Utefrukost och flugsvampar

Det var den sista söndagen i september. Jag hade tänkt bege mig ut i skogen ganska tidigt på morgonen, men det blev en sovmorgon istället. Vid niotiden tog jag på mig skorna och promenerade ut till min hemmaskog. Något större äventyr var jag inte så sugen på.

Solens strålar

Solen sken och silade sig in mellan trädstammarna. Ett spindelnät glittrade mellan två grässtrån. Ett par flugsvampar lyste rött i diket. Det var rofyllt och fint att gå runt i hösten på väg till min skogssjö.

Frukost

När jag kom fram till sjön slog jag mig ner i morgonsolen. Började koka upp vatten i mitt lilla primuskök. Vattnet kokade upp och jag tillredde gröten. En äpple- och kanelgröt. Den var god men nästa gång tror jag att jag ska ha med lite extra salt och mer kanel så att det blir ännu godare. Det var mysigt att sitta där vid sjön och äta frukost.

I flugsvampskogen

Efter frukosten vandrade jag vidare på min vanliga slinga. Längs med stigarna lyste det rött med jämna mellanrum. Jag blev så glad av alla flugsvampar. Det är så fint. Det ser lite ut som någon tappat pärlsocker på de röda svamparna. Gissa om jag kröp runt och fotade en hel del med mitt nya macro-objektiv. För när man fotar svamp blir det bäst om man är på samma nivå, eller det gäller det mesta. När man fotar så är det bäst att vara på samma nivå som motivet. Även om andra perspektiv också kan vara roligt att leka med.

Höstiga stigar

Jag fortsatte att gå på höstiga stigar genom min hemmaskog. Förbi den andra skogssjön på slingan och sen tillbaka hemåt. En lagom och mysig 6km-promenad att starta dagen med. Nöjd att jag tog mig ut trots att jag den dagen kanske inte riktigt hade någon inspiration så var det bra.

Film från utflykten

Inlägg skapade 323

40 svar på “Utefrukost och flugsvampar

 1. De är ju så vackra flugsvamparna… Underbara höstbilder du bjuder på…De nypon vi hade togs bort när de grävde ned fiber….

  1. Ja, jag älskar flugsvampar, de är så fina där de lyser upp på marken! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna, det gör mig glad! 😀 Trist att era nypon togs bort.

  1. Javisst är det upplagt för fantasi, typ Elsa Beskow och hennes sagovärld. Man förstår varifrån alla små väsen kommer ifrån 🙂 Det var mysigt att äta varm gröt där vid sjön också 🙂

  1. Tack så jättemycket, Christina! 😀 Flugsvamparna var verkligen fantastiskt fina! 😀 Det var ett lagom litet äventyr 😀 Ha en fortsatt fin helg du också! Kram 😀

 2. Även om flugsvampen är en giftig svamp så är den ändå en mycket vacker sådan och en härlig färgklick i naturen! Det är alltid något visst med att äta ute 😀

  Ha en finfin lördag!

  1. Ja, det är nog en av mina favoritsvampar rent utseendemässigt! 😀 Men jag äter hellre annat än flugsvamp utomhus 😛 🙂 För visst är det gott att äta i naturen 😀 Ha en finfin lördag du också! 😀

 3. Flugsvampar har alltid fascinerat oss människor på många sätt tror jag. som barn minns jag att jag fick lära att man dog om man skulle smaka på den på momangen. Så ljuvligt med utefrukost. Härligt inlägg

  1. Jamen verkligen, det är något speciellt med dem. Jag fick också höra att de var jättegiftiga när jag var liten. 🙂 Utefrukosten var verkligen jättehärlig, men det var nog bra att jag inte blandade i flugsvampar i den 😉 Tack så jättemycket, kul att du gillar inlägget 😀

  1. Tusen tack, Lisa! Vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀 Det var verkligen en härlig utflykt! 😀

  1. Ja verkligen, gillar verkligen att starta dagen på det här sättet 😀 Det vill jag göra året runt 🙂

 4. Vilken härlig runda och skönt med en hemmaskog så det inte alltid måste blir en biltur för att komma ut. Väldigt vackra bilder och jag förstår att du är väldigt förtjust i ditt nya macroobjektiv. En dle av bilderna här får mig att tänka på de John Bauerskogar jag såg i målningarna på utställningen på Waldemarsudde.

  1. Tack så jättemycket, tack för att du gillar bilderna och tack för dina fina ord!! 😀 Det är verkligen skönt att ha en bra skog nära sig också så man kan låta bilen stå 🙂 Macroobjektivet är verkligen roligt 😀

  1. Tusen tack Emelie! 😀 Ja, det var ett jättefint spindelnät. Spindlar är verkligen coola som kan göra sådana konstverk 😀

  1. Ja, det var en jättebra start på dagen med utefrukost! 😀 Tusen tack, kul att du gillar bilderna! 😀

 5. Låter som en fantastiskt bra start på dagen! Jag vill verkligen bli bättre på att göra sånt jag med ? Älskar alla bilder också. Du har verkligen fångat höstmorgonkänslan! Kram

  1. Det var verkligen en bra start på dagen! 😀 Så skönt att komma ut lite och inte vänta inne på att kanske orka gå ut 😉 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna!! 😀 Kramar

 6. ???
  Hej. Sitter och små skrattar när jag tittar på vloggen. Det måste se väldigt roligt ut för andra, när man ligger där med rumpan i vädret. ? Ja… dessa underbara svampar. ?

  1. Hej! Haha, kul att man kan bjuda på ett skratt 😉 Jo, det ser säkert knasigt ut, men vad gör man inte för konsten 😉 Svamparna är verkligen fantastiska! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen