Den sista utflykten

Den sista utflykten år 2020 (med kamera) blev en tur till Gålö naturreservat. Eller egentligen var det inte den sista utflykten på året, men det var den sista utflykten med kameran. Den absolut sista utflykten år 2020 blev en promenad längs med Bylsjöslingan i Tyresta nationalpark med härligt sällskap och fika i skogen. Men det här inlägget ska handla om Gålö-utflykten.

Havtornsuddslingan

Vi parkerade bilen på Gålö den 29:e december och började gå Havtornsuddslingan medsols. Då går slingan på slingriga stigar och vattnet skymtar i princip hela tiden. Vädret var lite grått och det var blött och lerigt. Men fint ändå.

En utsikt

Efter ungefär halva slingan så är det en brant trappa upp. Därifrån ser man sedan en bra bit. Dels till Dalarö och man ser Ornö på andra hållet. Vi hade först tänkt fika där uppe men det blåste rätt bra så vi gick vidare ner mot strandlinjen istället.

Fikapaus

Vid strandlinjen satte vi oss på en stock och åt vår matsäck. Pannkakor som var kvar från frukosten. Väldigt mysigt trots det lite ruggiga vädret.

Vidare vandring

Sedan gick vi vidare längs med kustremsan, uppför och nerför. Som jag har skrivit förut så är det här en av mina favoritslingor och den är fin även när vädret kanske inte är det ”bästa”. Efter 4,5 km var vi tillbaka till bilen igen och körde hemåt.

Fler utflykter…

Det här var sista utflykten som kommer upp här från år 2020 men det kommer såklart upp nya utflykter och äventyr år 2021. Första kommer upp redan på torsdag.

Inlägg skapade 323

9 svar på “Den sista utflykten

 1. Hej Annie
  Mycket fina bilder i år 2020 gjorde du. Hoppas att bilder av 2021 ska vara alltid så fin.
  Kram
  Erik (Frankrike)

  1. Hej Erik, tack så jättemycket! 😀 Ja, jag hoppas på att året bjuder på många fina upplevelser och motiv! 🙂 Kram

  1. Tack så jättemycket, Sussi! 😀 Det är verkligen fint och rofyllt på Gålö, även om det var lite ruggigt just den där dagen 😀 Ha det bra! Kram

 2. Så gott med pannkakor som matsäck 😍 Jättefina bilder! Ser lite kyligt ut så jag antar att ni fick ta på er ordentligt! Kram fina du 💖💖💖

  1. Ja, pannkakor är verkligen mumsigt att ha med sig ut i naturen! 😀 Tack så jättemycket! 😀 Jo, vi fick ta på oss en del kläder och ha lite extra att ta på när vi satt still. Men vi var bara ute i ett par, tre timmar 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen