Tyresta nationalpark

Den 7 september tillbringade jag och en av mina kompisar, Jonas, sju timmar ute i naturen. Det var välbehövligt och skönt. Det blev drygt två mil. Jag fotade små detaljer under vandringen, så som löv som börjat få lite färg och en hel del svamp. Jag gillar verkligen hösten.

Förbi brandområdet

Vi gick förbi Tyresta by och in mot nationalparken. Vi vek av på leden mot Stensjön. Den leden går förbi brandområdet. Nu är det 20 år sedan ca 450 hektar skog förstördes i skogsbranden. Idag ser man fortfarande spår efter branden och det är en ganska häftig del av leden att passera. Brandområdet ligger precis söder och väster om Stensjön.

Brandområdet

Tre sjöar

Vi kom fram till Stensjön och där slog vi oss ner för att äta vår lunchmatsäck och dricka kaffe.

Stensjön

Efter en lunchpaus vid Stensjön fortsatte vi vandringen mot Årsjön. Smala skogsstigar ledde oss fram till Årsjön slog vi oss ner och fikade bulle och kaffe.

Årsjön

Vi fortsatte vandringen mot Bylsjön. Där passerade vi och gick den något enkla vägen tillbaka till parkeringen. Den delen är mer eller mindre en grusväg. Vilket jag kan tycka är lite tråkigt, men det är inget fel på den.

Sammanfattning

Det som jag tycker är lite tråkigt är att man mer eller mindre måste gå på grusvägar till en början från parkeringen vid Tyresta by. Men efter en stund kommer man in på mysigare skogsstigar vilket tilltalar mig mer. Jag gillar när naturen kommer närmre.

Sen tycker jag också att det kan vara svårt att hitta rätt leder för det är väldigt många vägar som är markerade med orange färg. Så att hålla lite koll med hjälp av Naturkartan eller ha kollat upp stigen innan är nog att föredra.

Inlägg skapade 325

3 svar på “Tyresta nationalpark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen