Åka längdskidor

För första gången på 15-20 år ställde jag mig på ett par längdskidor igen. När vintern kom till Stockholm blev vi väldigt sugna på att åka längdskidor men vi hade inga skidor. Jag beställde ett par och sambon fick låna pappas (då pappa inte åker i år). Mina skidor dröjde men i väntan på dem fick jag låna en kollegas skidor en helg i mitten av februari.

Längdskidor

En snöig söndag i februari åkte vi med skidorna inpackade i bilen till Ågesta friluftsområde, där vi hade hört att det fanns fina spår. Vi klev på ett spår som skulle ta oss ut på golfbanan där utan att veta hur långt spåret var. Jag tänkte att vi skulle åka en kort sväng på kanske 2 km och sen pausa med lunch och sedan åka lite till. Så blev det inte. Min premiärtur (på många år) blev en runda på 7km. Det var en väldigt fin runda, även om vi gjorde misstaget att inte ta med vatten. Kameran däremot var med så det blev några fotostopp vid sidan av spåret.

Lunchpaus

När vi kom tillbaka till bilen hämtade vi vår matsäck. Vi hade gjort pastasallad och hällt ner i mattermosen. Så vid sidan av spåren, nära parkeringen, slog vi oss ner i solskenet. Tittade på alla som åkte förbi med sina skidor och åt vår lunch. Det var väldigt mysigt.

Promenaden

Jag kände mig färdigåkt för dagen men sambon ville åka en runda till. Han tog på sig skidorna och drog iväg. Jag tog av min mina pjäxor och tog på mig vandringsskorna och gick den promenadslingan jag gick när jag var vid Ågesta hösten 2019. En slinga som heter ”Promenaden” och är 2 km lång. Det är en fin och välskyltat slinga. Den korsar skidspåren ibland så man får vara noga med att inte gå i spåren eller bli påkörd. Jag kom tillbaka till bilen lite innan sambon kom tillbaka. Där möttes vi och brummade hemåt.

Mersmak

Det där med skidor hade gett mersmak och efter jobbet på måndagen åkte vi till Handen för att testa spåren där. Där kostar det 60kr/dag för att åka och det är lätt att swisha. Vi körde en runda på 1700 m tre gånger tillsammans sedan åkte sambon ett varv till. När vi åkte där var det i ett lite högre tempo och utan kamera. Men det var mysigt i den upplysta skogen.

Mobilbild

Hellasgården – lördagen efter

Mina skidor kom den veckan på torsdagen lagom tills det började bli lite varmare här i Stockholmsområdet. Men vi gjorde ett sista ryck och tog oss till Hellasgården på lördagen. Där invigde jag mina skidor på ängarna vid Hellasgården där det fanns spår. Det var några plusgrader och spåren var ganska blöta, men det gick att åka. Då blev det en runda på ungefär 6 km.

Mobilbilder
Inlägg skapade 325

12 svar på “Åka längdskidor

  1. Ja, det var riktigt kul att åka längdskidor igen, hoppas på fler tillfällen nästa säsong 😀
   Det var inte riktigt meningen att starta med 7 km men det gick ju bra 😀

 1. Oj så mycket långfärdsskidor det blivit för dig i år! Något jag gärna skulle vilja testa på faktiskt, då jag åker mycket slalom. Kanske får bli till nästa vinter 😀

  1. Ja, vi hann några rundor i alla fall, vilket var kul 😀 Vi åkte lite slalom förra helgen också, men det är jag inte alls bra på, men det är också kul 🙂 Hoppas nästa vinter blir snöigare 😀

 2. Oh, vad härligt det ser ut!
  Många år sedan jag åkte längdskidor, men har gjort det sedan barnsben, när vintrarna har tillåtet det. Längtar riktigt att få göra det igen.
  Ha det bra!

  1. Det var jättehärligt att komma ut och ta några rundor i spåren 🙂 Jag gjorde det också mer när jag var liten, men vill börja igen då det är kul och mysigt 🙂 Ha det bra du också! 🙂

  1. Tack så jättemycket, Annika! 😀 Vad kul att ni skidade mycket förut, jag gjorde det också en del med mina föräldrar när jag var liten 🙂

  1. Haha, jag tycker det är väldigt mysigt och skönt 🙂 Hoppas på fler tillfällen nästa vintersäsong 🙂 Så olika man kan tycka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen