En glimt av solen

I söndags åkte jag till Tyresta nationalpark igen. Jag är så glad att det ligger så nära mig, det är verkligen ett andningshål. Den här gången åkte jag inte ut för att jag kände mig rastlös och jag hade inte ett behov att lämna lägenheten. Kände inte heller ett behov av att fota. Men det blev en liten utflykt ändå.

Blöta stigar

Jag parkerade bilen vid Tyresta by vid halv ett. Promenerade en bit innan jag tog fram kameran. Det var så skönt att bara strosa runt i ett ovanligt långsamt tempo (för att vara jag). Njuta av skogen. Lyssna på tystnaden och bara vara. Det var rejält blött i skogen. Det var också skönt när jag svängde av från Barnvagnsslingan mot Årsjön, då kändes det som om jag var helt själv (det är mindre folk där). Bara få umgås med sig själv.

Efter regn kommer solsken

Solskenet som kommer efter regnet är nog det vackraste. Dels för att man kanske har saknat solen men också för att ljuset blir magiskt. Så som den här eftermiddagen när solen letade sig in mellan trädstammarna.

Låta tankarna flyga fritt

När jag kom fram till Årsjön letade jag mig upp på en höjd som jag besökt några gånger tidigare. Där slog jag mig ner och blickade ut över sjön. Drack mitt eftermiddagskaffe. Det är så fridfullt att sitta och titta på en stilla sjö. Där satt jag länge och bara lät tankarna flyga fritt.

Dimmig skymning

Det var sedan dags att gå tillbaka mot bilen. Då hade det börjat skymma, solen hade gömt sig bakom molnen igen. Det var lite dimmigt. Stilla på ett annat sätt. Jag kände mig så avslappnad, det var en bra helg och jag har bara varit i nuet. Så skönt.

Inlägg skapade 321

26 svar på “En glimt av solen

  1. Det är jättefint i Tyresta nationalpark 🙂 Gillar att strosa omkring där och är så glad att det ligger så nära 🙂

  1. Ja, det blev verkligen en bra utflykt 😀 Och tack så jättemycket, blir så glad över att du gillar bilderna 😀 Kram

  1. Nä, det är lite trist med allt regn. Men det kan vara väldigt fint ändå 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀

  1. Ja, jag är beroende av att göra små utflykter till naturen lite då och då, annars skulle jag gå under 😛 Kram

  1. Ja, det var en jättehärlig dag! 😀 Nu är solen bakom molnen igen och jag saknar den också!
   Tusen tack, det var så fint med dropparna på barren så kunde inte låta bli att fota 🙂

  1. Ja, det är väldigt skönt att ta sig ut i naturen så enkelt. Jag tar mig tid till det då det är viktigt för mig 🙂 Ibland blir det mer och ibland mindre. 🙂 Det kan ju lätt bli så att annat kommer i vägen, har ju också heltidsjobb och deltidsjobb och ett socialt liv att hinna med. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen