Paus i vardagen

För några dagar sedan tänkte jag åka iväg och köpa lite nya höstiga växter till balkongen. När jag ändå skulle iväg åkte jag att jag kunde passa på att ta med en kaffetermos och åka en liten omväg till en för mig ny plats. Hitta en liten paus mellan alla ”måsten”. Jag åkte till Ågesta friluftsområde.

Promenaden

Jag valde att gå slingan som kallas för ”Promenaden” som är 2 km lång. Den kändes lagom lång för att få andas lite natur en kort stund innan jag skulle till butikerna. Och ganska lagom då jag hade en förkylning som börjat ge sig till känna.

Promenaden var en fin bredare stig. Höstfärgerna hade börjat smyga sig in i naturen och jag hittade flera motiv.

Kaffepaus

Jag tog en kaffepaus tidigt på rundan med utsikt över sjön Magelungen. Så skönt att bara sitta och ta in naturen. Även om människobyn gjorde sig påmind med ett svagt trafikbrus och man skymtade några höghus på andra sidan sjön.

Möte med en liten filur

Precis när jag rest mig för att gå vidare hittar jag en snok. Jag kryper ner på marken och närmar mig för att ta några bilder. Den ligger kvar, förmodligen för att den var ganska kall i septemberluften. Jag får några bilder innan snoken sakta ringlar iväg. Den iakttar mig innan den sakta ringlar iväg. Jag är överlycklig över det lilla mötet.

Vidare promenad

Jag fortsatte min promenad på den höstiga skogsvägen. Det blev några bilder på den höstiga skogsvägen som var fint skyltad där den delade sig. Jag hittade även flera små detaljer i naturen att fota.

Tankar om Ågesta

Efter mina två kilometer var jag väldigt nöjd med min lilla utflykt. Jag kommer definitivt åka tillbaka, kanske i vinter och testa längdskidspåren som finns där (det var väldigt längesen jag åkte längdskidor så det kanske är dags i år). Det känns också som en bra plats där jag kan göra fotojobb som t.ex. familjefotograferingar, då det finna många fina miljöer där.

Nya växter

Jag satte mig i bilen och körde mot Länna handelsplats där jag införskaffade mig mina nya växter till balkongen. En del ljung, prydnadskål, en liten gran och lite annat fick följa med mig hem.

Inlägg skapade 327

4 svar på “Paus i vardagen

    1. Det var jätteskönt 🙂 Jo, jag blev lite förvånad att se en snok nu, men det var väl lite för kallt för att den skulle hinna slingra iväg. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen