Fikabuffé och solsken vid Taxinge slott

Emil var hemma i lite drygt en vecka efter att bebisen föddes. Sedan sparade han fyra av de tio dagarna för att kunna ta ut vid helger. Det tyckte jag var väldigt skönt för då fick jag tre kortare veckor själv med bebis. Därför kunde vi göra en fredagsutflykt i slutet av april.

Barnvagnspromenad i slottsparken

Vi valde att åka till Taxinge slott då vi ändå skulle lite åt det hållet när vi hade ett läkarbesök i Huddinge. Det tog knappt en timma att köra dit. När vi parkerat ammade jag lite och la sedan ner bebisen i vagnen och han somnade. Därefter strosade vi runt i slottsparken. Tittade på omgivningarna. Det blåste lite kallt men det var ändå en fin dag.

Fikabuffé

När jag var sjukskriven och även i början av föräldraledigheten så tittade jag mycket på ”Hela Sverige Bakar” som spelades in vid slottet. Det är ju också ett slott känt för sitt kakbord, slottet marknadsförs som ”Kakslottet”. Den var vi givetvis tvungna att besöka. Vi plockade på oss en hel del godsaker som blev vår lunch. Det hade varit ännu roligare om de haft paketpriser på kakbordet, t.ex. en bakelse och två kakor för ett pris. Nu slog de in varje bit för sig i kassan.

Taxinge kyrka

Efter fikalunchen promenerade vi till Taxinge kyrka.

Museijärnvägen 

Därefter följde vi skyltar och promenerade till museijärnvägen och stationen Taxinge-Näsby. Stationshuset invigdes 1895 av Oscar II och stationen var i bruk fram till 1974. Idag går det att åka ånglok mellan Taxinge-Näsby och Mariefred under vissa tider under maj till september.

En sista liten promenadväg

Vi avrundade vårt besök i Taxinge med en liten promenad vid vattnet innan vi satte oss i lilla bilen och brummade hemåt. Nöjda med vår lilla utflykt.

Inlägg skapade 323

8 svar på “Fikabuffé och solsken vid Taxinge slott

  1. Wooow, vilka ställen att utflykta på, så fint att ha så mycket vackert så nära. Du har också ett öga för sådant där, är verkligen en begåvad fotograf <3

  2. Åh, jag älskar Hela Sverige bakar, har tittat såå mycket på det.
    sv: Så kul att ni också har ett bokkonto på Instagram, blir kul att följa er 🙂

    1. Ja, jag tittade jättemycket på det när jag var sjukskriven innan förlossningen och lite under föräldraledigheten. Mysigt program. Men nu har de ju bytt till Ulriksdals slott, så får väl åka dit igen och kika också 😉

    1. Jamen gör det! Synd bara att de inte hade paketpriser så det blev lite mer buffé, det hade varit ännu bättre 🙂 Men massa gott fanns det och mycket man ville prova, så vi tog ju lite av varje och smakade av varandra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen