Lunch i novemberregn

Det var lördagen den 14 november. Mamma och jag hade bestämt oss för att åka på utflykt till Björnö naturreservat, promenera runt där och äta lunch ute i naturen.

Regn i bilen

När jag satte mig i bilen öppnade sig himlen och det började regna. Men jag tänkte att det var väl bra att det passade på att regna lite när jag ändå skulle köra bil en stund. Jag hämtade upp mamma och sen åkte vi ut mot Björnö naturreservat som ligger ute på Ingarö i Värmdö kommun. Vi landade vid parkeringen. Det var ganska mycket bilar och människor vid parkeringen trots gråvädret.

Torpeinfjärden

Vi började vår promenad men stannade till vid stranden som ligger jättenära parkeringen och blickade ut över Torpeinfjärden. Jag tog några bilder innan vi vandrade vidare på den lite bredare och blöta grusvägen. Därefter gick vi förbi småbåtshamnen och svängde sedan av mot Småängen.

Skogsstigar

När vi gått förbi Småängen så går stigen in i skogen. En lite bredare skogsstig som var väldigt mysig att gå på.

En utsikt

Efter en stund vek vi av från leden vid utkikstornet som finns där på en höjd. Vi gick dock inte upp i tornet då det var ganska mycket folk där. Vi gick istället ut på berget och tittade på utsikten i lugn och ro. Funderade på om vi skulle slå oss ner och äta lunch där, men det blåste på en hel del från havet så vi valde att gå vidare.

Jakten på en lunchplats

Därefter började jakten på lunchplatsen. Vi ville sitta vid vattnet, men helst inte i den värsta blåsten. När vi hittade den perfekta lunchplatsen slog vi oss ner. Då började det regna. Trots regnet kokade vi upp vatten och tillredde maten. Mamma åt Pasta Carbonara och jag en ”Wilderness stew”. När vi hade ätit upp kokade vi upp lite mer vatten för att göra te och kaffe. För fika efter maten skulle vi också göra, trots regnet.

Vandrar mot bilen

Efter det ganska blöta lunch- och fikastoppet vandrade vi vidare. Hittade tillbaka till leden som ledde oss förbi Ramsviken, Norrviken och därefter tillbaka mot Småbåtshamnen och parkeringen. Vi var nöjda med en mysig utflykt trots novemberregnet. Naturen är bra fin i alla väder och med rätt kläder så fungerar det oftast väldigt bra.

Karta över naturreservatet

Skärgårdsstiftelsen har en fin karta över naturreservatet här.

Inlägg skapade 323

24 svar på “Lunch i novemberregn

  1. Härligt! 😀 Jamen, precis, det stämmer ju verkligen att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder 😉 😀

 1. Hmm… tur att de skrev att det var en Tall. ? Det måste vara underbar att bo i en skärgård eller ha en sommarstuga. Kunna gå ner och bada när man vill. ?
  ?

  1. Ja, haha, annars kanske man skulle kunna tro att det var en julgran 😉 Det är verkligen härligt att ha närheten till skärgården! 😀 Men nu skulle jag inte vilja bada 😉

  1. Det var verkligen fint och härligt! 😀 Lite komiskt att regnet kom lagom till lunchen men det skapades fina minnen! 😀 Kram

 2. Trodde först du tagit bilder från Björnö utanför Västerås ? Men såg senare att det finns ett Björnö i Stockholm också… Härliga bilder som vanligt ? Mat smakar alltid bättre utomhus så även fika….

  1. Det finns flera Björnö. Vet att det finns minst ett annat Björnö i Stockholm också 🙂 Kanske vore kul att besöka Björnön utanför Västerås också 😀 Allt smakar godare ute i naturen 😀

  1. Det var en jättemysig utflykt! Regnet tillförde ju lite annorlunda mys 😛 Så härligt ändå att kunna vara ute i alla väder 😛 😀

 3. November är ombytlig och grå. Regnar det så är det inte hela världen om man är rätt klädd, men att sitta ner och äta lunch i regent. Njae, inte för mig!
  Du fick i alla fall frisk luft och en massa fina bilder!

  1. Ja, det gäller att klä sig rätt för det är inte kul att bli för varm eller för kall 😛 🙂 Jag brukar inte äta i regnet, men nu skulle vi äta matsäcken så då blev det så 😉 Det var lite roligt och mysigt det också 🙂 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen