En omväg hem från jobbet

Hitta tillfällen

Direkt efter jobbet, första fredagen i oktober, tog jag tunnelbanan till Björkhagen. Där börjar Sörmlandsleden och går in i Nackareservatet. Det är perfekt för mig att ta den omvägen hem från jobbet, tanka lite natur utan att det tar jättemycket extratid. Det gäller att hitta sådana tillfällen och passa på nu när dagarna börjar bli kortare. Jag började gå på Sörmlandsleden som till en början är en bredare grusväg. Jag passade på att fota lite smådetaljer längs med vägen, för jag hade ju mitt macro-objektiv med mig också. Lönnlöv, lingon och svamp fastnade då på bild.

Bro över lugna vatten

Efter att ha promenerat en stund kom jag fram till Söderbysjön och till bron som delar av den sjön och Dammtorpssjön. Den bron är så fin, speciellt nu i höstfärgerna.

In i skogen

När jag gått över bron svängde jag av vägen in i skogen. Detta för att ta mig upp på en höjd med en fin utsikt. Där slog jag mig ner för att njuta av utsikten och göra min middag. Primusköket plockade jag fram och kokade upp vatten. Med mig hade jag nämligen en frystorkad måltid med pasta och lax. Den var verkligen god.

Mot Hellasgården

Efter middagen gick jag den sista biten till Hellasgårdens busshållplats. Därifrån tog jag bussen hemåt. Väldigt nöjd med min omväg hem från jobbet. En bra start på helgen. Jag var också nöjd med att få tid att tillbringa fredagskvällen hemma också, framför TV:n med Selma, nedbäddad i soffan. Morgonen efter begav jag mig ut på ett lite längre äventyr, det inlägget kommer upp här om en vecka.

Film från dagen

Inlägg skapade 327

44 svar på “En omväg hem från jobbet

  1. Tusen tack! 😀 Kul att du gillar bilderna och videon! 😀 Min katt är verkligen helmysig 😀 Det är också väldigt smidigt att ha med sådan mat ut i skogen 🙂

 1. Vilka härliga bilder från din promenad. Det gäller verkligen att passa på nu för snart är det mörkt både när man börjar och slutar.

  Trevlig söndag!

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, nu får man verkligen passa på för att kunna komma ut. 🙂 Hoppas du också har en trevlig söndag! 😀

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Ja, justja det gör den 🙂 Kanske får vandra förbi där någon gång då 😉 Kram

  1. Förra hösten här var rätt gråregnig och det är rätt många gråa dagar nu också, men det finns färgklickar ändå och den här kvällen var fin och solig 🙂 Hoppas ni får lite mer sol snart igen 🙂

  2. Du är verkligen en stor inspo när det kommer till att ta sig ut i naturen oftare, tack för det! Väldigt fina bilder också, gillar speciellt bilderna på löven, lingonen och bron ? Kram

   1. Tack så jättemycket för dina fina ord!! 😀 Den bron är verkligen fin och det är så fint nu med löven när de skiftar i färg 😀 Kram

 2. Älskar dina bilder och videor, så fantastiska bilder, vi har ett vårdträd som är över 100 år som är en lönn som visar alla fantastika färgskiftningar de har på löven ❤️ 0,8 i västmanland just nu, blir nog – i natt, ha en härlig helg, kram…..

  1. Tack så jättemycket! Vad kul att du gillar både bilder och video 😀 Häftigt med en så gammal lönn som lyser med färgprakt! 😀 Kram

 3. Så härligt att kunna ta en omväg och in i naturen innan man slänger sig på soffan till kvällen 😀 önskar jag hade den möjligheten men jag har dessvärre bil och bor inte alls i närheten av där jag brukar tillbringa min tid. Längtar tills vi flyttar dit det finns mer av naturen 😀

  1. Ja, det är så skönt att kunna göra en sådan omväg. Skönt avbrott efter jobbet och stan 🙂 Den här vägen passar bra att ta sig till kommunalt också, vilket är bra då jag inte tar bilen till lärarjobbet 😀

  1. Tack så jättemycket, Lena! 😀 Höstlöven är verkligen vackra nu när de skiftar i lite olika färger 😀 Ha det underbart du också! 😀

 4. Det gäller verkligen att passa på nu när vädret och ljuset tillåter. Det blir lite mörkare varje dag så dagsljuset krymper.
  Du fick i alla fall många fina bilder från din omväg hem från jobbet!

  1. Ja, verkligen! 😀 Hinner knappt det här på vintern, förra året tog jag samma omväg en fredag och då var det precis att jag hann fota lite skymning 🙂 Det var i för sig väldigt fint det också! 😀 Tack så jättemycket! 😀

  1. Ja, det är en perfekt omväg tycker jag 🙂
   Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen