Höjdpunkter 2019 – del 2

Året 2019 har swishat förbi. Det har på flera sätt varit ett ganska jobbigt år. Men på ännu fler sätt varit ett väldigt bra år. Det finns mycket fint att se tillbaka på. Jag har lärt känna så många fina och härliga människor. Jag har gjort ganska mycket. I det här inlägget (och i ett till) tänkte jag lyfta några ögonblick som är extra värda att ha kvar. Självklart finns det väldigt mycket mer som har varit väldigt bra men som inte får plats här.

Det var under den här halvan av året mitt fotosug tog fart på riktigt igen. Och jag startade den här bloggen. Vilket har resulterat i mycket mer bilder (och olika utflykter) än under första halvan på året.

Besök från Övertorneå

Jag fick i början av juli finbesök från norr. Min gamla gymnasiekompis som bor där uppe nu kom ner och hälsade på med sin dotter på nästan två år. Det var mysigt att få rå om dem i några dagar. Det blev bland annat en tur till Tyresta nationalpark och en sväng till Skansen.

Hälsingland

Mamma och jag tog en roadtrip till Hälsingland i juli. Där hälsade vi på mammas kusin, som har en jättemysig butik (Huset på Hea). Det bjöds också på släktträff. Jättehärligt och så kul att träffa alla, några för första gången och några igen. Vi åkte också förbi min morfars barndomsgård som tyvärr står och förfaller nu.

Jobbstart med nya kollegor och kick of

Jobbet drog igång igen i augusti. Det var väldigt skönt att komma tillbaka lite till rutinerna. Hade varit ganska rastlös under sommarlovet. Jag fick börja jobba med ett nytt arbetslag varav två helt nyexade lärarkollegor som är grymt bra. Vi var även iväg på en kick of på Lidingö. Det var också kul att lära känna alla kollegor lite bättre (jag är ju fortfarande relativt ny på jobbet). Vi träffade också våra nya elever, för jag började om med en åk1. Så roligt och spännande.

The Bland

En av de mysigaste kvällarna var i augusti när The Bland (och två andra bra band) spelade på en liten bakgård på Söder. Så kul att träffa bandet och lite andra härliga människor som jag inte träffar så ofta.

Foto i Paradiset

Dagen efter The Bland-spelningen så gick jag upp jättetidigt för att fota i gryningsljus med Amanda. Det blev inte så mycket sol, men fina spindelnät och dimma. Det var en magisk morgon.

Klassåterträff

I september hade vi en klassåterträff. En AW med många från min gamla grundskoleklass (många av oss gick i samma klass 1-9 och några 4-9). Det var en otroligt lyckad och rolig kväll. Som också blev ganska sen. Men så minnesvärd.

Besök från Linköping

Dagen efter klassåterträffen åkte jag tidigt till stan för att möta upp min kompis Jonas som skulle hälsa på mig under helgen. Vi vandrade i Tyresta nationalpark och Stora Gålöslingan. Det var efter det som jag bestämde mig för att starta den här bloggen.

Arholma

En till minnesvärd utflykt i september var när Frida och jag åkte till Stockholms skärgårds nordligaste ö – Arholma. Det var en väldigt lyckad utflykt. Jag gillar verkligen Arholma, otroligt mysig ö.

En helg på Västkusten

Det blev en ganska spontan tur till Varberg i oktober. Vilket resulterade i en mysig och fin helg som gick lite för fort. Våffellunch och några promenader. Det var kul att se Västkusten, jag borde åka västerut oftare.

Ett till besök från Linköping

Min kompis Oskar kom upp från Linköping och hälsade på mig en helg i oktober. Vi trotsade vädret och gjorde två utflykter, en till Tyresta nationalpark och en till Paradisets naturreservat.

Höstlovs-roadtrip – oktober/november

Höstlovet kom och jag var så fullbokad. Det blev en roadtrip till Norrköping, Linköping och Jönköping. Fullspäckat med kompishäng. Jag avslutade road-tripen själv på ”min” skärgårdsö, vilket var väldigt skönt.

Snöig helg i Stockholm

Första helgen i december och det kom lite snö till Stockholm och det resulterade i tre promenader med kameran. En omväg hem genom Nackareservatet, en omväg in mot stan och en vandring i Tyresta nationalpark. Det var alldeles underbart att få lite vinter och jag njöt hela helgen. Jag hann också träffa två gamla kurskompisar den helgen.

Julmysigheter

Några dagar innan jul bjöds det på god julinspirerad middag hos mamma och pappa. Lillebror kom dit och så även min faster och två av mina kusiner. Vilket var väldigt mysigt.

Dagen innan jul åkte vi till mormor och julafton firades där tillsammans med mormor, min familj, min mosters familj och min morbrors familj. Julaftonsmorgonen inleddes med min nya tradition att gå ut i skogen. Och vi fick en vit jul, det började snöa på kvällen.

Mot nya äventyr

Nu väntar nyår och det ska fira med några av mina närmsta kompisar, så det blir årets sista höjdpunkt. Sen bär det av mot nya äventyr. Stora och små. Fånga minnen att spara. Njuta av tillvaron. Jag tror att det blir ett väldigt fint och spännande år.

Inlägg skapade 323

31 svar på “Höjdpunkter 2019 – del 2

  1. Härligt att du gillade inlägget! 😀 Ja, jag är lite förvånad själv att jag har hunnit med så mycket, det känns inte som om jag har gjort så mycket 😉

  1. Jo, jag har nog hunnit med en hel del i år, trots att det inte känts så under tiden 😉 Bra med lite reflektion ibland 🙂 Tack, vad glad jag blir att du gillar bilderna 😀 Kram

  1. Ja, jag blir så glad att se tillbaka på de stunderna och så tacksam över att jag har fått vara på de platserna 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Är så glad och tacksam över alla stora och små stunder 😀 Nu känns det så kul att få dela med sig av en del via text och bild här 😀 Kul att du uppskattar det jag gör 😀

  1. Jo, det blev en hel del, fast det kändes inte som det när jag var mitt i det 😉 Tack så jättemycket, Malin! 😀

  1. Ja, det är så fina minnen! 😀 Det var verkligen mycket jobbmässigt med så mycket nya människor, men väldigt kul och skönt nu när jag börjar landa lite. 🙂 Tack så jättemycket! 😀

 1. Du är en fantastisk fotograf ❤️ Är man själv inte Stockholmare så tror man att det bara är storstaden och har ingen aning om alla vackra platser och natur som finns där…. Vi lantisar behöver väckas upp ?

  1. Åh, tack så jättemycket! 😀 Vilken fin kommentar 😀
   Stockholm är verkligen fantastiskt med närheten till så mycket natur, det är typ det bästa med staden 😀

  1. Ja, det blev en hel del även om det inte kändes som det mitt i allt 😛 🙂 Vad kul att du också har släkt i Hälsingland. Jag har kontakt med några, men mamma hade 29 kusiner så har inte kontakt med alla 🙂

  1. Jag tror verkligen att det blir ett bra år, det känns så 🙂 Det blev en del små äventyr under 2019 också, med jättemånga fina minnen 😀

 2. Så fina bilder! Härligt att det är fler än jag som gillar att dra på roadtrip ? Hoppas du får ett riktigt fint avslut på 2019 och ett fantastiskt 2020! Kram fina du ??

  1. Tusen tack Heléna! 😀 Ja, road trips är mysiga, jag vill åka på fler sådana i år 😀 Tack så jättemycket, det kunde inte ha blivit ett bättre avslut på 2019 😀 Hoppas att du också har fått ett bra avslut på 2019. God fortsättning! Kramar

  1. Det hade jag verkligen! Hoppas att du också hade ett fint nyår! 😀 God fortsättning 😀

 3. Många höjdpunkter, men även super fina bilder o du är duktig på det su gör 🙂 hoppas du får en god natts sömn oxå kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen