Palats med utsikt

Efter två dagar i Tjeckien fick vi skjuts tillbaka till Österrike och Wien. Vi blev avsläppta mitt på dagen i närheten av slottet Schönbrunn. Först gick vi och åt lunch på en restaurang. Vi åt schnitzel och tog en öl. Sedan gick promenerade vi till slottet som en f.d. kollega tipsat om när jag sa att vi skulle till Wien.

Ett kejserligt lustslott

Slottet Schönnbrunn är tydligen den sevärdhet som har flest besökare i Wien sedan 60-talet. Det är ett gammalt kejserligt lustslott som ligger i utkanten av sydvästra Wien och grundades i slutet av 1600-talet men byggdes om under mitten av1700-talet. I parken finns det även en djurpark, badhus och växthus så det är ett gigantiskt område. Vi strosade runt i trädgården. Det påminde lite om Versailles. Jag tyckte väl inte att det var sådär jättespeciellt först. Jag skulle ju föredra en lite mindre och mysigare sommarstuga.

Utsikt över staden

Efter en ganska lång promenad uppför öppnade det upp sig och där fanns en fantastisk utsikt över staden. Helt klart sevärt.

Trädgården under blå himmel

Tillbaka mot stan

När vi kände oss klara med Schönbrunn var det sena eftermiddagen. Då gick vi tillbaka in mot stan. Halvvägs pausade vi på ett anrikt café som jag inte minns namnet på. Där drack vi ett varsitt glas rosé och delade på en Kaiserschmarrn som var en österrikisk specialitet. Servitören var jättetrevlig.

Till sist gick vi mot tåget för att ta oss till förorten där vårt hotell som vi bokat för natten låg. Vi hade bokat det hotellet för att det var nära flygplatsen och hade transfer till flygplatsen. Flyget hem skulle nämligen lyfta klockan sju på morgonen. Vi hittade hotellet och checkade in. Jag har nog aldrig tidigare varit i ett så inrökt hotellrum, det luktade inte så gott. Men det var väl en upplevelse i sig och vi var väldigt nöjda med vår weekend.

Inlägg skapade 327

18 svar på “Palats med utsikt

  1. Haha, ja, det inrökta hotellrummet var väl inte så kul. Men allt annat var väldigt bra! 😀
   Jag tycker pannkakor/ugnspannkaka är godare än Kaiserschmarrn 😉

 1. Åh men blä vad äckligt med inrökt! Jag är själv rökare men nej usch och fy så snuskigt!

  Jag älskar när man bygger kostverk med blommot, så superfint 🙂

  1. Haha, ja jag har aldrig varit med om så inrökt. Sen vet jag inte om det kom in lukt utifrån via någon ventilation eller om folk faktiskt rökt i rummet. Det luktade väldigt mycket i alla fall. Men men vi sov ju bara där en kort natt 🙂
   Ja, det är vackert med sådana planteringar 😀

 2. Jag besökte också Schönbrunn när jag var i Wien och kände som du. Även om det var pampigt och trevligt att ha upplevt var det annat i Wien som fångade mitt hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen