När jag åker på utflykt…

När jag åker på utflykt brukar jag nästan alltid ha någon av mina kameraryggsäckar. I det här inlägget tänkte jag berätta lite vad jag har med mig.

Kamera och tillbehör

Jag måste alltid ha med mig kameran ifall något motiv dyker upp. Sen jag började blogga här har det också blivit fler bilder igen. Bilderna får ett större syfte än att det bara är ett fint minne och en fin bild. Kontexten ger en större helhet och det blir enklare att se tillbaka på sen.

Så jag har min systemkamera med mig och på det sitter det för det mesta en vidvinkel-/standardzoom. Ibland har jag också med mig något extra objektiv (som t.ex. telezoomen). Det händer att jag har med mig en analog kamera också och om jag ska filma har jag min lilla kompakta systemkamera med mig också.

Jag med kameran.

Fika och energipåfyllning

Kaffe (ibland te) i en termos brukar jag också packa med mig. Det är ju så mycket godare att dricka kaffe utomhus och det är mysigt med ett litet fikastopp. Slå sig ner och bara vara. Det kan ju hända att jag har med mig fikabröd också. Är jag ute längre turer så brukar jag ha med mig någon lunch också.

Fikastopp.

Bra att ha på vägen-saker

Andra saker jag alltid brukar ha med mig är solglasögon, i alla fall i bilen, för jag tycker det är jobbigt att köra bil utan solglasögon om det är soligt. Ibland om jag ska gå långa sträckor utan att fota kan jag också ha på mig solglasögon. Gärna sådana som inte fastnar i håret om man behöver sätta dem där när man stannar och fotar, för fota med solglasögon gör jag aldrig, för då ser man inte rätt ljus. Pilotglasögon går därför bort, även om det är snyggt, men sadlarna fastnar i håret.

Jag med solglasögon. (Foto: Adine Lundahl)

Mobilladdare är också alltid någonting som ligger i bilen. För åker jag till nya ställen kör jag mycket på gpsen och då är det bra att kunna ladda batterierna.

Hörlurar har jag också alltid med mig. Jag använder det sällan när jag är ute i naturen, då vill jag höra naturen och tystnaden. Men om jag går i stan då har jag alltid lurar i (om jag går själv).

Vad måste du ha med dig när du är ute på utflykt?

Inlägg skapade 327

7 svar på “När jag åker på utflykt…

 1. När jag åker på fotoutflykt brukar jag ha med mig någon form av dricka, typ bubbelvatten. Det hela beror ju lite på hur långt man ska åka också, ibland finns det café att tillgå. Men det viktigaste som jag har med mig är nog mitt stativ om man ska se till fotograferingen. Jag blir bara mer och mer kompis med mitt stativ ju mer jag använder det.

  1. Ja, det är sant, det jag skrev om ovan är det jag brukar ha med mig oavsett längd på utflykten. Men dricka i form av vatten eller så är verkligen bra om man ska vara borta längre. Stativet är jag dålig på att ta med, men ibland när jag vet att det finns vattendrag eller om jag vill fota i mörker så brukar jag ha med det 🙂

 2. Jag har sällan vår systemkamera med mig. Tycker den är för tung att bära runt på. Men det är inte hela sanningen. Jag har inte lärt mig den och det tar tid för mig att ställa in den så jag skulle behöva träna mycket mer. För visst är det stor skillnad. Får ta tag i detta. (Men hemma i Stockholm kan den vara med ibland.) Jag har dels en Canon G7X med och skulle även på den lära mig mer och som komplement en annan kompaktkamera, också Canon, men med 40X zoom. (Inte optimalt för bilderna med hög zoom blir lätt gryniga).
  Hemma tar jag gärna med lite kaffe och mackor och alltid vatten. Är jag i Spanien variera det ätbara.

  1. Det är ju lite tyngre med en stor systemkamera, men jag klarar mig inte bara med min lilla systemkamera 😛 Du får lära dig din systemkamera mer, du kan ju alltid gå min grundkurs i foto på distans 😉
   Kaffe utomhus är ju verkligen oslagbart! 😀

  1. Ja, vatten är viktigt, jag brukar glömma det under vinterhalvåret när jag gör kortare utflykter. Men jag brukar vara bra på det under sommaren, när det är varmt 🙂 Det är verkligen bra att ha med sig! 😀

 3. Kameran är väldigt viktig. Men också solglasögon (ett måste när jag är ute och det är ljust ute) och vattenflaska! 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen