Lite novembersol

En novemberdag när solen sken passade jag på att bege mig ut. Jag höll på att tillfriskna från en förkylning (bara snuva) och kände att jag behövde komma ut i skogen. Veta vad som var förkylning och vad som var seghet efter några dagar i lägenheten. Lite osäker på om jag skulle orka min vanligaste och närmaste 6km-runda då den på ett ställe är ganska brant uppför och nerför. Så jag valde att ta en lite mindre utmanande 5km-runda som jag inte gått på väldigt länge.

Krispig dag

Det var en sådan där krispig förmiddag och jag fick till och med skrapa bilrutan innan jag körde iväg mot Paradisets naturreservat. Jag landade med bilen vid elvatiden. Solen sken och det var väldigt lite frost och snö på marken, men det glittrade i solen. Jag påbörjade vandringen på Sameslingan som är 5 km lång.

Miniatyrlandskap

När jag hade gått en kort bit bytte jag objektiv och kröp runt lite på marken. För jag ville ha lite närbilder på naturen med den lilla snö som fanns. Det är så mysigt att fota macro för att man är så nära naturen. Det doftar så mycket skog.

Solens strålar

Solens strålar letade sig in mellan grenverken när jag fortsatte att gå. Jag gillar ljuset som blir när det är sådär krispigt kallt och solens värme. Det blir något slags varmtkallt ljus.

Trehörningen

Efter ungefär en kilometer in på slingan (medsols från Paradisets torp) så kom jag fram till den första sjön, Trehörningen. Jag satte mig en stund vid sjön och njöt av solen och stillheten.

Tallskog

Sedan fortsatte jag slingan genom hällmark och tallskog. Jag gick i ett långsamt tempo och kände in skogen. Sen kände jag väl av förkylningen lite också.

Långsjön

Efter en stund kom jag fram till nästa sjö, Långsjön. Där satte jag mig också ner en stund och njöt av solskenet. Sen gick solen i moln. Det blir så stor skillnad på ljuset då (titta på bilderna). När solen gick i moln fortsatte jag min lugna lilla vandring.

Sista biten

Den sista biten på slingan var inte lika skön som den första biten. Jag hade blivit lite trött och kände att det skulle bli skönt att komma hem. Trots det njöt jag av skogen, för den är så fin. Sameslingan är verkligen en lättvandrad favorit.

Paradiset

Efter fem kilometer var jag tillbaka vid torpet Paradiset. Väldigt nöjd att jag kom ut lite i skogen. November är också en fin månad. Jag brummade hemåt och bäddade ner mig i soffan med en kopp te.

Inlägg skapade 327

30 svar på “Lite novembersol

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Jag gillar också närbilderna, så är väldigt nöjd över att jag köpte mitt macroobjektiv 😀 Kram

 1. Så mysigt med närbilder, blir som en helt ny värld med alla mossor, lavar och svampar ❤️ Vattenbilderna så härliga ❤️ Fina bilder som vanligt, kram

  1. Tack så jättemycket! Det är verkligen en häftig miniatyrvärld som går att besöka med macroobjektivet 😀 Kram

   1. Tack så jättemycket, Yasmine! 😀 Vad glad jag blir! 😀 Det var verkligen en härlig dag att vara ute och njuta av naturen på 😀

 2. Vad mysigt! Ser dock livsfarligt ut denna bro mitt i skogen som var glänsande av snö/is hehe 😀
  Så fint med Långsjön, ser inte ut som om bilderna är tagna på två olika dagar hehe 🙂

  1. Det var verkligen så skönt att strosa omkring där i solen. Det var faktiskt inte jättehalt, men det är klart att man får gå försiktigt 🙂 Javisst är det häftigt vad ljuset kan göra skillnad i en bild 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen