Isig promenad vid slottet

Tyresö slott

En solig vintrig dag i februari brummade vi iväg till Tyresö slott. Vi promenerade runt och tittade lite på slottet och njöt av vinterlandskapet i slottsparken.

Notholmen

Vi kom ner till vattnet och gick på bron över till Notholmen. Där finns både café och vandrarhem. Först hade vi tänkt fika på caféet men vi var inte så fikasugna så vi strosade omkring på den lilla holmen en liten stund.

Ut på isen

Det var mycket människor ute på isen, så vi gick också ut på isen och gick runt där. På ett ställe var det någon som surfade med skidor och på ett annat ställe var det fyrhjulingar som hade någon tävling på isen. Jag tycker dock att det är lite läskigt att vara ute på isen. Men det gick ju bra och det var roligt att se slottet på längre håll och från vattnet (isen) sett. Det blev ett nytt perspektiv.

Slottsparken

Efter att ha varit ute på isen en stund så fortsatte vi promenera i slottsparken och tog oss sakta tillbaka mot bilen. Stannade upp och tittade på lite fåglar på vägen. Sedan brummade vi hemåt och när vi kom hem började sambon städa och organisera i förrådet (vilket behövdes).

Inlägg skapade 325

16 svar på “Isig promenad vid slottet

 1. Hej.
  Så vackert Slottet ligger och härlig allé. Här nere har nästan våren kommit, väntar bara på tussilagon ska dyka upp vid vägen. Och det bästa är nog ändå att ute äventyren kickar igång. 😍

  1. Hej, ja slottet ligger jättefint med utsikt över vattnet. Våren har kommit hit nu också, bilderna i inlägget tog jag i februari. Då hade vi några fina vinterveckor innan det smälte bort. Jag är glad att vi fick lite vinterväder även om det är fint nu med vårvädret också 🙂

 2. Hej Annie
  Jag såg just dina sista bilder som är mycket fin. Som du tycker jag mycket på vackra blå himlarna. Mina vänner som älskar fotograferingen tycker också så. Jag tycker inte på grå himlarna som inte lägger till något i fotot.
  Landskapen med slotten är mycket vackra och solen skiner. Det perfekta vädret för att fota !!!!
  Jag väntar på dina nästa bilder.
  Var rädda om dig
  Kram
  Erik

  1. Hej Erik, tack så jättemycket! 😀 Det är fantastiskt fint med blåa himlar, speciellt med snö eller blankt vatten. Gärna med några vita små moln på himlen 🙂 Jämngråa himlar blir ju lätt tråkiga när man fotar natur. Vi hade tur att vi fick några riktigt fina vinterdagar här utanför Stockholm i år 😀 Ta hand om dig!

 3. Åh, finaste Tyresö slott! Nu var det otroligt länge sedan jag var där senast så måste helt klart få till ett besök i vår – och besöka den mysiga handelsträdgården precis bredvid 🙂

  1. Ja, åk dit igen, det är så fint! 😀 Jag har inte varit på handelsträdgården eller fikat på slottet än, men det får kanske bli lite senare i år 🙂 Det ligger ju ganska nära 🙂

 4. Så vackert med den vita snön. Tyvärr har det varit en del olyckor där folk har gått genom isen. Det är lite lurigt om man inte är kunnig.
  Nu är jag glad över att snön är borta och jag står med öppna armar och välkomnar våren!

  1. Javisst är det fantastiskt med härliga vinterlandskap! 😀 Det är viktigt att ha respekt för isen och vara försiktig, för man vill inte råka ut för en olycka! Jag tycker också att det är skönt med vårvädret nu, men hoppas vi får fler härliga vinterdagar nästa vintersäsong! 😀

 5. Underbara bilder och slottet är mycket vackert, i vår kommun plogade de isen så folk kunde åka skridskor och promenera… Jag tycker som du att det är läskigt att gå på isen och det är ju många som drunknat den senaste veckan då isen försvagas fort i solen.. Fina bilder på gräsand och canadagås.. Hoppas du får en fin helg..

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det är verkligen ett fint slott med fina omgivningar 🙂
   Kul att kommunen plogade för skridskoåk, vet att det görs på några sjöar runt omkring här också när isen ligger bra. Men det gäller som du säger att vara försiktig då det lätt kan bli en olycka om isen försvagas. Hoppas du också har haft en fin helg! 🙂

 6. Wow, vilken fin promenad.
  Härligt att gå på isen, längtar jag efter.
  Vilken otroligt blå himmel ni har, det har vi aldrig här i UK, alltid ett litet dis.
  Så vackert både med slottet och de röda trähusen och naturen.
  Trevlig helg!

  1. Tack så jättemycket, Lena! 😀 Det var en riktigt fin liten utflykt i vintervädret! 😀 Jag älskar verkligen krispigheten i luften som vi kan ha och de klarblåa dagarna. 🙂 Slottet med omgivningarna är verkligen fina 🙂

  1. Tack! 🙂 Den här platsen har jag varit vid några gånger nu då den ligger ganska nära, men fint är det 🙂 Det är kul att besöka gamla platser igen och även hitta nya 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen