Vintrigt Sandhamn

Tillbakablick till 23 februari 2018

En annan säsong

Sandhamn är kanske en av de mest kända öarna i Stockholms skärgård. Delvis på grund av allt sommarliv och delvis på grund av en viss deckarserie som utspelar sig där. Däremot så är det väldigt lugnt vintertid på ön. Jag hade också bara besökt ön sommartid innan den där februaridagen förra året. Och skärgården vintertid är något speciellt, väldigt fint.

En tidig februarimorgon

Det var en tidig morgon som jag och Amanda begav oss ut på vårt skärgårdsvinteräventyr. Klockan var sex på morgonen när vi möttes i Slussen för att ta bussen till Stavsnäs. Efter ungefär en timme på bussen hoppade vi på båten som tog oss till Sandhamn. Vi gled genom skärgården under en rosa himmel.

Sandön

Vi landade på Sandön (mer känd som Sandhamn) strax efter åtta på morgonen. Vi fotade lite i Sandhamns by och gick upp på Kvarnberget och tittade ut över vattnet.

Tallskog och fikapaus på stranden

Därefter vandrade vi vidare genom tallskogen på upptrampade stigar.Det finns väldigt mycket tallskog på Sandön, planterad där för att binda sanden. Vi kom ut ur tallskogen och fram till strandlinjen på västra sidan av ön. Där promenerade vi en bit längs med stranden innan vi slog oss ner för en liten fikapaus med utsikt över vattnet och ett gäng svanar.

Lunchpaus med utsikt

Efter tepausen fortsatte vi längs med strandlinjen mot Trouville. Det var väldigt roligt att se Trouville på vintern. På sommaren är sandstranden full av badande turister och nu var den helt öde. Vi klättrade upp på en klippa och åt lunch med en underbar utsikt. Mat och dryck smakar så mycket bättre ute i naturen.

Tillbaka mot byn

När vi hade njutit av utsikten och lunchat klart klättrade vi ner och gick tillbaka över ön genom tallskogen. Vi svängde sedan av och gick lite längs med vattnet och som sedan tillbaka till hamnen.

Väderomslag

Det var ganska lång tid innan båten mot fastlandet skulle gå tillbaka så vi gick och fotade i byn ett tag och fotade där runt omkring. Helt plötsligt slog vädret om och det blev väldigt snöigt, det är åtta minuter mellan de två bilderna under. Jag överanvände ordet mysigt och njöt av ett snöigt skärgårdslandskap med röda stugor.

Halv två gick båten mot fastlandet och vi tog en fika på den båten också. Väldigt nöjda med dagens äventyr. Jag landade hemma hos mina föräldrar igen vid femtiden och kraschade på soffan med en bok alldeles lycklig efter en dos skärgård. Samtidigt som jag genast började längta ut till mer skärgårdsluft igen.

Inlägg skapade 325

46 svar på “Vintrigt Sandhamn

 1. Så underbara bilder!!! Mysigt att ni gör dessa utflykter tillsammans du och Amanda! Förstår att du njöt både av te och matsäck ute i naturen i skärgården. Vilket väderomslag – underbar bild den sista! Stor kram fina du ?

  1. Tack så jättemycket Heléna! 😀 Det är verkligen kul att ha kompisar att göra utflykter med 😀 Det var en jättehärlig dag och så mysig. Ja, jag blev så glad över att det snöade så fina och stora flingor där mot slutet av dagen! 😀 Kramar!

  1. Kul att du har varit på Möja, där har jag varit väldigt mycket. Vi har en stuga i närheten. 😀
   Tack så jättemycket! 😀

  1. Ja, det är underbart fint där! 😀 Det är lite Vi på Saltkråkan-känsla att åka ut. Det är jättemysigt att vara ute i skärgården! 😀 Om du får möjlighet, besök någon av alla öar 🙂

 2. På Sandhamn har jag varit väldigt mycket och har vänner som är födda här. Men just ett Sandhamn i snö har jag inte upplevt. Väldigt roigt att via dig få göra det och inser att jag nog också ska göra det på riktigt. I år verkar det ju knepigt vad gäller snöläget.
  Jättefina bilder där jag verkligen känner igen mig trots snö. Tack för besöket !

  1. Kul att du har varit på Sandhamn så mycket. Kul att du känner igen dig trots snön! 🙂 Jag har bara varit där några gånger på sommaren tidigare. Det var så mysigt på vintern, mycket lugnare. Det är väldigt fint med snön också, men jo den här säsongen blir det nog inte så mycket snö :/
   Tack själv för kommentaren och jag blir så glad över att du gillar bilderna 😀

 3. Det är något speciellt med vinterbilder trots allt, jag tror dock att vinterbilder här i dom lite mer södra delarna av landet kommer att utebli helt. -Det blir nog aldrig någon vinter att tala om längre här. Ett fint blogginlägg du bjuder på med mycket bilder.

  1. Ja, jag gillar vinterbilder, synd att det blivit så lite sådant nu den här vintern. Tack så jättemycket, kul att du gillar inlägget och bilderna 😀

  1. Ja, det finns verkligen otroligt många fina platser! 😀 Tack så jättemycket, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Sandhamn är verkligen värt ett besök, speciellt under lågsäsong 😛 🙂

  1. Jamen det är en väldigt fin ö, så besök den om du har möjlighet 🙂 Det är kul att besöka platser som finns i böcker som man har läst 🙂

 4. Visst saknar man snön? Nu vill jag inte ha den, vill ha den i december och januari först ? Så fina bilder med de isiga stenarna och svanparet, bilderna med de gula vass/grässtråna som sticker upp ur snön ❤️ Den sista bilden, så fint med trähusen och den smala gatan ❤️ Ha en fin helg!

  1. Ja, jag har verkligen saknat snön den här vintern! :/ Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Vi hade verkligen tur med väder och svanar som gjorde sig så fint på bild 🙂 Ja, det var verkligen mysigt att gå på de smala vägarna mellan husen med de stora snöflingorna som dansade i luften 😀 Ha en fin helg du också 🙂

  1. Ja, jag tycker nästan att det är mysigare de andra årstiderna än sommaren. Det är en lugnare känsla och stämning då 😀

 5. Härligt med lite vintriga landskap, det behövs så här års. Vi har haft det si och så med snö men nu har det snöat i flera dagar och det verkar som att det ska bli lite kallare, så kanske det inte smälter bort direkt 🙂

  1. Ja, jag saknar vintervädret! Härligt att du har fått lite snö i alla fall 🙂
   Det är bra fint med snö! 😀

 6. Vilket strålande ställe att hajka på och åka på utflykt till! Jag håller såååå mycket med om det där med fika och mat: smakar bättre utomhus. Per automatik!

  1. Ja, det var en väldigt bra utflykt! 😀 Älskar att åka ut och ta med mig fika och/eller mat och pausa och njuta av naturen 😀

 7. Hej Annie

  Alltid tittar jag gärna på dina bilder. Ja, Sandhamm är annorlunda på vintern. Men den är också vacker med snö. Tyvärr känner jag inte Sverige på vintern. Det är min dröm.
  I kväll ska vi titta på berömda serien ”Morden i Sandhamm”. Klart är det inte den samma atmosfär. Dessutom är det sommar. Jag vet, åsikter är olika över de serien.
  Varma hälsningar
  Erik

  1. Hej EriK! 😀 Tack så jättemycket, det är så kul att du gillar mina bilder! 😀 Det är verkligen fint när det är en riktig vinter med snö, tyvärr har vi haft lite snö runt Stockholm den här vintern.
   Mysigt att titta på den serien, jag har inte sett så mycket av den, men har läst några av böckerna. Jag har dock svårt att läsa deckare som utspelar sig i skärgården 😛 Varma hälsningar Annie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen