Hösten smyger sig på…

…och jag smyger än en gång ut på utflykt efter lärarjobbet. Jag trodde inte att det skulle bli av sista veckan i augusti då jag hade så mycket annat inplanerat. Men så hörde Oskar av sig och sa att han skulle ha en jobbdag i Stockholm. Så då begav vi oss ut på en utflykt när båda jobbat klart, tisdagen den 25 augusti.

Kärsön runt

Jag tog tunnelbana till Brommaplan och därefter buss ut till Kärsön. Bussturen ska ta fem minuter men i köerna tog det lite längre. Hur som helst så kommer jag fram och möter upp Oskar vid parkeringen. Därefter börjar vi gå rundan runt Kärsön som är ca 6km lång. Vi gick den motsols, bländades av Mälarens glittrande vatten och såg Drottningholm i motljus (svårfotat!).

Fårmöte

Vi promenerade på skogsstigarna och mötte får. Tre stycken varav en väldigt gosig. Jag satte mig där i hagen väldigt nöjd. Oskar var inte lika såld på fåren som jag men han fick gott vänta på mig för jag ville gosa med får.

En oas

Efter fårmyset gick vi vidare på skogsstigarna. Väl utmärkta stigar. På ett ställe kunde man välja om man ville ta en brant stig eller en lite enklare stig. Vi valde den enkla stigen den här gången då båda var rätt trötta efter jobbet. Sedan hittade vi en plats vid vattnet med magiskt ljus som sipprande in genom lövverket. Och ett fint spindelnät i grenverket.

Hösten smyger sig på

Efter en kort middagspaus vid vattnet gick vi vidare. Solen sänkte sig allt lägre. Det slog mig att höstens färger börjat smyga in i lövverken. Väldigt mysigt. Det kändes verkligen som skillnad mot veckan innan då jag var i Nyckelviken på utemiddag.

En bra AW-utflykt

Vi kom tillbaka till parkeringen efter lite över två timmar i naturen. Då åkte jag med Oskar hem till mig. Han fick sova på min soffa för att slippa åka hem sent på kvällen till Linköping. Väldigt nöjda med en härlig AW-utflykt. Jag är också extremt glad att jag har kompisar som bara hör av sig med lite kort varsel, bjuder in sig hem till mig och att det blev en utflykt.

Foto: Oskar
Inlägg skapade 327

25 svar på “Hösten smyger sig på…

 1. Jag är så glad, du är en inspiration! Jag har aldrig ännu tagit mig ut längre än på promenader efter jobbet… är ju ny, så det tar kanske mer ännu 🙂

  Men du inspirerar mig!

  1. Tack så jättemycket Julia! Vad jag blir glad att du tycker att jag är en inspiration! 😀 Jag tycker att det är skönt att bryta av efter jobbet och komma ut i naturen för att få något helt annat att tänka på 🙂

  1. Ja, det är bra härligt att ha sådana kompisar 🙂 Det var jättefint område, jag vill se mer av öarna runt Drottningholm, har hört att de andra däromkring också är fina 🙂 Kram

 2. Vilken fin tur ni fick här ute efter jobbet. Och lika bra att passa på när det är fina dagar. Härligt med vänner som hör av sig spontant är det ju också.
  Tack för en fin promenad och de vackra bilderna.

  1. Ja, det var en härlig tur! 😀 Det gäller verkligen att passa på när man hinner efter jobbet, innan det blir för mörkt 😉 Spontant kompishäng är nog nästan bäst 🙂 Tack för din kommentar och kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Det var jättehärligt att komma ut sådär 😀 Det är skönt att komma ut på sådana promenader, man behöver tanka natur ibland 😀

 3. När jag bodde ute vid Stavsborgs herrgård med en kille åkte jag alltid förbi Drottningholms slott. om jag inte missminner mig så var det buss 318 från Brommaplan. Men det är över 20 år sedan så de kan ju ha ändrat bussnumret nu. Fina bilder du tagit.

  1. Åh vad kul 🙂 Jag har inte så stor koll på bussnumrena där, minns inte ens vilken buss jag tog ut till Kärsön. 😛 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀

  1. Det var verkligen en fin kväll! 🙂 Hösten börjar allt mer smyga sig in i naturen här och det är så mysigt 🙂 Ha det jättefint du också! 😀

  1. Det var en jättehärlig och lagom runda 🙂 Javisst är det vackert när höstfärgerna börjar smyga sig fram 🙂 Kram

  1. Jaa, det var jättemysigt att få gosa med fåren 😀 Jag stannade ett tag och hade kanske stannat lite längre om inte Oskar stod där och väntade på mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen