Vinterdag i Tyresta nationalpark

Egentligen skulle vi vara hemma och fixa med lite smårenovering och göra ärenden i mellandagarna. Sen såg jag att det skulle bli en solig och fin vinterdag. Då bestämde vi oss för att åka iväg på en kort utflykt och sen handla på vägen hem.

Tyresta nationalpark

Vi styrde bilen mot Tyresta nationalpark då det fungerade bra logistikmässigt med affären på vägen hem. Sen var det längesen vi var där också, senaste gången innan var när bebis bara var någon vecka gammal. Vi valde dock att gå samma slinga som sist men denna gång utan barnvagnen. Eftersom Tyresta har gjort om sina ledmarkeringar har de även bytt namn på vissa slingor, den tidigare barnvagnsslingan heter numera Bylsjöpromenaden. Längden på fem kilometer och slingan är densamma.

Hur som helst så valde vi att gå slingan medsols. Första biten går mest i skugga då träden är höga och skogen tät.

Solglittrigt i snön

När vi närmade oss Bylsjön så kunde vi även skymta solen mer så skogen inte är lika tät där. Det är så vackert när solens varma ljus träffar snön så att den glittrar. Ljuset och värmen i bilderna blir så olika också beroende på om det är i skugga eller solljus.

Blandat ljus

Sista biten på slingan var ganska omväxlande sol och skugga.

Ingen lunch, ingen fika

Vi hade eventuellt tänkt grilla korv. Jag var kanske inte jättesugen på det bara för att då vi egentligen hade massa annat att göra under dagen. När vi gick förbi grillplatsen vid Bylsjön så var det knökfullt med folk, där kände ingen av oss för att stanna. När vi kom fram till Tyresta by så var grillarna egentligen enbart för lanthandelns kunder. Då tänkte vi att vi kanske skulle köpa fika i caféet som ligger där. Men deras sittplatser inomhus var tillfälligt borta p.g.a. vattenskada. Så då blev jag lite osugen på allt och det blev att vi åkte och handlade istället och åt lunch vid affären.

Dock vill jag poängtera att jag var så nöjd med vår promenad och att vi kom ut i skogen. Det var väldigt mysigt. Bebis trivdes bra framåtvänd i selen.

Inlägg skapade 325

5 svar på “Vinterdag i Tyresta nationalpark

  1. Turen ser underbar ut, tacka vet jag solsken! Men jag förstår att grillusten försvann… trängas och vattenskada och otillåten grillplats, känns som ett tecken XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen