Gråväder i Tyresta

I helgen fick jag besök av en kompis från Linköping. Eftersom vi båda gillar naturen och han även köpt min gamla kamera så var det givet att det blev en fotorunda i Tyresta nationalpark. Trots gråväder. Vi tog bilen dit mitt på dagen och tanken var att vi bara skulle gå runt en kort runda då det var regn i luften. Det slutade dock med att vi gick ungefär en mil.

Vattendrag

Vi började vid Tyresta by. Längs med vägen stannade vi och fotade vattendragen. Det regnade lite men det blev bra bilder ändå. Det är kul med utmaningen att hitta motiven trots att ljuset inte i första anblick ser så lockande ut.

Brandområdet

Därefter promenerade vi vidare via brandområdet till Stensjön. Det var riktigt fint vid brandområdet nu, lite höstfärger och ganska grått och dystert. Det var också väldigt blött på vissa delar av stigen vilket var lite roligt.

Fikapaus

Framme vid Stensjön slog vi oss ned på en klippa och drack vårt medhavda kaffe. Det var verkligen fridfullt och stilla vid sjön.

Vägen tillbaka

Trots fikandet så var vi väldigt hungriga. Vi hade varit ute längre än vad vi tänkt och vi hade inte haft med oss matsäck. Så efter fikapausen gick vi i ganska rask takt tillbaka till Tyresta by. Därifrån tog vi bilen tillbaka hem till mig och köpte med oss pizza på vägen.

Inlägg skapade 327

19 svar på “Gråväder i Tyresta

 1. Gud vad fina bilder! Vad duktiga ni är på fota, shit! Oj de vart en lång promenad då ju! Vad gott att ta med pizza hem sen efter en sån utflykt!<3

  1. Tack så jättemycket! Vad kul att du gillar mina bilder! 😀 Det blev verkligen en lång promenad, men väldigt fin 😀

  1. Ja, det blev väldigt lyckat trots att vädret kanske inte var som vi först önskat 🙂 Tack så jättemycket! 😀

 2. Blir nyfiken varför heter det brandområdet? Har det varit en brand där eller vad beror det på? I somras åkte vi förbi ett område där Salabranden var för några år sedan. Var mäktigt att se naturens krafter och hur eld kan påverka en hel skog.
  Bilderna är jättefina speciellt bild nummer nummer 2 där med pinnen eller stocken som ligger i vattnet. Jag har alltid fallit för den formen av bilder :).

  1. Det var en stor skogsbrand i Tyresta nationalpark för 20 år sedan. Ca 450 hektar brann och man ser fortfarande spår av branden i området. Det är verkligen dramatiskt hur elden kan förändra naturen och läskigt. 🙂 Tack, vad kul att du gillar bilderna 😀

 3. Men så mys med fika i skogen!! Det gör man alltför sällan asså. Gjorde alltid det när man var yngre och gick i skolan, hade så kallade ”utedagar” när man gick till skogen och hade fika och allt. Hatade dock dessa dagar såå mycket men nu hade jag ändå uppskattat att ha fika ute haha 😉

  1. Ja, det var jättemysigt. Älskar att fika ute i skogen, allt är så mycket godare ute i naturen 😀 Minns också sådana skoldagar, de var inte alltid jättekul men jag gillade dem ändå 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen