Vandring i Bogesundslandskapet

Klockan tio på morgonen hämtar jag upp min kollega i Nacka. Vi hade bestämt oss för att åka ut och vandra i Bogesundslandskapets naturresetvat. Jag var där i våras med mamma och gick halva Stortallsrundan. Min kollega hade också varit i området och vandrat förut.

Frösviksrundan

Vi parkerade bilen vid en parkering som ligger vid Träsksjön, därifrån är det en liten bit att gå till slingorna. Då får man först längs en grusväg. När vi kom fram till slingorna valde vi att gå Frösviksrundan som till stor del är en del av Stortallsrundan (men inte den del jag gick med mamma). Då blir stigarna lite smalare och bitvis var det ganska högt gräs som kantade stigen. Väldigt mysigt tycker jag.

Genom hagar

Efter en stund fick vi passera genom hagar. I den första hagen mötte vi några otroligt fina Islandshästar. Det var också väldigt mysigt och lite oväntat. Efter att ha stått och tittat på hästarna en stund så gick vi vidare genom hagarna och skogen.

Lunch med utsikt

När klockan började närma sig tolv svängde vi av slingan upp mot Kvarnberget. Vi tänkte att vi skulle kika på utsikten och se om det var ett bra ställe för lunchstopp. Det var ett finfint ställe. Så där satte vi oss och åt vår matsäck med utsikt över vattnet och in mot stan. Vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Bad- och kaffepaus

Väldigt mätta efter matsäcken gick vi tillbaka ner på slingan och fortsatte vår vandring genom all grönska. Vi kom fram till Frösvik och hittade en klippa och en strand. Där pausade vi med ett dopp i det blå, vi låg i och simmade en del då det var ganska varmt i vattnet. Sen satte vi oss på klippan och torkade i solen med en kopp kaffe i handen.

Varierande natur

När vi hade torkat och bytt om fortsatte vi den sista biten av slingan tills vi kom tillbaka till grusvägen som ledde oss tillbaka till bilen. Jag gillar Frösviksrundan som var runt 7 km. Det var varierande natur och terräng vilket gör det väldigt kul att gå.

En liten miniutflykt

Det tog dock inte slut när vi kom fram till bilen. Klockan var då runt fyra på eftermiddagen och att köra i rusningstrafiken genom stan kändes inte så lockande. Därför bestämde vi oss för att ta en extrasväng. Hellre sitta och vänta på något fint ställe än att sitta i kö. Så vi åkte till Bogesunds slott. Därifrån gick vi ner till vattnet och hängde innan vi åkte hemåt. Nöjda efter en härlig vandring och en fin utflykt var vi överens om att vi borde göra om det här. Det var första gången vi hängde utanför jobbet och det var jättekul att lära känna henne ännu bättre också. Och fler vandringar blir det nog ihop.

Inlägg skapade 321

31 svar på “Vandring i Bogesundslandskapet

  1. Det är verkligen ett jättefint naturreservat med mycket härlig och varierande natur nära vatten 😀 Tusen tack, kul att du gillar bilderna 😀

 1. Fantastisk vandring i skiftande miljö!
  Skulle var trevligt om du kunde få in en karta mot slutet, hänger inte alltid med geografiskt. Bara ett lite förslag. Det har varit väldigt uppskattat på min blogg sedan jag började med att sätta in karta.
  Ha det bra!

  1. Ja, det var en riktigt fin vandring, väldigt fint naturreservat 😀 Gillar verkligen variationen i naturen 😀
   Ja, en karta skulle kanske vara kul, men vet inte var jag hittar en jag kan använda. Men på Naturkartan.se kan man hitta många av lederna jag går 🙂
   Ha det jättefint du också! 😀

  1. Ja, det är jättefin och varierande natur där 😀 Kul att du gillar bilderna! Tack! 😀 Ha det jättefint du också! 😀

  1. Ja, det är inte ofta man går in i hästhagar. Jag brukar mest också möta kossor, eller får. 🙂 Ormar är ju kul också att stöta på, det händer inte så ofta för mig, men det är kul att fota 🙂

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Det är verkligen ett fint naturreservat med bra leder 🙂 Ja, det var lite överraskande att träffa hästarna, men kul! 😀 Kram

 2. Fantastiska bilder och så mysigt med hästarna! Det är så otroligt rogivande med långa strosande promenader i naturen med kameran – så mycket vackert att föreviga! Det finns inget så härligt som att njuta av en kopp kaffe eller medhavd matsäck ute i naturen! Stor kram vännen ?

  1. Tusen tack Heléna! 😀 Kul att du gilla bilderna! 😀 Ja, hästarna var kul att se. Det är verkligen skönt att gå runt i naturen och uppleva. Matsäcken blir ju pricken över i:et 😀 Kramar

  1. Det var jättefin natur där, gillar också variationen, det gör det roligt och spännande! 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, det var bra matsäcks- och fikaplats som vi hade 😀

  1. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Ja, rundan var jättemysig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen