Vinterhelg i stugan

En tillbakablick till första helgen i mars 2019.

Mot min paradisö

Fredagen den första mars tog jag båten ut till min paradisö. Jag kom ut vid lunchtid. Isen låg i halva vår vik. Jag kom fram till stugan, satte igång elementen, bar in vatten och ved. Därefter tog jag min lunch, gick ner till stranden och åt den där. Det är lite mysigare att äta utomhus. Sitta vid vattnet och bara njuta en liten stund (och ta några bilder).

Få upp värmen

När jag kom in igen eldade jag i kaminen för att få upp värmen i stugan. Det brukar vara nollgradigt inne i stugan när man kommer ut vintertid. Jag satte mig framför kaminen, under en filt med en kopp te och en bra bok. Där satt jag länge och hade det väldigt bra.

Mot kvällen hade värmen stigit till 20 grader, då gick jag och lade mig.

Promenad i morgonljuset

Vid sjutiden på lördagsmorgonen gick jag upp ur sängen. Jag gick ut och tog en lugn promenad i morgonljuset. Det är så skönt att börja dagen utomhus.

Fix på tomten

Jag åt frukost när jag kom tillbaka efter min morgonpromenad. Därefter satt jag inne i stugan ett tag innan jag gick ut för att röja lite på tomten. Det hade tidigare under året blåst ner några träd, så det var lite att städa.

Efter fixandet blev det en repris på fredagens lunch, nämligen vid stranden. Isen hade dragit sig tillbaka något längre in i viken men det var fint ändå.

Eftermiddagspromenad

Efter lunchen och några timmar med kaffe och bok i soffan inomhus begav jag mig ut igen. I nästan två timmar strosade jag runt i eftermiddagssolen. Fotade och fick ett gäng fina bilder innan jag kom tillbaka till stugan igen.

In i stugan igen

När jag kom tillbaka till stugan eldade jag i kaminen. Läste och drack te. Senare på kvällen värmde jag pizza i ugnen till middag.

Snö-söndag

När jag vaknade på söndagsmorgonen och tittade ut såg jag snöflingor dansa på himlen. Jag som inte hade tänkt gå ut och fota kunde inte låta bli. Så det blev en snöig morgonpromenad ut på uddarna innan frukosten.

Mot fastlandet

Helgen led mot sitt slut och jag var tvungen att åka mot fastlandet igen. Lite vemodigt som vanligt, men jag var väldigt nöjd med den här helgen. Vatten och elementen stängde jag av innan jag begav mig mot bryggan där jag väntade på båten. De här två bilderna tog jag i väntan på båten.

Film från helgen

Inlägg skapade 327

43 svar på “Vinterhelg i stugan

 1. Fantastiska bilder och så personligt det blir med en röst och ett ansikte. Vilken bok läser du? Så mysigt att få rå sig själv ett tag med det som intresserar en mest, kram

  1. Tusen tack! 😀 Jag läste ”En andra chans” av Jojo Moyes. Den var bra, gillar hennes böcker, de är fina och lättsamma. Det är verkligen skönt att få rå om sig själv 😀

    1. Det är fortsättningen på ”Livet efter dig” och ”Arvet efter dig”. Så läs dem först i så fall ?

  1. Det är fantastiskt fint ute i övärlden. Det finns så mycket olika miljöer på de olika öarna. De här bilderna togs första helgen i mars, så det var väldigt mycket vårvinter då. Nu antar jag att det mest är brunt och blött på ön. Det var ett tag sedan jag var där, men ska dit snart igen tänkte jag 🙂

  1. Ja, jag älskar naturen där ute 😀 Tack så jättemycket, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Det är verkligen skönt att få tanka lite energi och bara vara 😀

  1. Tack så jättemycket Emma! Jag blir så glad när du kommenterar och att du gillar mina bilder 😀 TACK! 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Kul att du gillar både bilderna och videon 😀 Ha en underbar jul du också! 😀

 2. Så fint att få följa med hit ut. Väldigt vackra bilder som jag njutit av att se. Jag är verkligen väldigt förtjust Stockholms skärgård men har inte varit där ute så mycket denna årstid. Vi har haft båt och seglat här en hel del men det har varit mellan maj och början av september. Fint att se filmen. Stort tack för turen.

  1. Vad kul att du gillar bilderna och filmen, tack så jättemycket! 😀 Jag försöker åka ut alla årstider, gillar lågsäsongen där ute, det är ett annat tempo. Nu kan man ju åka ut med SL-periodkort på lågsäsong också vilket är så bra! 😀

 3. ja alltså du kan ju sälja ina bilder så underbara de är .
  brr såg lite kallt ut men ja kan va mysigt ändå härligt kram o fin helg

  1. Jag har sålt en del bilder tidigare och vill någon köpa ett motiv så går det fortfarande. Jag har ju min firma som fotograf 🙂
   Det var lite kallt men så otroligt fint och mysigt! 😀 Ha en fin helg du också! Kram 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, nu på sistone har jag glömt att filma när jag är ute, har varit mer fokus på bara att fota, men får kanske börja filma lite mer igen för det är kul 🙂 Kram

 4. Vilka underbara bilder . Bilderna på isen är ju helt fantastiska. Som jag sagt förut är alltid verkligen helt fascinerad av dina bilder kram 🙂

  1. Tack så jättemycket Lisa! 😀 Ja, isen var verkligen läcker 😀 Vad jag blir glad över att du gillar mina bilder, tack, tack, TACK! 😀 Kram

 5. Åh, vilka fina bilder! Jag längtar efter snö och kyla här. Det är så lerigt och tråkigt nu och särskilt när man har häst. Dessutom ljudar snön upp det. Hoppas du får en fin jul!

  1. Tusen tack Malin! 😀 Jag vill också ha snö och kyla. Vi har också grått, brunt och grönt här nu (det här är bilder från i mars). Vi får hoppas att snön kommer snart! 😀 Ha en underbar jul du också! Kram 🙂

  1. Ja, det var en underbar helg i stugan! Älskar att åka dit själv, får ta en tur dit snart igen 😀

 6. åh, typ en sådan vinterhelg drömmer jag själv om att göra i januari, ska bara hitta ett lämpligt boende med tillräckligt låg hyra på lämpligt avstånd från hemmet – inte alltför nära, men inte för långt bort heller. 3 dagar av enkelhet och lugn, samt kanske en möjlighet att hitta kreativitet (typ måla, fota och skriva). Hoppas jag får till det 🙂

  1. Det var verkligen en härlig helg! 😀 Jag är också lite sugen på att boka ett annat boende någon annanstans, kanske en annan ö, för att få en liknande upplevelse men på en annan plats 🙂
   Hoppas du får till det! 🙂

 7. Helt underbart! Kan det bli mysigare än att koppla av på en egen ö och mysa i stugan och kunna promenera runt och fotografera – helt underbart! Kram ?

  1. Ja, det var fantastiskt härligt! 😀 Jag är ju inte helt själv på självaste ön, men den är ganska kuperad. Och på vintern är det inte jättemånga ute. 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen