Den första utflykten

Den första utflykten år 2021 blev en tur till Hellasgården där vi parkerade bilen den andra januari. Sedan påbörjade vi vår vandring runt Källtorpssjön medsols.

Stillsamt

Det var blött och grenarna var fulla av droppar. Sjön låg blank och det var väldigt stilla. Första biten tills man är mitt emot Hellasgården är ganska enkel väg att gå. Precis mitt emot Hellasgården finns en strand med en badbrygga. Där stannar vi till och jag fotar lite.

Brant uppför

Därefter går leden ganska brant uppför på lite blöta skogsstigar. Som belöning får man en väldigt fin utsikt över sjön.

Bort från leden

Sedan villade vi bort oss från leden och gick på andra skogsstigar uppför och nerför. Det är svårt att gå vilse även om man inte följer leden då man hela tiden skymtar sjön och det var ju den vi skulle gå runt. På höjderna var det otroligt fint med den lugna och still naturen och dimman som steg mellan trädtopparna. Vi hittar även leden igen och fortsätter att gå på den.

Lunchsugna

När vi kom tillbaka till Hellasgården var vi lunchsugna. Vi hade tre val. Antingen äta i Storstugan, äta på caféet eller åka förbi Ta Take Away och köpa med oss thaimat. på vägen hem. Det blev det tredje alternativet då de hade fått väldigt bra recensioner på Google. Det var också väldigt gott.

Inlägg skapade 321

15 svar på “Den första utflykten

    1. Tack så jättemycket, Lena! 😀 Vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀
      Vi har det ganska fritt i jämförelse med många andra länder. Jag tycker att det är så skönt att vi kan åka till olika naturområden. Sen märks det verkligen att fler umgås utomhus än tidigare. Ha det fint du också! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen