En helg på Torö

Fredagstacos och spelkväll

Det var fredag och det hade varit skolavslutning. Emil hämtade upp mig hemma efter jobbet. Sen åkte vi ut mot Torö där vi skulle tillbringa helgen tillsammans med några kompisar i en stuga. Vi kom dit lagom till fredagstacosen och hoppade direkt in till middagsbordet. Sen satt vi uppe sent och spelade ”Med andra ord”. Efter några spelomgångar gick Emil och jag ut till bilen för att sova. Det fanns plats i stugan också men vi kände att vi skulle sova bättre i bilen och den stod ändå bredvid stugan.

Morgonpromenad på stranden

När Emil och jag vaknade vid sjutiden på morgonen tog vi en barfotapromenad på stranden. Vågorna var ganska höga men annars var det väldigt lugnt. Det kändes lite som om världen fortfarande sov. Vi doppade fötterna och strosade fram längs med strandlinjen. Några bilder blev det också.

Frukost i stugan

Ett dopp i det grå

Efter frukosten började det mulna på lite men det stoppade inte killarna från att ta en dopp.

Promenad på stenstränder

Efter doppet bestämde vi oss för att ta en promenad. Två valde att stanna vid stugan så vi blev fyra som gick iväg på promenaden. Vi gick först längs med grusvägen innan vi svängde av mot stenstranden. Solen tittade fram mellan molnen när vi gick på stranden. Sista biten hemåt gick vi också på grusvägen, då hade några kopparödlor letat sig fram och tyckte att det var en bra plats att sola på.

Lunch vid stugan

När vi kom tillbaka från vår promenad åt vi piroger till lunch i solen utanför stugan. Precis när vi hade ätit klart var vi tvungna att flytta in, för då började det regna. Vi satte oss då och spelade lite Yatzy medan regnet smattrade på taket. Det var så mysigt att sitta där inne och titta ut på den gråa stranden.

Efter regn kommer solsken

När det har regnat och solen tittar fram så blir det ett så fantastiskt fint och fylligt ljus. Speciellt om molnen fortfarande är mörka. Så blev det efter det här regnet. På eftermiddagen tog därför Emil och jag en till liten promenad till en klippa på stranden. Jag tog kanske lite för många bilder på vågorna som stänkte upp på klipporna. Sen strosade vi tillbaka mot den delen av stranden som låg nedanför huset. Mötte upp de andra och satt där och njöt av utsikten innan det var dags att gå upp och äta lasagne till middag och ha ännu en spelkväll.

Krispig morgon

På morgonen hade vinden vänt och mojnat. Vädret var klarare och lite kyligare, det var nästan krispigt friskt ute. Vi gick ner till stranden, vattnet var betydligt kallare än dagen innan. Trots det blev det ett morgondopp för några, jag doppade bara tårna. Efter frukosten to

En till promenad

Mellan frukost och lunch tog vi alla sex (sju om man räknar med hunden) en till promenad, den här gången till Reveluddens naturreservat ute på Torö.

Plocka ihop

Efter hamburgare (med pulled oumph) plockade vi ihop och förberedde hemfärd. Det var en väldigt mysig helg i lagom tempo.

Inlägg skapade 323

15 svar på “En helg på Torö

    1. Ja, han är en storpudel, det är inte vår hund utan våra kompisars hund. Det blir en hel del utflykter och sånt, vi kan nog inte riktigt låta bli 😛 😀 Det går ofta att kombinera natur med annat så det är smidigt och inte alls en ansträngning 🙂

  1. Vilken fin helg här på Torö vid havet. Så fina bilder men fastnade extra för bilderna på slutet med den dramatiska himlen. Och perfekt att ha en husbil att sova i.

    1. Tack så jättemycket! 😀 Det var verkligen en fantastisk himmel som blev solbelyst den eftermiddagen/kvällen. Ja, bilen är bra, vi har sovit ganska mycket i den nu i sommar 😀

  2. Låter som om ni verkligen har haft det underbart! Så skönt att kunna ta sig ut såhär i naturen och njuta på olika sätt och vis tillsammans med gott sällskap 🙂

  3. Underbara bilder och jag gillade verkligen bilderna där vågorna slår in mot klipporna… Låter som en helt fantastisk helg med goda vänner… Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen