Utflykt till slottet

För en vecka sedan, på lördagen, blev det en liten spontan utflykt till Tyresö slott med en av mina kompisar och hennes dotter. Vi hade med oss fika och jag hade med min kamera.

Framme vid slottet

Vi åkte ut ganska sent på lördagen, klockan var runt tvåtiden när vi kom fram. Det var ganska mulet och nästan inga människor i slottsparken. Först gick vi förbi slottet. Pratade om hur gammalt slottet var och därmed lite historia.

Busig sexåring

Bakom slottet, i slottsparken, stannade vi upp för en kort porträttfotografering. Den där busiga sexåringen valde plats och det blev bra bilder trots att ljuset började bli lite halvskumt.

Fika på bryggan

Efter vår lilla fotografering promenerade vi vidare ner mot Notholmen. Där tog jag några bilder på vyer jag fotat tidigare. Sedan satte vi oss på bryggan och hällde upp det vi hade i termosarna och fikade. Min kompis hade med sig en filt som vi satt under. Riktigt mysigt och stillsamt.

Middag och mellomys

När det började skymma åkte vi tillbaka hemåt. Jag följde med min kompis hem och blev bjuden på lasagne. Därefter dekorerade vi överblivna små pepparkakshus innan vi slog oss ner i soffan för mellomys. En väldigt bra och härlig lördag.

Inlägg skapade 327

30 svar på “Utflykt till slottet

 1. Det är verkligen spännande med gamla slott, tyvärr finns inga slott i närheten här. Det närmaste är Kalmar slott i så fall fast det är såklart vackert men inget man åker till sådär bara. Fina bilder blev det och kul att du fick fotografera både porträtt och natur ju. -Bra jobbat!

  1. Vi har ju en del slott runt omkring i Stockholmsområdet. Det är så kul och spännande med historiska platser och byggnader 🙂 Jag har inte varit vid Kalmar slott, men det ser fint ut på bild 🙂 Tack så jättemycket, jo det var kul att fota både porträtt och natur 😀

 2. Underbara bilder och den lilla tösen är ju som gjord för att stå framför en kamera! Mysig med fika ute och kan tänka att det var skönt med filten över benen. Låter som en mysig kväll med lasagne och mello ? Kramar fina du ?

  1. Tack så jättemycket, Heléna 😀 Hon är verkligen ett fotogeniskt charmtroll 😀 Fikastunden ute var också mysig likaså kvällen 😀 En bra dag helt enkelt 😀 Kramar

 3. Hej och tack för titten på min blogg! Vilka fina bilder du tar! Såg just dina foton från din promenad runt Brunnsviken, och kände igen mej på många ställen! Nu längtar man till allt blir grönt igen, fast visst har denna vinter varit ovanligt varm och ingen snö!

  1. Tusen tack, vad kul att du gillar mina bilder 😀 Vad kul att du kände igen dig runt Brunnsviken 😀 Jo, visst är det fint med vår, men har saknat snön den här vintern 😛

  1. Det är verkligen spännande med historia och gamla byggnader och historiska platser 😀 Det var en jättemysig utflykt och tack, vad kul att du gillar bilderna 😀

 4. Tack för att du tittade in hos mig på min blogg. Då blev jag nyfiken på dig hihihi och såg dessa fina bilder från Tyresö Slott och parken, som är cykelavstånd (45-50 minuter) från där jag bor.
  Visst är det skoj med en kamera, har dessvärre blivit lat och använder nästa bara mobilen som inte alls ger det lilla extra i bilderna.

  1. Vad kul att du bor så nära Tyresö slott, det är så fint där 😀 Jag måste nästan alltid ha systemkameran ut när jag är på utflykt, det räcker inte med telefonen tycker jag 😛 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var en jättemysig utflykt! 😀 Det finns verkligen många slott i Sverige, vill åka runt och se fler 😛 Vad konstigt att ni inte har så många ändå :O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen