mycket för att den bjöd på en varierande miljö och även för att det var lite utmanande terräng bitvis.

Vill man inte gå hela 11,5 km så gick det att följa den blåa leden och då är det ungefär hälften så långt och man ”slipper” de mest kuperade delarna och man missar även granskogen (som jag tycker var minst sevärd om än mysig).

Inlägg skapade 327

7 svar på “Stora Gålöslingan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen