En bröllopshelg i norr

En tillbakablick till 30 maj-2 juni 2019.

Mot Lappland

Två av mina kompisar hämtade upp mig hos mina föräldrar på torsdagsmorgonen, den 30 maj i år, och vi åkte gemensamt till Arlanda.  På Arlanda träffade vi flera personer som vi kände som också skulle flyga norrut till bröllopet. Det var jättekul att träffa så många som jag inte hade träffat på jättelänge. När vi landade på flygplatsen i Vilhelmina hämtade en buss upp oss och körde oss vidare till Saxnäs där vi välkomnades av brudparet. Jag checkade in på vandrarhemmet och åt därefter lunch.

Efter lunch åkte jag iväg tillsammans med brudparet och två andra kompisar för att reka lite fotoplatser inför lördagen. 

Sent på kvällen, efter middagen, kom ännu fler av kompisarna upp i två bilar och en minibuss. De hade bilat hela vägen från Linköping. Mycket kramar och kärt återseende. Det blev ganska sent men vad gör det när man har trevligt.

Utflyktsdag

På fredagen klev jag upp tidigt och åt frukost. Vid kvart över nio kom bussen som tog oss (de flesta av bröllopsgästerna) iväg på utflykt. Det hade snöat under natten så vi fick se snöklädda landskap och forsar. Precis vid Vildmarksvägen som fortfarande var stängd (jag tror att den öppnade för säsongen veckan efter att vi var där.

Därefter åkte vi till Fatmomakke kyrkstad. En samisk kyrkstad som var jättefin. Där finns stugor, kåtor och en kyrka. De äldsta byggnaderna där byggdes redan på 1700-talet.

Efter lunch åkte jag och sju andra kompisar iväg i två bilar till Satsfjället där vi vandrade på leder som inte syntes så bra under nysnön. Helt plötsligt kunde man stå i knähög snö. Vi delade upp oss. Några ville gå till toppen och några ville gå en annan väg och fågelskåda. Jag hakade på fågelskådarna, dels för att jag känner dem bättre och dels för att jag ville kunna stanna och fota utan att halka efter alldeles för mycket (vi hade inte jättemycket tid på oss). Det var otroligt vackert. Jag vill ha mer fjäll! 

När jag kom tillbaka från utflykten tog jag en promenad med några andra kompisar till lanthandeln innan middagen. Middagen åt vi vid vattnet i ett stort tält. Därefter gick vi tillbaka till Saxnäsgården där vi hängde till ganska sent på kvällen. Man måste ju passa på att njuta av alla härliga människor när vi var samlade.

Bröllopsdagen

Dagen D. Dags för bröllop. Jag hade äran att vara anlitad bröllopsfotograf. På morgonen var jag med och fotograferade när bruden gjorde sig i ordning. Jag smet även in till brudgummen och fotograferade när han satte på sig det sista.

Därefter fick jag även vara chaufför och körde brud, brudgum, bestman och tärna upp på fjället. Där tog vi de första porträttbilderna innan vi åkte vigare till vigselplatsen. Med utsikt över vatten och fjäll var det en jättefin vigsel. Efter vigseln fotograferades gruppbilder vid en stenig strand och fjälltopparna i bakgrunden.

Vi åkte sedan tillbaka till festlokalen och där bjöds det på en supergod middag med dubbla förrätter, en huvudrätt och chokladpraliner till efterrätt. Dans och fest på kvällen.

Vacker kvällshimmel över fjälltopparna. En alldeles underbar dag.

Dagen efter

Dagen efter klev jag upp ganska tidigt för att äta hotellfrukost med några av mina kompisar som sedan satte sig i bilar för att köra hemåt. Själv tog jag en promenad med en annan av mina kompisar innan bussen till flyget kom och hämtade oss. Självklart tog jag några bilder under promenaden också.

Flygturen till Arlanda gick bra och sedan släppte mina kompisar av mig hos mamma och pappa där jag fick middag och hämtade upp katten innan jag körde vidare hem till mig. 

Inlägg skapade 327

31 svar på “En bröllopshelg i norr

  1. Tusen tack Susan! 😀 Det är verkligen magiskt fint uppåt i landet, jag vill åka och upptäcka mer! 😀 Det var ett väldigt fint bröllop också! 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Vad glad jag blir att du gillar bilderna! 😀 Jag förstår att du vill dit, jag vill verkligen besöka Lappland igen 😀

  1. Tack så jättemycket!! 😀 Det är verkligen fint med bröllop, speciellt i sådana där landskap 😀

  1. Tack så jättemycket! Det var verkligen en underbar plats de gifte sig på! 😀 Och så roligt att det var så många som kom! 😀 Kram

 1. Vilken härlig upplevelse! Och så roligt att du var anlitad sm fotograf. Kan tänka mig att det blev vackra bröllopsbilder. En fantastisk plats att vigas på. Fint att kombinera allt så här. Trakterna här i närheten har jag besökt. både vinter och sommar. Så fina! Jätteroligt att få ta del av dina vackra bilder.

  1. Ja, det var en magisk långhelg! 😀 Och ja, det är verkligen kul att få fota bröllop, speciellt kompisars bröllop 😀 Det blev många fina bilder 😀 Kul att du gillar bilderna, tusen tack! 😀

  1. Det var en underbar helg! Ja, jag vill lätt åka uppåt i landet mer, det är verkligen magiskt fint! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen