En helg på ön

Grovsopor

En helg i maj åkte jag till min paradisö. När båten landade på bryggan var det mitt i grovsopslämningen. Det är nämligen så att två gånger varje år kommer en färja med containrar till ön för att bofasta och fritidsboende ska kunna slänga sitt skräp som samlats på hög. Jag mötte pappa där och fick skjuts hem till stugan.

Blommande dal

Väl hemma vid vår stuga så blommade det för fullt i vår dal. Körsbärsträden var prydd med vita blommor och marken var täckt med gullvivor. Selma mötte mig och verkade glad att se mig igen. Hon hade fått vara där ute i två veckor då mamma jobbat från stugan. Perfekt för henne då jag och Emil hade varit på hans barndomsgård. Jag fotade lite bland gullvivorna.

I fårhagen

Det är några på ön som har skaffade får förra året för att hålla markerna öppna. Mamma och jag promenerade till hagen och mamma skrev och frågade ägaren om vi fick gå in och gosa med fåren. Det fick vi. Lammen, som hunnit bli ganska stora, var så gosiga. De ville inte att vi skulle sluta klappa dem. En somnade till och med bredvid mamma.

Slyröjning

När vi kom tillbaka från fårhagen tog jag busksaxen, gick ner i dalen, och började röja lite sly. Det blev några lass till brännhögen, mycket slån men också en del småträd. Selma gjorde mig sällskap där också och höll ställningen på brännhögen.

Blå skärgård

Efter det tog jag en promenad ut på klipporna. Himlen var blå med vita vackra moln. Det var så fint och kameran var med. Några bilder blev det. Därefter gick jag tillbaka till stugan och hängde där resten av kvällen med mina föräldrar.

Barndomsstigar

På söndagen vaknade jag utvilad. Det var lite soligt på morgonen och jag passade på att gå barfota på mina barndomsstigar. Selma hängde också på. Jag hittade en utslagen liljekonvalj i blåbärsriset. Det är så mycket barndom för mig, varje vår ställde vi alltid in en bukett liljekonvaljer på dasset.

Hemfärd

Mitt på dagen, strax efter lunch, var det dags för hemfärd. Selma fick följa med och var väl inte jätteglad i det. Men jag är så extremt tacksam att hon fick vara där i två veckor och att mina föräldrar tar hand om henne där när jag är ute och flänger. Pappa skjutsade mig och Selma till fastlandet och från bryggan tog jag bilen hem igen. Nöjd med ett härligt skärgårdsdygn.

Inlägg skapade 323

20 svar på “En helg på ön

 1. Hoppas att du haft en trevlig midsommar. Vad härliga bilder och får är så snälla. Vad roligt att ni fick gå och klappa de. Fina bilder också på katten.

  1. Jadå, jag har haft en fantastisk midsommar! 😀 Hoppas att du också har haft det! 😀
   Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Javisst var det mysigt att få gå in till fåren, de var så gosiga. 🙂

  1. Det är lite olika, grovsopsfärjan kommer till flera öar men långt ifrån alla. På vissa stora öar finns det grovsopsstationer som är öppna ibland. De som inte har färja eller en fast station får ta med sig skräpet antingen till en färja eller till en sopstation på fastlandet. 🙂

 2. Vilka fantastiska bilder 🙂 Det ser verkligen jättemysigt ut. Vad söt Selma är och fåren var också jättesöta 🙂

 3. Den där ön ser ju underbar ut och jag blir nyfiken på vad den heter? Helt otroligt med alla gullvivior, att de ser ut att växa vilt och frodigt. Vi har några plantor (köpta i planthandeln) i en rabatt och vi hoppas att de ska sprida sig. Hoppas att du har haft en fin midsommar!

  Må gott! Kramar Christina

  1. Det är en ö som ligger ganska mitt i Stockholms skärgård, nära Möja. Den är relativt kuperad och mycket privat mark. Det är verkligen fint med gullvivorna, vissa år är det ännu mer där 😀 Hoppas att du också hade en fin midsommar! 😀 Kram

 4. Vilken härlig helg, trots sopor.
  Så vackra bilder av lugn och ro.
  Blå skärgård påminner mig om när jag var på Svalbard i blåtid, allt var blått, även snön, så vackert.
  Ha det skönt i sommarvärmen!

  1. Det var verkligen en bra helg! Bra att grovsoporna försvann också 🙂 Tusen tack, vad kul att du gillar bilderna! 😀 Svalbard verkar magiskt! 😀 Ha det bra du också! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen