Spa-helg på Sandhamn

I mitten av februari tog vi båten från Stavsnäs utan till Sandhamn (eller Sandö som ön egentligen heter). Där skulle vi tillbringa lite mer än ett dygn. I det här inlägget delar jag med mig om vad vi gjorde där.

Sandhamn

I Stavsnäs så gick vi på båten Waxholm I, en båt som jag åkt många gånger fast en annan sträcka när jag var liten, den är lite nostalgi för mig. Vi landade på Sandhamn vid elvatiden på lördagen. Solen sken och vi började gå längs med vattnet. Det är så mysigt och fint bland alla husen. Vi gick upp till Kvarnberget och tittade på utsikten över fjärden och inloppet där båten från stan åker in mot bryggan. det är verkligen skillnad på lugnet här under låg- och högsäsong.

Tallskogen

Därefter gick vi in i tallskogen. Ön består väldigt mycket av tallskog som är delvis planterad för att hålla kvar sanden på ön.

Strandlunch och strandpromenad

När vi kom ut till strandremsan hittade vi en bänk där vi åt en varsin wrap som vi köpt på vägen ut. Därefter strosade vi längs med strandremsan bort till Trouville som är en av öns mest kända stränder. Vid Trouville gick vi tillbaka mot själva samhället Sandhamn.

Incheckning och spa

Vi kom fram till Seglarhotellet på Sandhamn vid två-tiden. Då kunde vi checka in lite tidigare än vad som stod i informationen, vilket var skönt. Så vi landade lite på rummet innan vi bytte om och gick ner till spaat. Det var inte så stort spa men helt okej. Vi badade lite bubbelpool och var i bastun ett tag. Låg och läste vid den stora poolen, simmade i den stora poolen. Emil gick ut och tog ett dopp i havet (såklart). Tyvärr var den vedeldade bastun reserverad hela eftermiddagen och kvällen av något stort sällskap, trots att det i informationen stått att den ingick i paketpriset den helgen. Lite tråkigt, men vi var i den i kanske 10-15 minuter mot slutet i alla fall då den var tom då.

Middag

Efter spaandet bytte vi om till middagen. Vi åt jättegott lamm till middag med en jättegod potatis till. Till efterrätt tog jag marängsviss (vilket kanske var lite mäktigt) och Emil tog en pannacotta. När vi var mätta och belåtna gick vi till rummet igen för att titta på film, som jag somnade till.

Söndagen

På söndagen gick vi upp till restaurangen igen för en jättegod frukostbuffé med utsikt över vattnet. Där åt vi oss jättemätta. Sen packade vi ihop på rummet och checkade ut. När vi hade checkat ut gick vi till spaavdelningen igen och hängde där i nästan två timmar innan vi tog ett-båten mot fastlandet igen. På det stora hela nöjda med helgen, även om vi kanske hade önskat kunna vara lite mer i den vedeldade bastun (det blir en så mysig värme).

Filmklipp från helgen

Inlägg skapade 325

18 svar på “Spa-helg på Sandhamn

 1. Så mysigt det ser ut! Och lite roligt också att jag känner igen vissa av platserna på bilderna från min favoritserie: ”Morden på Sandhamn”. 🙂

  1. Det är en väldigt mysig och fin ö 🙂 Kul att du känner igen dig från serien, jag har inte sett så mycket alls av serien men har läst dem 2-3 första böckerna. 🙂

 2. Vilken trevlig tur! Och Sandhamn är ju fint alla årstider i sig men jag håller med dig att det är trevligare när det inte är högsäsong. Har vänner som har hus här så det blir en tur nu och då.
  Kände igen mig och tar nog snart en vända hit igen-
  Tack för turen och fina bilder.

  1. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna och inlägget 😀 Det är ett annat lugn under lågsäsong 🙂 Mysigt att du har vänner som har hus där 🙂

 3. Så härligt att spa:a! Men förstår besvikelsen kring att ena bastun var uppbokad när den skulle ingå. Lite trist ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen