Två timmar Söderöra

En tillbakablick till 11 juli 2019.

Den 11 juli 2019 begav jag mig till en ö jag velat besöka länge, nämligen Söderöra. Det är en ö i norra Stockholms skärgård, där delar av Saltkråkan är inspelad. Året innan (2018) besökte jag Norröra där Snickargården står kvar, nu blev det alltså dags för Söderöra.

Resan ut

Jag klev på båten vid Strömkajen halv nio på morgonen. En mysig båtresa där jag drack kaffe och läste bok. En timme och tjugo minuter senare klev jag i land på Söderöra.

Mysig byväg

När jag stigit i land promenerade jag längs med den Nedre byvägen som kantades av gröna buskar, fina hus och bodar samt bryggor vid vattnet. Väldigt pittoreskt och fint. Jag gick runt och fotade lite.

Skogsväg

Efter att ha gått runt på byvägarna så hittade jag en slinga i skogen. Blåa slingan. Den följde jag runt ön. Det var en bra uppmärkt slinga genom skog och man såg även havet.

Det blir inte alltid som man tänkt…

Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag kunde inte riktigt slappna av och njuta till fullo. Jag kände mig inte riktigt på fotohumör och jag var trött (dels p.g.a. dålig nattsömn). Det kändes lite som om jag bara var där och bockade av en ö till på min lista. Därför bestämde jag mig för att ta en tidigare båt tillbaka än vad jag först tänkt. Det blev därför bara två timmar på Söderöra, en ö jag helt klart kan tänka mig att åka tillbaka till, för den var jättemysig.

Jag bestämde mig också för att inte hålla på att flänga omkring till öar på ett tag förrän jag antingen har ett uppdrag/mål eller om jag känner suget efter det igen. Ibland behöver man kanske pauser även från sådant man brinner för, så att det inte blir övertänt. Ibland behöver man stanna upp och reflektera över vad som är viktigt och hur man ska jobba vidare. Vilket var väldigt lärorikt för mig, så det var en bra utflykt.

Sen dess har det blivit fler utflykter på fastlandet. En bra blandning. Det är viktigt att stanna upp, känna efter vad man vill och varför.

Inlägg skapade 323

12 svar på “Två timmar Söderöra

    1. Snickargården finns kvar på ön Norröra (som jag skrivit om i ett inlägg för inte så längesen). Sen vet jag inte hur det är med de andra byggnaderna och naturen förändras ju. Jag vet inte heller hur många öar som användes, men det ska tydligen ha varit några öar i ytterskärgården också 🙂

  1. Finns handelsboden där som Tjorvens föräldrar ägde? Melkers sommarstuga? Älskade Saltkråkan… Jättefina bilder du tog och hoppas du åker tillbaka…

    1. Snickargården finns kvar på ön Norröra och är privatägd. De andra byggnaderna vet jag inte om de finns kvar. 🙂 Saltkråkan är underbar! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀

    1. Det var en väldigt fin liten ö 🙂 Åker gärna tillbaka någon gång med mer äventyrslust och såklart du får hänga på då 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen