Stendörrens naturreservat

Tillbakablick från en utflykt till Stendörren – 6 maj 2017

Mellan Nyköping och Trosa ligger Stendörrens naturreservat. En dag i maj för två år sedan begav jag mig dit med Tove. Naturreservatet ligger precis vid kusten och man kommer snabbt ut i skärgårdsmiljö. 

Ut på hängbroar

När vi kom fram var det ganska molnigt men väldigt stilla och fint. Vi promenerade runt på öarna som man kommer till genom att gå på hängbroar. Det var ett väldigt smidigt sätt att få vandra runt på de kustnära skärgårdsöarna.

Längst ut på en ö satte vi oss och åt lunch.

Underhållande skrattmås

Sedan promenerade vi vidare. Vi såg skrattmåsar, trutar, fiskmåsar och bofinkar. En skrattmås höll på att dyka och fånga fisk, så den stod vi och tittade på ett tag. Självklart så fångade jag den på bild också.

Fortsätta strosandet

Efter ytterligare lite strosande på klippor och barriga stigar satte vi oss och fikade. Vi gick egentligen inte långt alls, men vi var där i fyra timmar. Så otroligt mysigt att andas lite skärgårdsluft.

Inlägg skapade 325

Ett svar på “Stendörrens naturreservat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen